Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
@teneke дали тоа осеќам горчина во твоите постови?

Не, бе оти?

Типично за мене беа постовите, мои филозофии.

А овие ми се напеналија сами, така да гревота е да не се искористи пенал, на празен гол или ум :pos:

Имаат солида против воздушна одбрана затоа русиве не летаат така лесно со авиони. Калибар во круз мод лета со 0.6 - 0.8 брзина на звукот, можат со игли да ги рушат, а не пак со поарни против воздушни системи.

Проблем се доритосите оти се многу мали и плус многу ефтини за да трошат скапи против воздушни ракети на нив. Претпоставувам и затоа го прават овај терор русите, да ја исцрпат против воздушната одбрана на Украинците.
Немаат Украинците ПВО за рушење крстосувачки ракети. Освен некој среќен погодок, меѓутоа тешко.
За да погодиш проектил (и авион) што лета ниско, ПВО треба да се најди веднаш под леталото и да има брзо време на реакција. Такви системи немаат Украинците, а еден од таквите системи е Панстир. Времето на реакција е многу ограничено, и ваквите системи се ставаат во заштита на мети што се од висока вредност. За да го бранат Киев од вакви напади пример, Украинците треба да распоредат стотици од овие. Немаат ниту едно.

Така да приказните за соборување на крстосувачки ракети продавај му ги на друг.

Бугарија не е светска нуклеарна велесила а САД не се обидува да ги уништи преку нас... Не туку заменувај тези, билмез еден. :)
Како што ги засакавте Русите и нивниот тероризам врз Украина, на крај стварно со раширени нози ќе ги дочекате и Бугарите кај нас. (n)(n)(n)(n)(n)

Типично за мене беа постовите, мои филозофии.

А овие ми се напеналија сами, така да гревота е да не се искористи пенал, на празен гол или ум :pos:

1666010970046.png

Тврдат дека собориле 85% од дроновите.
Али не ми е јасно како го изрчунаа процентов.
Башка велат одлична работа на нашата пво,а ги пукаат со Калаши.
У сред Киев им ги летаа ко голуби.

Добро ај да ве одморам со тешки мозочни дилеми, а и редно е да работам сериозно да не се заебавам.

Следете си Донбас девушка, таа ќе ве развесели :D

Добро ај да ве одморам со тешки мозочни дилеми, а и редно е да работам сериозно да не се заебавам.

Следете си Донбас девушка, таа ќе ве развесели :D
Ne be ,ziti mene ne begaj. Kakva devuska, kakov donbas, Ti kako sto razveselvas i pravis atmosvera, nikoj ne mozi.
Pa i ova so penalite, vrv (y).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom