Premier League - Season 2020/2021

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па да, најголемиот проблем е едукација. А баш тие што не ги разбираат поентите се секогаш најгласни. Затоа ќе има ликови кои мислат дека расизам е да не сакаш жени во машки фудбал, што мислат дека клечењето е затоа што црнците требало да се побитни од сите, што мислат дека кампањата за еднаквост има цел да те натера да мислиш дека е кул да си геј.
Грејните црнци иако се малцинство во Америка по направен криминал го делат првото место со привелигираните белци.
Колку само белци биле убиени од страна на полицијата во Америка изминатите години со еден срч можеш да видиш.
Ама за нив нема хедлајнс нема на вести за тоа.
На глупите привелигирани белци не им текнало да почнат да ограбуваат продавници и тоа движење да го крстат White lives matter.
Затоа сега црнец криминалец убиен од полицијата одма имаш BLM да како само црнци до сега да биле мета на полициската бруталност.
До тој степен замараа и замарат со тоа BLM што видовме белци да се извинуваат оти се бели и тоа во 2020 година.
Да едукација е проблем ако се едуцираш само од про BLM медиуми.
На крај што има да се мешат во фудбалот ми според нивната логика треба за уште 999+проблеми низ светот и за сите нив да се клечи по 1 минута?

Не е расист ама сите црнци му се цигани криминалци.
Па реално многу голем дел се. Црнци и уфилмани латино нарко-босови. :)

Никој не вика дека се сите, нооо, да не се лажеме.

Не знам како да ви се објасни дека овие работи не треба да се мешаат во спортот и во фудбалот воопшто..како да разберите дека луѓето пред се гледаат фудбал за забава како споредна работа, а не да гледаат разно разни политички глупости...јас ќе разберам реклама да се прави за некој продукт,производ,држава за туризам,кладилница ...ама да ти наметнуваат политичко мислење за педери или некое апсурдно движење во USA за да се обвини моменталниот претседател за некојси криминални ѓупци дека биле испукани е тоа неможам да го разберам....затоа ќе има контраефект и ќе има онакви свирења.
А најглупото од се е што некоја небитна дешавка од Америка има толкаво значење во цела европа...
Автоматски споено мислење:

Не е расист ама сите црнци му се цигани криминалци.
Не се сите криминалци. Африканците се луѓе со огромна култура и историја.
Е сеа црнчугите, или ти како што ги викаш Циганчињава од Америка процентуално колку се по затвори? Процент на Белци, Црнци, Азијати и Хиспаници? Бандите у Сад како се процентуално? Брат дај да не мешаме политика у фудбал, секаква пропаганда треба да биде забранета. Пуштам Спорт Клуб за да глеам кршење на нозе а не клечење ко курва пред кур.

Дај да не мешаме политика со спорт.

* чека да дојде Грција во Скопје на ракомет за да ја згрми ,,Едно име имаме"

* чека да дојде Шкендија во Битола или Скопје (и обратно) за да ја згрми ,,Нека разберат клетите Албанци"

Најголемата заблуда е дека спортот не се мешал со политиката. Не само што се мешал, туку политиката го инструментаризирала спортот во свои цели и потреби, во различни контексти и времиња.

Џеси Овенс во 1936 на Олимписките игри станува своевиден антинацистички симбол, испраќајќи силна порака непосредно пред почеток на војната. Фудбалот во Брегот на Слоновата Коска прекина граѓанска војна. Динамо-Звезда, доктор Сократес, генерал Франко, ,,Хилзброу" и Тачер...

Е сеа црнчугите, или ти како што ги викаш Циганчињава од Америка
Ти ги викаш, ти викаш ѓупци, јас само ја потврдив твојата констатација.

Па реално многу голем дел се.
Да да, реално брат, албанска мафија, италијанска, цела источна европа, руска мафија секако тоа се црнци.

Исто така, реално, ама најреално дите муслимани се терористи, така?

Ти ги викаш, ти викаш ѓупци, јас само ја потврдив твојата констатација.

Да да, реално брат, албанска мафија, италијанска, цела источна европа, руска мафија секако тоа се црнци.

Последен мој риплеј на оваа тема, извини за оф топик.

Јас ги нареков црнчуги, превод од тоа Нигга. :)
Не, не ја потврди мојата констатација.

2010. Inmates in adult facilities, by race and ethnicity. Jails, and state and federal prisons.[72]
Race, ethnicity% of US population% of U.S.
incarcerated
population
Incarceration rate
(per 100,000)
White (non-Hispanic)6439450
Hispanic1619831
Black13402,306
Asian5.61.5210

Копирано од Википедија.

Едноставно ние, европските земји треба да го баталиме тој soccer канцер сојуз којшто немал скоро никаков придонес во светот на фудбалот и да се фокусираме на фудбалот. Фер, убав, натпреварувачки фудбал во сите лиги. Ниту БЛМ ниту лџибитикјуарпиликакоидае не се битни за фудбалот во европа. Say No To Racisam беше одлично, не треба да се пипа тоа. Европа сме мме, батали тие амерички срања. :)
Остани ми поздравен, уште еднаш извинете за оф топик.

Дај да не мешаме политика со спорт.

* чека да дојде Грција во Скопје на ракомет за да ја згрми ,,Едно име имаме"

* чека да дојде Шкендија во Битола или Скопје (и обратно) за да ја згрми ,,Нека разберат клетите Албанци"

Најголемата заблуда е дека спортот не се мешал со политиката. Не само што се мешал, туку политиката го инструментаризирала спортот во свои цели и потреби, во различни контексти и времиња.

Џеси Овенс во 1936 на Олимписките игри станува своевиден антинацистички симбол, испраќајќи силна порака непосредно пред почеток на војната. Фудбалот во Брегот на Слоновата Коска прекина граѓанска војна. Динамо-Звезда, доктор Сократес, генерал Франко, ,,Хилзброу" и Тачер...

Си имаа од УЕФА кампања "Say no to racism" со години наназад и не памтам некој да кажал нешто против таа кампања, ниту пак мене лично ми сметала некогаш.

Генерално сум против расисам и хомофобија, нормално секој човек има исти прави, и воопшто не ме интересира кој што си прави приватно и на кој начин си задоволува одредени потреби. Но ми смета тоа што претераа со одредени движења.

Ова со клечењето пред утакмица ми смета посебно. Ете еднаш да дадат поддршка, па и "Black lives matter" што им пишуваше на дресовите на првите утакмици по рестартот океј е. Ама која е потребата од клечење цела сезона жити се? Само црнците се угнетени на платенава земја? Само нив им треба помош, само за нив треба да се испрати порака на цел свет? Зошто не илзезат еднаш да пуштат порака да се соберат пари за тие што нема што да јадат, што немаат кров над глава или за милиони деца што умираат млади пошто немаат пари за лекување? А мулти-милионери се сите до еден и се дават во пари. Или пошто нема кој да лобира за кутриве и кој да ќари преку нив, па кој ги ебе, може да си најдат нешто работа и ќе имаат пари за леб и сол?

Си имаа од УЕФА кампања "Say no to racism" со години наназад и не памтам некој да кажал нешто против таа кампања, ниту пак мене лично ми сметала некогаш.

Генерално сум против расисам и хомофобија, нормално секој човек има исти прави, и воопшто не ме интересира кој што си прави приватно и на кој начин си задоволува одредени потреби. Но ми смета тоа што претераа со одредени движења.

Ова со клечењето пред утакмица ми смета посебно. Ете еднаш да дадат поддршка, па и "Black lives matter" што им пишуваше на дресовите на првите утакмици по рестартот океј е. Ама која е потребата од клечење цела сезона жити се? Само црнците се угнетени на платенава земја? Само нив им треба помош, само за нив треба да се испрати порака на цел свет? Зошто не илзезат еднаш да пуштат порака да се соберат пари за тие што нема што да јадат, што немаат кров над глава или за милиони деца што умираат млади пошто немаат пари за лекување? А мулти-милионери се сите до еден и се дават во пари. Или пошто нема кој да лобира за кутриве и кој да ќари преку нив, па кој ги ебе, може да си најдат нешто работа и ќе имаат пари за леб и сол?

Убаво што пиша и затоа ќе прашам. Имаме проблем со лицемерието и селективноста на фудбалските федерации во Европа или со тоа што ,,им се оддава внимание на црнци и нивната положба во САД"?
Многу е важно да знаеме.

Бидејќи јас имам впечаток дека луѓето имаат проблем со второто.

Убаво што пиша и затоа ќе прашам. Имаме проблем со лицемерието и селективноста на фудбалските федерации во Европа или со тоа што ,,им се оддава внимание на црнци и нивната положба во САД"?
Многу е важно да знаеме.

Бидејќи јас имам впечаток дека луѓето имаат проблем со второто.
Мене ме нервира селективноста не федерациите пред се. За што се случува со црнците во Америка, искрено ниту во тек нешто посебно во моментов, ниту пак нешто посебно ме интересира. :)

Не знам како да ви се објасни дека овие работи не треба да се мешаат во спортот и во фудбалот воопшто..како да разберите дека луѓето пред се гледаат фудбал за забава како споредна работа, а не да гледаат разно разни политички глупости...јас ќе разберам реклама да се прави за некој продукт,производ,држава за туризам,кладилница ...ама да ти наметнуваат политичко мислење за педери или некое апсурдно движење во USA за да се обвини моменталниот претседател за некојси криминални ѓупци дека биле испукани е тоа неможам да го разберам....затоа ќе има контраефект и ќе има онакви свирења.
Ако не си свесен дека фудбалот е веќе долго време мноооогу повеќе од тоа и е огромна платформа која треба да се користи за добро, нема поента понатаму.

Главното прашање е ова: Дали тебе или на било кој овде ви мења нешто тоа што некоја секунда пред да почне натпреварот фудбалерите клекнуваат, или што еве колово носат капитенски траки со боите на виножитото? Затоа што мене буквално ништо не ми мења. Ми нема некое значење тоа, и не му ни обрнувам внимание. Буквално ист ми е фудбалот кој го гледам и со тоа и без тоа. Јас верувам дека им е така и на 99.9% од луѓето. Е сега, ако е така тогаш зар не е глупо да има реакции ко да земале со сила да ви перат мозок, или ко да ти е страв дека од гледање бои на виножито може да станеш педер по грешка?

Black lives matter only when blacks are killed by white people.
Ова движење имало поента на почетокот. Сега е само обично движење преку кое се тера политичка агенда. Премиер лига си заработува само поени плус со оваа 1 минутка пред мечевите и тотално е разбирливо зошто го прават тоа.
А ова со клечењето е најнонсенс нешто. Обична глупост на Каперник кога клечеше на химната на САД во нфл. Човекот го претворија во нешто свето.

И да се надополнам. Уефа превзема акции, Погба доаѓаше тука се снимаше со Јане, милион реклами кои имаат поента. На ПЛ им текнало ке клечиме бесцелно една минута ке го снема расизмот. Ако правиш нешто прави го како што треба.

Ако не си свесен дека фудбалот е веќе долго време мноооогу повеќе од тоа и е огромна платформа која треба да се користи за добро, нема поента понатаму.

Главното прашање е ова: Дали тебе или на било кој овде ви мења нешто тоа што некоја секунда пред да почне натпреварот фудбалерите клекнуваат, или што еве колово носат капитенски траки со боите на виножитото? Затоа што мене буквално ништо не ми мења. Ми нема некое значење тоа, и не му ни обрнувам внимание. Буквално ист ми е фудбалот кој го гледам и со тоа и без тоа. Јас верувам дека им е така и на 99.9% од луѓето. Е сега, ако е така тогаш зар не е глупо да има реакции ко да земале со сила да ви перат мозок, или ко да ти е страв дека од гледање бои на виножито може да станеш педер по грешка?
Ете, нека е фудбалот платформа за да се испраќаат одредени пораки кои треба да го направат светот поубаво место за живеење. И се испраќаа редовно пораки против расисам со "Say no to racism" кампањата на УЕФА. Пред утакмици, за време на утакмици, за време на реклами на полувреме итн... и никој немаше ништо против тоа.

Ама мора пак да прашам, зошто само за нив? Две-три кампањи се вртат во главно и буквално секаде се форсираат. Преку спорт, на социјални мрежи, на билборди, во сон ми доаѓаат. Тоа е најголемиот проблем, пак си има позадински игри, пак се пари во прашање, пак Погба ќе собере 213213 милиони што ќе си напише на главата black lives matter со светло-плави букви и ќе ја шибне сликата на инстраграм, итн, итн...

Не ни менува ама убаво пиша членот погоре ако клечат за таква банална работа зошто да не за децата што умираат од глад, за експлозијата во Бејрут, за рандом муслимани што убиле христијани оти Алах така им рекол, можам да набројам уште многу такви примери.
Ама не се сите такви па да истото може да се каже и за полицајците не се сите брутални спрема белците/црнците.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom