Premier League - 2026-2027

• Креатор на темата Креатор на темата Факе
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми ја сфати поентата. Сите ја прават ПЛ демек била најдобра лига зашто секој можел секого да тепа, Ла лига била тапа дека Барса и Реал доминирале. Демек во ПЛ сите биле јаки екипи, затоа. Еве ги сега Арсенал доминираат и испаѓа дека не може баш секој да ги тепа. Се разбираме сега?

Ја мислев на квалитетот на фудбал кој се фура секое коло и на утакмици кај шо ги нема Арсенал. Океј да , фаворити огромни се Арсенал и би требало полесно од лани да дојдат до титулата, но другиве крв ќе просерат за топ 4 ако треба. Повеќе квалитетни екипи нерачунајќи ги фаворитите има во ПЛ , затоа и се мењаат со европските натпреварувања. 10 различни екипи играат последниве години во Европа. Оваа година еве Фулам може да бидат или Брентфорд, топ состави имаат.

Со 26 победи и 44 гол разлика, може јасно да се заклучи дека биле значително појаки од просечниот тим во лигата.
Да зш сезоната што ја изиграа е нешто што никад не се случило у Енглеска, бураат рекорди и томе слично...

Ај да видиме како ќе биде до крај на сезона во ПЛ, но уште пред година-две се виде дека работите одат во овој правец. Ова го збореше и Пеп, посочувајќи го Ираола и такви тренери, а и промените што ги правеше во Сити.

Помалку контрола, повеќе транзиции. Што значи и повеќе ослонување на фудбалери кои се брзи и дриблери, играње 1 на 1.

70% посед имаше Јунајтед за разлика од Хул шо фајде кога имаме црепови, небитно е колку посед имаш.

Иначе состав на сезоната.

Последно уредено:
Да зш сезоната што ја изиграа е нешто што никад не се случило у Енглеска, бураат рекорди и томе слично...

70% посед имаше Јунајтед за разлика од Хул шо фајде кога имаме црепови, небитно е колку посед имаш.

Иначе состав на сезоната.
По реален состав амин.

Не сум сигурен за Тимбер многу беше повреден.
Според трансфермаркт има 30 утакмици лани во ПЛ и 2450 минути. Просек околу 81 мин по утакмица.
Има 3 гола и 5 асистенции.
Тоа е одлична статистика.

Не си разбрал, поентата е дека се оди на помал посед и повеќе транзиција.

Иако не е само до избор на големите тимови, нешто е и до тоа што се принудени, повеќето клубови во ПЛ имаат по некој квалитетен фудбалер.

Од една страна, тактички веќе сите се на ниво, особено без топка, значи и на подобрите тимови им треба простор, а со помал посед ќе го добијат.

Од друга имаат брзи и физички моќни фудбалери, а се повеќе и талентирани кои знаат со топка, што им прави проблем на посилните тимови веднаш да ја вратат топката и мора да мислат повеќе на тоа каква структура ќе имаат во момент кога ќе изгубат посед, што значи помал ризик, уште некој фудбалер поповлечен за да бидат добри во дефанзивна транзиција, стануваат повеќе стерилни, што не враќа на она претходно и уште повеќе е тешко за посилните да играат на поставена одбрана.

Не си разбрал, поентата е дека се оди на помал посед и повеќе транзиција.

Иако не е само до избор на големите тимови, нешто е и до тоа што се принудени, повеќето клубови во ПЛ имаат по некој квалитетен фудбалер.

Од една страна, тактички веќе сите се на ниво, особено без топка, значи и на подобрите тимови им треба простор, а со помал посед ќе го добијат.

Од друга имаат брзи и физички моќни фудбалери, а се повеќе и талентирани кои знаат со топка, што им прави проблем на посилните тимови веднаш да ја вратат топката и мора да мислат повеќе на тоа каква структура ќе имаат во момент кога ќе изгубат посед, што значи помал ризик, уште некој фудбалер поповлечен за да бидат добри во дефанзивна транзиција, стануваат повеќе стерилни, што не враќа на она претходно и уште повеќе е тешко за посилните да играат на поставена одбрана.
Те разбирам, си замина Гвардиола друго се гледа у лигава.

Нова епизода на глупости Сар за 50 МИЛИОНИ има 28 години,а Луиз Диаз не му продолживме договор пошто имаше 28 години и останавме без крила.:pos:
Добро е што цела управа си заминува од 1-ви.

Нова епизода на глупости Сар за 50 МИЛИОНИ има 28 години,а Луиз Диаз не му продолживме договор пошто имаше 28 години и останавме без крила.:pos:
Добар е Сар незнам што ти е проблемот со него.

Минте е Салах за овој
Автоматски споено мислење:

Добар е Сар незнам што ти е проблемот со него.
Не е. Набилда статистика во Конференциска лига, (и против Ливерпул) а не ни играше како крило.

Минте е Салах за овој
Автоматски споено мислење:

Не е. Набилда статистика во Конференциска лига, (и против Ливерпул) а не ни играше како крило.
Важи.

Neli se tepavte za toj Edwards ili Richards kako beshe od uprava, zosto si bega cela uprava od 1vi koga mu dadoa blanko check?

Chelsea zagrizal za Martinez posle onoj performans na Sanchez, ne gledam deka e upgrade na Sanchez ama veruvam deka nemoze ni tolku losh da e, uste mi e vo sekavanje onoj mech so Junajted koga Chelsea pocna dobro i Sanchez im dade cist gol na Junajted radi ich nisto i Chelsea popi crven karton, uste nemozam da sfatam kako ne e zamenet.

Neli se tepavte za toj Edwards ili Richards kako beshe od uprava, zosto si bega cela uprava od 1vi koga mu dadoa blanko check?

Chelsea zagrizal za Martinez posle onoj performans na Sanchez, ne gledam deka e upgrade na Sanchez ama veruvam deka nemoze ni tolku losh da e, uste mi e vo sekavanje onoj mech so Junajted koga Chelsea pocna dobro i Sanchez im dade cist gol na Junajted radi ich nisto i Chelsea popi crven karton, uste nemozam da sfatam kako ne e zamenet.
Tocno, mislev deka top prica e Edwards pogotovo posle zaminuenjeto na Klop i izlease deka sklopue dobra ekipa i deka raboti kako sto treba, ama od koj se vrati nisto ne naprae, neiden igrac biten ne uspea da zadrzi, so site se maci da potpise nov dogovor, preplatuva igraci, klub so trebase da bide kako razvoen itd ne uspea da go ostvari... u prevod ni on ni hjuz ne uspeaja da napravat nesto konkretno.
Edwards si podnese ostavaka, a hjuz ide u arabija posle 1-vi

Едвардс работеше за ФСГ не за Ливерпул. Беше вратен за да најди втор клуб и да воспостави хиерархија во Ливерпул. ФСГ ќе го продаваат клубот и затоа се повлекоа од идејата за втор клуб, па автоматски и причината поради која Едвардс се врати ја снема. Затоа и пак си отиде.

А тоа што се случува летово е дел поради неспособност/незаинтересираност на Ричард Хјуз, дел поради тоа што ФСГ го боли стапот за Ливерпул и се спремаат да си одат

Back
На врв Bottom