Препорака за добар соковник и блендер

• Креатор на темата Креатор на темата MajMyH
  • Време на започнување Време на започнување
Некои викаат дека и многу бучел.. :( А баш сакав тој да го купам.

И сега вие кој го препорачувате?[DOUBLEPOST=1396268409][/DOUBLEPOST]

Nema vrska, bas ne buci, zavisi za sto ti treba, no eve ti kazuvam deka so ovoj nema da zazalis, nema nesto sto nemozes da ispasiras ili da napravis sok, ama bas SOK, a za kvalitet ti kazuva faktot deka turbinata ima dozivotna garancija, pa sega ti odluci si

Pozzz

Мислам дека дечкото бараше блендер, а не соковник. Не вреди за блендер да се дадат многу пари, пристојни има за помалку од 1.000 денари.

Јас дома имам Булет Експрес од Топ шоп и да, многу брмчи, гломазен е, не се исплаќа.

Е добро де од кај да го купам? :pos:[DOUBLEPOST=1396356249][/DOUBLEPOST]
Мислам дека дечкото бараше блендер, а не соковник. Не вреди за блендер да се дадат многу пари, пристојни има за помалку од 1.000 денари.

Јас дома имам Булет Експрес од Топ шоп и да, многу брмчи, гломазен е, не се исплаќа.

Тоа бавен соковник е блендерот?

Е добро де од кај да го купам? :pos:[DOUBLEPOST=1396356249][/DOUBLEPOST]

Тоа бавен соковник е блендерот?

Па мислам дека не. Соковникот прави сок, блендерот каша.

Аха, јасно јасно. А овој соковник што го предложи дечково погоре кај го има да го купам?

Jas go imam kupeno od ebay i posle si go donesov u MK od kaj sto sum momentalno, na carina ne mi pravea nikakov problem, e sega neznam kolku e kaj nas, i mislam deka go ima na topsop, razgledaj si online, ako shipuvaat u MK i ako e poeftin...napraj si matematika
Pozzz

Некои викаат дека и многу бучел.. :( А баш сакав тој да го купам.

И сега вие кој го препорачувате?[DOUBLEPOST=1396268409][/DOUBLEPOST]

Каде има во Скопје да се купи мастикален соковник?

Ако имаш подлабок џеб, еве каде во Скопје можеш да си купиш мастикален соковник: http://nutrivita.mk/prodavnica/hurom вреди за секој денар што ќе го дадеш.

Но, и ако имаш поплиток џеб, блендерите на Philips, можат одлично да ти завршат работа, со тоа што можеш да изблендираш буквално се, а потоа да процедиш низ голема цедалка - и добиваш бистар сок, се разбира доколку не ја сакаш пулпата која исто така е корисна бидејќи е полна со природни влакна. И на овој начин нема да изгубиш добар дел од витамините како што е случај со центрифугалните соковници, бидејќи се блендира во вода и нема директно триење , односно не се развива температура при процесот на блендирање. Значи и блендерот е добар како и мастикалниот соковник, со таа разлика што кај блендерот мора поединечно да процедуваш доколку сакаш бистар сок. Би ти препорачал да си земеш блендер со посилен мотор, бидејќи што подобро е изблендирано - овошјето или зеланчукот - толку подобро нашиот организам ги искористува лековитите нутритиенти кое тоа ги содржи.
Блендерите на Philips, доколку правилно ги користиш нема да те изневерат, ова ти зборувам од мое искуство. Имам и еден стар блендер од Philips - преку 10 г. и никако не сака да цркне. :) Силен мотор, челични сечива кои не отапуваат. Мислам дека во Техномаркет се најефтини. Во секој случај бегај од кинески или од ефтини небрендирани соковници, бидејќи или моторот ќе им цркне или ќе им отапе сечивото, или нешо друго. За да не испадне ко онаа народната - сиромавиот двапати плаќа...

Закон е у топ шоп Power Juicer-oт. Од минатата зима го имаме и редовно праaм сок. Денес на пример од 4 јаболки извади 0.8 сок. Посебно зимава портокали и цитрони и јаболка супер е за насабајле. :)

За чистење е досадно, се да чистиш е досадно. За решетката една четка само. Ако го миеш одма после правењето сок немора ни со сјај ни со топла вода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom