Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Целава ситуација е нејасна.Нели Трамп го суши мочуриштето во кое главни играчи се Евреите?А во исто време му дава огромна подршка на Израел во оружје и муниција и е против создавање на Палестинска држава.Од друга страна ЕУ каде шо во моментов во најголемите држави Франција,Германија се раководени од либерални структури,тоест блиски до мочуриштето нели,се спремни да ја признаат Палестинската држава,а ја запреа испораката на оружје за Израел.Исто и Канада.А во исто време даваат безрезервна подршка за кловнот од Украина кој е евреин кој под своја контрола има и про-нацистички единици како Азов на пример.во секој случај големциве ќе си играат некои игри ќе се смеат и сликаат,а обичниот народ во Палестина, Украина , Русија и Израел па и во ЕУ ќе го крка подебелиот...крај,како и секогаш.

Сѐ е јасно. Дури и Израел знае да забегува надвор од контрола на газдите, и потребно е контролирање преку вакви фактори... Крајно ционистите и обичните Евреи се алатки како и другите алатки. Повластени алатки, ама сеуште само алатки на газдите.

Мислам дека на Зеленски, костумот му е најмал проблем ...

EU's von der Leyen to join Zelensky in Washington talks​

Кога е више таму Фон Дер Лејен нека се договори уапсените од страна на ICE да се донесат во Европа.

Го релативизираш фактот дека Трамп е најлошиот ПОТУС во историјата на САД, од аспект на досега виденото со војната против Иран, и подршката за ционистите во етничко чистење и геноцид од масовни размери.

Знаи ти арбитрарно си реши кој е клучен критериум за тоа колку е некој ПОТУС добар, и тоа станува апсолутно важечко правило? Логиката ти е на ниво на тоа да тврдиш дека некоја жена која има еден куп швалери е најдобра сопруга затоа што прави убава мусака.

Знаи ти арбитрарно си реши кој е клучен критериум за тоа колку е некој ПОТУС добар
Ако под „арбитрарно“ ставаш дефакто правење на работи што ниеден апла произраелски ПОТУС не се осудил да ги направи... Тогаш ваљда да.
Автоматски споено мислење:

Споредувањето на мусака и швалери, со единствениот ПОТУС кој се осудил заради ционистички интереси да почне отворена војна со Иран после исламската револуција во 79-та... Подобро да престанеме овде. :unsure:

Последно уредено:
Ако под „арбитрарно“ ставаш дефакто правење на работи што ниеден апла произраелски ПОТУС не се осудил да ги направи... Тогаш ваљда да. :unsure:

Неверојатна работа, се фати за Израел како пијан за плот. Не постојат други критериуми, само односот кон Израел и Палестина. На пример тоа што се обидува да ја буквално спаси западната цивилизација од лудаците од ДЕИ, тоа ништо? Нема некој поен за тоа?

Споредувањето на мусака и швалери, со единствениот ПОТУС кој се осудил заради ционистички интереси да почне отворена војна со Иран после исламската револуција во 79-та... Подобро да престанеме овде. :unsure:

И јас мислам дека е подобро да престанеме, бидејќи знаеш, Израел.

Неверојатна работа, се фати за Израел како пијан за плот. Не постојат други критериуми, само односот кон Израел и Палестина. На пример тоа што се обидува да ја буквално спаси западната цивилизација од лудаците од ДЕИ, тоа ништо? Нема некој поен за тоа?
Чекај да видиме... Од една страна може да убие десетици илјади амерички војници во израелска војна со Иран. Ама па еј! Ама па од друга страна (навидум) менува идеолошки моменти во политиката на вработување администрација во САД!

ДА!!! МНОГУ ПОВАЖНО Е ШТО МЕНУВА ИДЕОЛОШКИ ПОЕНИ ВО ПОЛИТИКАТА НА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ДРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА!!!

Поважно е и од почнување на непотребни и штетни војни во кои би изгинале десетици илјади амерички војници и светот би се турнал во нуклеарен судир кој веројатно ќе се прошири. Тоа не е важно во однос на вработувањата во администрацијата... Или чекај бе малку. :unsure:

И да, никако да не се зборува за Израел. Не постои никаков геноцид и етничко чистење во Палестина... И Нетанјаху не ги бара украинските нацисти и украинското ПВО да дојдат во Израел сега кога исходот на војната против РФ е јасен. Шшшшт! Не смее зборување за Израел. АИПAК така кажаа! :cenzura:

Официјални делови на РФ... Колку е реално дека Путин ќе се откаже од нив, за возврат за Донбас кој секако паѓа пред следната година (а веројатно многу многу побргу).
Некако не ми изгледа верно.
Мислам може Путин и таква одлука да днесе ама тоа би значело дека се откажува од претседтаел на РФ и ќе го замени Зеленски.
Никаде не се вели дека Путин ќе се откаже од тие делови, туку само дека ќе престане со офанзивата. Да не се лажеме, Путин никогаш нема да ја остави Украина да оди по својот пат. После неминовната капитулација ќе има хаос во Украина. Русите ќе се обидат да го искористат тој хаос и да постават проруска влада. Јас мислам дека Украина ќе се распадне на три дела. Овој кој заминива за Русија, централниот со Киев и Одеса кој ќе биде како Белорусија, и западниот кој ќе стане НАТО држава.
За кој пат на Украина станува збор?

Попусто ... фарбање на очи тој конфликт ќе се реши со победа на едната или другата страна. Не знам на кого тоа не му е јасно.
Исто мислам, само дефинирај која е едната а која другата страна.

Ти и за изминатава средба беше скептик па еве бидна.
јбг, таков сум додека не видам со свои очи не вервам, а сега откако излезе оваја ВИииии и во тоа не вервам.

Dobro e sto Putin igra partija shah i najverojatno ide so zamislata deka Ukraina nema da se soglasi da go otstapi ostatokot od Donetsk.
Posto vaka od prva dogovorov za mir, kade teritorijalno Rusija go dobiva cel Donbas i vo pokasna etapa bi gi dobila celi Heronska i Zaporoshka oblast, e teritorijalno fijasko za Rusija.

Inace ako Ukraina se soglasi, toa ke bide ogromen udar po moralot na ukrainskata vojska i totalna zaguba na kredibilitet za Zelenski, sto verojatno e plan B za Putin.
No tuka ke zavisi dali Ukraina ke dobie cvrsti bezbednosni garancii od Zapadot, dokolku ne gi dobie, a se otstapi Donetsk, Rusija moze da najde mal milion pricini vo sledna etapa, da ima mnogu lezeren prodor vo Harkov i Dnipro, a koga ke go dobie vo celost Herson,da upadne labavo i vo Nikolaevska oblast.

Frkava okolu Ukraina so razni nateganja ke trae sigurno uste edno 5 godini, sigurno.

Последно уредено:
На пример тоа што се обидува да ја буквално спаси западната цивилизација од лудаците од ДЕИ, тоа ништо? Нема некој поен за тоа?
Токму тоа (помеѓу другото) го прави да биде еден од најдобрите претседатели.

За тие што се тригнаа од натписот на мајцата на Лавров :D Чиста заебанција дури и Рубио игра мајтап.

Интересно е типот во слободно време со таква маица дошол и ги тригна напатениве. Ама затоа цело раководство на Киев со тоа свастиките на сите можни средби не ги загрижија напатениве.

Која мислиш дека воопшто ми е тезата? Дека Трамп е добар претседател? Тоа е многу релативно. Од аспект на она што мене ме интересира, многу е подобар од Бајден. Од аспект на односите со Израел, може да е најлош во историјата, но мене искрено не ме интересира тоа многу. Колку и да звучи бездушно за страдањата на Палестинците, целата таа приказна ми е надвор од интересот.
Тогаш не можеш објективно да проценуваш геополитички случувања. Тоа подвлеченото е апсолутно неопходно за разбирање на случувањата во светот.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Тогаш не можеш објективно да проценуваш геополитички случувања. Тоа подвлеченото е апсолутно неопходно за разбирање на случувањата во светот.

ОК, Кисинџер.

Dobro e sto Putin igra partija shah i najverojatno ide so zamislata deka Ukraina nema da se soglasi da go otstapi ostatokot od Donetsk.
Posto vaka od prva dogovorov za mir, kade teritorijalno Rusija go dobiva cel Donbas i vo pokasna etapa bi gi dobila celi Heronska i Zaporoshka oblast, e teritorijalno fijasko za Rusija.

Inace ako Ukraina se soglasi, toa ke bide ogromen udar po moralot na ukrainskata vojska i totalna zaguba na kredibilitet za Zelenski, sto verojatno e plan B za Putin.
No tuka ke zavisi dali Ukraina ke dobie cvrsti bezbednosni garancii od Zapadot, dokolku ne gi dobie, a se otstapi Donetsk, Rusija moze da najde mal milion pricini vo sledna etapa, da ima mnogu lezeren prodor vo Harkov i Dnipro, a koga ke go dobie vo celost Herson,da upadne labavo i vo Nikolaevska oblast.

Frkava okolu Ukraina so razni nateganja ke trae sigurno uste edno 5 godini, sigurno.
украинската војска не постои повеќе,дали треба да се црта.......украина уште постои со парите и вооружувањето кое пристига од запад кое ќе запре дали годинава дали најкасно в година како што одат работите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom