Престој на странец во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ShakaZulu
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој го казниле за ова? Немам пријавено странец веќе 6 дена е во Мк, денес отиде во друг град таму ќе остане во смешѕај 3 дена ваљда ќе го пријават. Но, кога ќе се врати во Скопје, веќе ќе биде 10ти
А ќе остане неколку месеци

Имаат ли они евиденција кој кога дошол.Што ако каже дојдов на 6ти и одма ме регистрираа во друхиов град

Дали некој го казниле за ова? Немам пријавено странец веќе 6 дена е во Мк, денес отиде во друг град таму ќе остане во смешѕај 3 дена ваљда ќе го пријават. Но, кога ќе се врати во Скопје, веќе ќе биде 10ти
А ќе остане неколку месеци

Имаат ли они евиденција кој кога дошол.Што ако каже дојдов на 6ти и одма ме регистрираа во друхиов град
Е како немаат евиденција, има едни места, ги викаат граници, и има едни работи ги викаат документи. Штом те запишат на граница, имаат евиденција. Е сеа, веќе не се замараат со тоа освен ако нејќат по секоја цена казна да лупнат, иначе да, законски имаат право да го бараат документот за пријавување, иначе беше нешто у стил 500 еур казна. По принцип, ако не пречекори тоа 3/6 месеци, зависи колку време има право да седи у државата, не би требало да е проблем.

Баш ме интересира по склучување на брак со странец и поднесено барање за продолжување на престој по основ на брак,се ми се јавија дека фалат некои документи што би ги добил неделава , а визата истекува на крај на неделава што се случува всушност по истекот на визата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom