Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    778
Ако дојде до глобален конфликт, не ни сакам да помислам што ќе се дешава со нашата вукојебина.
Полошо од ова неможе да биде искрено. Се иселивме 60% од млади. Остана албанска држава и партиски ботови и програмери.
Може само поарно да биде, да почнат да се решаваат шиптaрските прашања и да се воведе некој ред ама тешко тоа пошто немаме ни луѓе, ни политика, ни лидери без потвиткана кичма.
Ќе си останеме статус кво.

Полошо од ова неможе да биде искрено. Се иселивме 60% од млади. Остана албанска држава и партиски ботови и програмери.
Може само поарно да биде, да почнат да се решаваат шиптaрските прашања и да се воведе некој ред ама тешко тоа пошто немаме ни луѓе, ни политика, ни лидери без потвиткана кичма.
Ќе си останеме статус кво.
Znaeme nie da iznenadime.
I koga mislime deka sme padnale najnisko, da pokazeme deka mozeme uste...

Znaeme nie da iznenadime.
I koga mislime deka sme padnale najnisko, da pokazeme deka mozeme uste...
Да бе брат, еве само што не покажавме со Конти дека можеме уште да ни го учукаат рандом индијци од калкута, еве до ден денес види која тема е најактивна, бугарското државјанство. Се покажуваме богами на дело, чукање у груди егеј пирин вака така ама ние внатре не можеме да се стабилизираме. Не дупи

Ако дојде до глобален конфликт, не ни сакам да помислам што ќе се дешава со нашата вукојебина.

nisto totalno nebitni sme. ke ne okupiraat i osloboduvaat edni od drugi i ke kradat i ona malku sto ostanalo

koi se tie 2 drugi strateski tocki koi vrijat?

Благодарност до @Петар12345 за појаснувањето.

Тајван не е во ситуација да се одбрани при евентуална инвазија од Кина. Кина досега во повеќе наврати ги тестираше нивните одбранбени капацитети и време на реакција на воените воздухоплови. Верувам дека имаат симулации на напад и реакција за секоја ситуација.

Имајќи ја во предвид експанзионистичката политика на Кина, несомнено е дека ќе го окупираат Тајван во следниве неколку години.

При конвенционална војна, источниот блок на НАТО би капитулирал за една недела (од многу причини, не само воени). Западниот блок ќе има значителни загуби и тука завршува приказната на НАТО.

САД се во незавидна геополитичка положба и ако има трета светска војна, ќе ја почнат тие.

Русите запнаа сериозно пред распутица или Украинциве веќе се при крај со силата ? Скоро секој ден нова објава од Руското министерство за одбрана за ново освоено градче село или нива што би рекол еден про украински член на форумов :icon_lol:
Мислев до Следно Лето ќе го освојат Покровск, ама им тргна може до Нова Година да го освојат.. Стигнати се до Мирноград најверојатно ќе влегуваат деновиве..

Благодарност до @Петар12345 за појаснувањето.

Тајван не е во ситуација да се одбрани при евентуална инвазија од Кина. Кина досега во повеќе наврати ги тестираше нивните одбранбени капацитети и време на реакција на воените воздухоплови. Верувам дека имаат симулации на напад и реакција за секоја ситуација.

Имајќи ја во предвид експанзионистичката политика на Кина, несомнено е дека ќе го окупираат Тајван во следниве неколку години.

При конвенционална војна, источниот блок на НАТО би капитулирал за една недела (од многу причини, не само воени). Западниот блок ќе има значителни загуби и тука завршува приказната на НАТО.

САД се во незавидна геополитичка положба и ако има трета светска војна, ќе ја почнат тие.
Moze da objasnis zosto tajvan nema da moze da se odbrani i sto se slucilo so testiranjeto an odbranata na tajvan, t.e. kako kina ja testirala odbranata..

Imeno, od moi istrazuvanja bas mislam deka tajvan ubavo ima razviena vozduhoplovna odbrana, so americki najmokjni sistemi i zatoa mislam deka Kina seuste go nema napadbato tajvan bqas radi tie sistemi.. Cisto diskutirame, nemoj da mislis deka gi branam, bas naprotiv ja sum anti amerika i anti nato..

Moze da objasnis zosto tajvan nema da moze da se odbrani i sto se slucilo so testiranjeto an odbranata na tajvan, t.e. kako kina ja testirala odbranata..

Imeno, od moi istrazuvanja bas mislam deka tajvan ubavo ima razviena vozduhoplovna odbrana, so americki najmokjni sistemi i zatoa mislam deka Kina seuste go nema napadbato tajvan bqas radi tie sistemi.. Cisto diskutirame, nemoj da mislis deka gi branam, bas naprotiv ja sum anti amerika i anti nato..
Зашо си ти против анти америка и анти нато? Да ти фрлат 10 бона ќе видиш како ќе си за нив

Мицковски контра расположението на грото вмровски гласачи.

• Ми се допаѓа
Reactions: y2k
Мицковски контра расположението на грото вмровски гласачи.

Пвеводбеничкиот помлад јарец е подеднакво релевантен за македонската политика кон Русија и Украина колку што ги брани и македонските национални интереси = чиста 0 (НУЛА).

Па уште и да му текне да праќа Македонци да гинат против Русија, на бојното поле Македонец ќе биде поим за бегалец кој на Русите им го нуди оружјето кое му го дале воено-профитерските крвожедници во замена за азил.

Авдиевка, Маринка, Бахмут и конечно Угледар. Според мене овие беа најутврдените градови до сега, што им застанаа на патот на Русите. Гледаме Торецк падна многу бргу иако не е баш мал град, скоро колку Бахмут е. За кратко време Русија од Авдивка, дојде до Покровск, што е 40 километри. Од Доњецк останува уште Покровск, Константиновка, Славјанск и Крематорск. Следно ќе биде Запорожје, па после Керсон. Како иде времето офанзивата ќе биде сe поголема и побрза. Мислам дека нема да застанат тука Русите. Чим одат накај Купијанск, ќе одат и на Каркив. А не ми се верува и дека Каркив ќе им биде последна дестинација.

Прашање на време е кога Украина ќе колабрира целосно, пошто се помалку и помалку помош добива. Договорен состанок за Украина во Рамштајн, Американците го избегнаа. Сега ќе ја видиме на дело Украинската пожртвуваност и воља за војна со Русија. Се на се, ова се покажа доста скапа војна за САД и НАТО. И се виде дека НАТО не е способен за долготрајна конвенционална војна со достоен противник, пошто реално ова беше војна помеѓу НАТО и Русија, сега одкако НАТО ја напушти Украина, војнава продолжува да биде помеѓу Украина и Русија. Во ваква една ситуација, насанкани во непотребна крвава братоубиствена војна, оставени на цедило, незнам баш дали Русија доби непријател или западот, ќе покаже време. Но јас сеуште стојам на ставот дека во следната војна (многу веројатно Молдавија), Украинците рамо до рамо со Чеченците ќе бидат најборбените во Руските редови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom