Премиерот му удри чврга на лицето БЦ

• Креатор на темата Креатор на темата NACIONALIST
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
За Груевски претседателот на државата е небитен
D982D727D621CF4BBB01FE84149E5699.jpg

Согласно со Уставот и законите ќе имаме кохабитација, изјави премиерот
БИТОЛА - „Бранко Црвенковски во политичкиот живот е човек со прилично мали ингеренции. Ние ќе одржуваме добри комуникации со него, но тој е небитен. Ние имаме други значајни работи. Се разбира, согласно со Уставот и законите ќе ја имаме таа кохабитација што ја имаме”, изјави премиерот Никола Груевски при вчерашната посета на Општина Могила, одговарајќи на новинарско прашање за комуникацијата со претседателот на државата.

Во врска со смената на министерот за локална самоуправа, Зоран Коњановски, Груевски рече дека таа е од политички причини. „Заради влегување на нова партија во коалицијата, ние решивме да направиме ваков чекор. Коњановски добро ја вршеше својата работа, но заради потребата и ПДП да се вклучи во власта како најстара албанска партија, го отстапуваме ова министерско место. Јас веќе имав средба со идниот министер. Станува збор за доста квалитетен човек кој нема никаква дамка во неговата досегашна кариера. Мислам дека Коњановски ќе има добра замена”, нагласи Груевски.

Во врска со забелешките од страна на опозицијата дека со Законот за рамномерен регионален развој се издвоени малку средства за општините Груевски одговори „Опозицијата критикува но токму таа во изминатите четири години не го донесе овој закон и не ги издвои ни тие средства”. При посетата на општините Могила и Новаци, Груевски имаше средба со земјоделските производители од овој крај, а вчера ја посети и Битола.

UBAVO KAZANO OD PREMIEROT, DEKA TAA LICNOST E NEBITNA VO MAKEDONIJA ZATOA STO STANA PRECEDATEL NA MNOGU NELIGITIMEN NACIN.

Жално е вака да се однесува премиер на една држава. Како прво сакаме влез во НАТО но нема да соработуваме со врховниот генерал кој е задолжен за кадрвоските промени во ГШ. Втора работа е именувањето на амбасадори, и тоа изгледа е небитно во државава според Груевски. Епа за ваквото игнорирање на институциите (пред се претседателот на РМ е институција) некој добиваше чврги а пати цела Македонија.
И на крај ова не е прв пат во Македонија да има кохабитација, а сепак функционирале институциите во тоа време, денес го немаме тоа.

неможам да верувам што кажал гwујо еј. срамота, РЕЗИЛ! немам зборови.
на овие зборови само ќе се палат нискоинтелегентните суштества кои едвај приближно личат на луѓе-вмwовците:
NACIONALIST напиша:
UBAVO KAZANO OD PREMIEROT, DEKA TAA LICNOST E NEBITNA VO MAKEDONIJA ZATOA STO STANA PRECEDATEL NA MNOGU NELIGITIMEN NACIN.
да разјаснам, не сум партиец, ама со изјавава претера. не личи на еден премиер.

Бруки, си ја покажа само својата самоувереност и глупавост! со еден збор ИДИОТ. а со оваквите негови изјави само си го крева рејтингот кај нискоинтелегентните( браво кенгур супер кажано) исфрустрирани националисти, кој од нивата подалеку не гледаат, а сето тоа на сметка на интеграцијата на државата во мегународните институции. со ова си покажа само колку е примитивен и Браво за претседателот што одговара на културен пред се на цибилизиран на4ин!
ептен се испозанесе мисли ако е премиер господ за брада го фатил

Колку и да не ми е симпатичен Претседателот, сепак, од почит кон институцијата не смеел Премиерот да ја даде таа изјава.
Вака, само ја пали простата маса, и и штети на угледот на државата.
Тотално промашена изјава.

Во Македонија уште долго,долго,ама изгледа бесконечно долго властите ќе си маваат чврги меѓу себе,а народот ќе офка.

Политичко подјебавање помеѓу политичките опоненти од секогаш имало и ќе има.

Е сега, незнам кој како ја сфатил изјавата, но во поглед на (малите) претседателски ингеренции, претседателот како "институција" (било кој да е), навистина е небитен.

Мистичен напиша:
Политичко подјебавање помеѓу политичките опоненти од секогаш имало и ќе има.

Е сега, незнам кој како ја сфатил изјавата, но во поглед на (малите) претседателски ингеренции, претседателот како "институција" (било кој да е), навистина е небитен.

Јес да се мали ингеренциите, но сепак, не е вкусно да се дава таква изјава со која се омаловажува Претседателот. Не личи.

zoko напиша:
Бруки, си ја покажа само својата самоувереност и глупавост! со еден збор ИДИОТ.
ептен се испозанесе мисли ако е премиер господ за брада го фатил

Не за брада, туку за МАДИЊА!!?:pos2:

Поздрав!

Хелооу!

Толку ли брзо заборавивте ли на моментите кога цела влада на чело со лицето БЦ заедно со народот си играа мајтап со ни крив ни должен, покојниот ни претседател Борис Трајковски??? „Граѓанинот Борис”??? „Борче Заморче”??? „Човекот со најмалку ингеренции во Македонија”???

Што не е на место не е на место...

Покрај тоа што нелегитимног и доби претседателските избори, покрај тоа што Македонија ја шутна во ендек, покрај тоа што му е тутор на Али Ахмети во кои ситуации како да ја закочува владата, најдовте да го критикувате Груевски??

Да ги правеше БЦ сите реформи како челник на ГШ на АРМ, немаше да се молиме да не примат во НАТО, немаше Лавовите да ги остават на улица, немаше да не останат завршени уште еден куп работи...

Зошто ја сметам изјавата на Груевски дека е во ред?

Не е дека имам партиско слепило...Не е дека го презирам БЦ...

Туку тој како Претседател на република Македонија, има одреден број на надлежности во кои треба да е активен и да прави реформи - наместо да се меша во работи каде што не му е местото!!

Kako mozhe da e nebiten, Branko ja drzhi celata mafija, toj e mafijata maf shto ja napravija Makedonija.

Ne mu e dobra izjavata na Gruevski, mozhel po elegantbno da mu go zakachi na bradestiot narkoman. Inaku deka funkcijata precedatel e povekje ceremonijalna, nema nikakva dilema. Nashiot politichki sistem ne e precedatelski kako amerikanskiot ili ruskiot.

Misirkov напиша:
Kako mozhe da e nebiten, Branko ja drzhi celata mafija, toj e mafijata maf shto ja napravija Makedonija.

Ne mu e dobra izjavata na Gruevski, mozhel po elegantbno da mu go zakachi na bradestiot narkoman. Inaku deka funkcijata precedatel e povekje ceremonijalna, nema nikakva dilema. Nashiot politichki sistem ne e precedatelski kako amerikanskiot ili ruskiot.

Најдобро би било и двете функции да се укинат во Македонија,и онака досега само трошеа пари и носеа блентави одлуки погубни за Македонскиот народ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom