Македон1312
KTBFFH
- Член од
- 17 јуни 2022
- Мислења
- 200
- Поени од реакции
- 592
Еве, повели, слободно демантирај.Кој го спомна Манчестер?
Иначе Манчестер не заслужува да игра ни пријателски, шо ми го мешаш клубот.
Нит саквав ни би сакал да учествуваат во кловновски турнир за да се богати ФИФА.
И Интер мајами, Порто, Јуве влегуваат во овие критериуми, 15 клуба има минимално што се над нив во било кое ранкирање.
Лупаш зелени али не ми е чудно не ти е ни првпат.
Јас тие информации не ги измислив, ниту јас сум ги правел рангирањата. Don't shoot the messenger.

Ако си слеп и со две мозочни ќелии, тогаш да, нема да сакаш клубот да ти се натпреварува во „кловновски турнир“. Нормално, ако си слеп, нема да можеш да ги видиш сите бенефити што би ги добил клубот, почнувајќи од трансфери, па сè до ненормален маркетинг на пазар кој што е релативно нов во фудбалот. Ама затоа ќе можеш да ги видиш трансферите на другите клубови и ќе изигруваш сметководител на форум.

Манчестер е спомнат бидејќи неговите навивачи, заедно со навивачите на Барселона и Арсенал, се најголемите душебрижници и најголеми противници на натпреварувањето, и тука на форумот, и општо, секаде каде што се зборува за фудбал. Не ми е јасно зошто, ама како да приметувам некаков шаблон тука, хм?

Многу одбранбен механизам држиш некако. Те второкласен бил трофејот, те селски бил, ете сега и турнирот бил кловновски. Пишуваш за работи во кои немаш ниту 1% познавање, ама глумиш како да си фудбалска енциклопедија. Се повикуваш на факти, ама никако не можеш да ги изнесеш, да нè едуцираш тука, зошто?
Мора да котираш високо во хиерархијата на Манчестер Јунајтед. Сер Џим, ти ли си? Гледам, целиот клуб се води според твојата логика, па така решиле да не учествуваат и во натпреварувањата на УЕФА, само за да не ја богатат унијата на мафијашките фудбалски асоцијации.