премногу мислење / overthinking disorder

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.D
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
поради тоа што сретнав некоја тема која ме потсети на времето пред 3,4 години кога бев во некоја чудна депресија т.е. го имав ова пореметување.
едноставно се се одвива во твојата глава. нон стоп имаш нешто во неа различни мисли , реални ,нереални /апстрактни кое најчесто завршува со депресија.

ако има некој слично искуство нека го сподели со останатите

поради тоа што сретнав некоја тема која ме потсети на времето пред 3,4 години кога бев во некоја чудна депресија т.е. го имав ова пореметување.
едноставно се се одвива во твојата глава. нон стоп имаш нешто во неа различни мисли , реални ,нереални /апстрактни кое најчесто завршува со депресија.

Сум била како не, само не го доживувам тоа како нешто wow, сосема ми е нормално за апсолутно секоја личност (без разлика на години).Поради некои сопствени преоптеретувања и едноставно кога ќе дојде моментот...пукаш.Ти се мотат секакви мисли,брканица,сплет,излудување и сепак не го сметам за пораметување како што го нарече:smir:

Јас можам да речам дека имам такво искуство и тоа сега пред некое време беше... Обично ми се случуваше кога ќе легнев да спијам да не можев да заспијам и по 2 саати од премногу мисли во главата, мислев дека глата ќе ми експлодира... Истото беше пропратено со депресивни чувства... А причина за то? Шо знам, колку шо се познавам себеси големо влијание на мене има времето и случувањата околу мене. Али периоди се тие... Јебеш га, човековата психологија е сложена работа...
Сепак би требало темава во психологија да оди :)

ja ова го викам “Рассеан“ сум и ми се случува на периоди такво рассејување

ок ак отреба нека оди =) не е тоа проблем =) а иначе дека се периоди е точно и најчесто се јавува во втора трета година средно.... баш еден другар кој е 3та ме праша за истово пошо знае дека ја имав такви состојби. и би ве замолил да не спамирате со глупи коментари и воедно админите да ги избришат истите.

Јас сум 4-та и мислам дека сум во истиов проблем. Многу мисли многу проблеми, буквално ми се случува брканица во главата. Незнам што да правам, има ли чаре за ова. Гледав на реклама за апчињата од зегин, мислам Бенадол се викаа. Ама не сакам да се дрогирам не е тоа решението. Башка и се заљубив до уши:kesa: и сега се ми е каша попара.

Секој човек мисли на нешто непрекинато. Ако мислиш на гладните деца во сомалија или политичките затвореници во Кина или насуканите китови у Аустралија... секако дека ќе бидиш во депресија. Али ако мислиш на пички ќе бидиш среќен.

Let 3 искрено да ти кажам секаде имаш постирано постови колку само да си постирал што немаат некоја вредност за темата...
а иначе апец треба да си седнеш да искулираш и да сватиш самиот дека не вреди времето што го имаш да го трошиш на решавање мистерии кои веруј не можеш да ги одговориш . уживај во моментот и работи го тоа што те расположува избегнувај конфликти и најважно ако мислиш дека со сон ќе ти се подобри состојбата легни отспи ќе ти се освежи мозокот. барем мене така ми успеало без никакви психолози лекарства и дроги.

Ај сериозно сега. Во сечија глава се случува нешто цело време, цел живот. Тоа што на 15-16 години (возраста која што беше наведена уште на почеток) мислиш дека се` ти е испомешано и паѓаш во депресии не е ништо друго освен тоа што мислиш дека си се заљубил, по некоја нова обврска ти дошла, и си осознал нешто ново за кое ни на крај памет не ти паѓало порано, па се правиш на Ниче, па ти тонат бродови и слично. На сите ни се случувало тоа, нема никаква мистерија, ниту пак disorder.

Let 3 искрено да ти кажам секаде имаш постирано постови колку само да си постирал што немаат некоја вредност за темата...
Оти си толку тажен и депресивен?

Еве пробај ова слика гледај ја некоја минутка и мисли на неа, можи ќе те развесели:

lenceria-corseteria-sexy-tanga-y-corse.jpg

Aко не ти помогне пробај со ова:

sexyman010.jpg

Оти си толку тажен и депресивен?

Еве пробај ова слика гледај ја некоја минутка и мисли на неа, можи ќе те развесели:

lenceria-corseteria-sexy-tanga-y-corse.jpg

Aко не ти помогне пробај со ова:

sexyman010.jpg

абе не ме сваќаш ти мене =) не сум ја депресивен. да бев ќе спиев а немаше да пишуем на форум =) а иначе би ја одбрал првата слика =D

Медитирај често, исчисти го умот. :)

сите имаме такви периоди.. јас само што излегов од таков период.. се согалсувам дека е до времето... но понекогаш и до луѓето околу тебе.. :toe:

ау како мала... цц ц едно време си мислев сум се пореметила :) ама до годинките си е :)

пс: најчеста тема за себепрашања, дилеми и чудење (пошо никој не ми одговараше хаха:) ) ми беше она за универзумот. ОК планети од гасови, гасови честици бла бла па небо па универзум па галаксии дрн дрн а кој па го направил тоа едно огромно место со ѕвезди и планети и галаксии и се и сешто... и уште никој не ми одговорил :) :vozbud:

Јас сум 4-та и мислам дека сум во истиов проблем. Многу мисли многу проблеми, буквално ми се случува брканица во главата. Незнам што да правам, има ли чаре за ова. Гледав на реклама за апчињата од зегин, мислам Бенадол се викаа. Ама не сакам да се дрогирам не е тоа решението. Башка и се заљубив до уши:kesa: и сега се ми е каша попара.

Како бе апчиња бенадол, беналгин какви и да се (читај аналгин) ќе пиете за да немате мисли во главата. леле зашто нема никој кој да ги врзи овие зегин!!

Многу е проста ситуацијата, се тоа е до возраста, 2ра, 3та, 4та, тоа е нормално време кога го осознавате социалниот живот малку поинаку и се поставуваат некои прашања...

А инаку може да биде и од кафе, особено ако ви е многу чувствителен организмот на кафето или ако пиете многу...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom