Pa dobro, kako sto gledas rekov deka ova ne e vtoroklasno natprevaruvanje ili miki maus trofej, Celzi inkasirale nad 100m evra, toa dovolno govori, ama ja bi go rangiral vo momentov pod nacionalen sampion i LS, a nad LE, neka bide ete treto po jacina natprevaruvanje vo momentov iako ko sto rekov, glaven problem tuka e sto klubovite nema sansa da go davaat svoeto najdobro i da se vo prajm forma. Toa pod difolt mu pravi downgrade ova natprevaruvanje, ednostavno ne e mozno posle tolku meseci vo sezonata, tuka oni da go pruzaat svojot najdobar fudbal.
Mareska se ukoci malce koga mu rekoa pa dobro brazilcive poise natprevari imaat izigrano od vas, ili ist broj, koga ovoj kaza kolku igrale evropjanite, tuka treba se da im vozvrati ok, u pravo ste, greska sum za broj na mechevi, ama ne mozes da mi sporedis intenzitet, kvalitet na fudbal, i slicno, so brazil, i PL na primer, i LS ili drugi evropski natprevaruvanja, brojot na mechevi e ist, ama intenzitetot na fudbalot, fizickoto trosenje i slicno razlika se den i nokj.
I toa e celiot muabet, za Celzi bravo, realno do finale imaa tapa protivnici ama milo mi e sto malce gi ugasija PSG, finaleto e posebna prikazna, veke koga si tamu toa e toa, tuka toj mec dobiva na znacenje za dvete ekipi, ne deka im bese seedno na PSG sto gi unakazija ovie, se vide i po nivnata reakcija na kraj.
Treba dosta promeni da ima vo fudbalov so ogled na golemiot broj na natprevari, prvo sto mi doaga na um e da se zgolemi brojot na izmeni pak, ko sto toa se napravi posle korona sezonata, od 3 na 5, iskreno ne gledam kako sportov ke izgubi ako se dodadat plus izmeni, toa mislam deka treba da e promena vo godinite sto sledat. Realno vo ovoj del od godinata timovite i fizicki se istroseni, i mentalno, ova natprevaruvanje da dobie na nekoja pogolema tezina ke treba nekako da se zguzva u raspored koga timovite se na svojot prajm, u sred sezona, koga uste se gladni za fudbal i uspesi, a istoto vazi i za navivacite, i ova pred se vazi za evropskite timovi, drugive pod difolt a se u situacija da igraat protiv evropski ekipi se ishajpani maksimalno, narocito juznoamerikancite, iako sramota e pak da imaat pristap do vakvi mechevi ekipi sto se sostaveni od amateri, ko onie 10 komada sto primija od Baern ili kolku i da bese, toa pa veke tragikomicno e.