Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

не комерцијала туку се едно исто и само тие песни ништо друго....ако праат тезга нека сменат репертоар а не еден бенд ист репертоар веќе 2 години да го свириPak li so ovie underground ( orizinale demek ) vs komercijala muabeti be?

еве ние реагираме ама господинот Биџоски не му текнува да смени ништо ... заради него најмногу ја направив темава... во Саботата мислам дека не беше на свирка така? Пак беа Сити бенд ... ако имаш заприметено на тезгашки свирки мн ретко оди некој од кај нас на свирка( освен Вирус ама веќе и таму нема никој) туку еве на 13 ќе има повеќе луѓе отколку овие неколку свирки пред тоа... оти така да не биди секогаш....ако веќе кај јас реагира некој што е многу помала публика од Скопје замисли што би се случило таму... верувај еден ден ќе им се здосади на сите ама кога...По мене , не се криви бендовите .. крива е публиката .. на то се пали. Џабе се нервираш .. нема да си сменат репертоар оти секој тезга бенд оди на сигурно .. да земи на пример да свири некоја ептен јака песна ама да не е позната нема публиката да реагира .
Наведи ми ги детстките точки во мојот муабет, кога : тоа што го бара масата а и го овозможуваш е правење пари и вадење од калта и гомната и шанса за успех (а и обострано задоволство); А кога викате дека не ни треба да има сцена, не го ни правете муабетов и не плачете што седите во гаражи и не преземате ништо.
Btw после свирка, не сте дупени во чмар, туку полн ви е џебот...па и покрај сите предрасуди, добро е да се премине преку таа фаза, и еден ден да си се смеете на таквите демек "open mind" муабети.
Незнаеш од кај ги извадив? Знаеш ли дека македонската блек/дет метал, па и треш сцена е почитувана многу повеќе надвор од границите на Македонија, секако, затоа што тука тоа се смета за глупост, за дерење и врескање на наркомани!
Ние имаме многу голем потенцијал, кој е спречен да напредува поради финансиските средства.
Најтапа авторски бенд-no moneyнајвише треба да си некреативен и глуп за да имаш тезга бенд. боље најтапа авторски бенд отколку тезгар.

не комерцијала туку се едно исто и само тие песни ништо друго....ако праат тезга нека сменат репертоар а не еден бенд ист репертоар веќе 2 години да го свири
^ А тогаш која е смислата на животот на еден музичар, да медитира до смрт седнат врз жиците на својата гитара произведувајќи звукови преку аналните вибрации?
Најтапа авторски бенд-no money
Тезга бенд-more money
Разлика примеќаш :wink:?
Имам одено и ќе одам.
Има бендови во Охрид шо знаат како да напрат атмосфера и да те расположат.
Не ми е дојдено да глумам критичар или да мрчам зошто пееле туѓи песни во Петок навечер.
Се дури сум расположена со песните шо ги пеат немам галје![]()
Нормално дека нема да ми биде(доколку сето тоа го постигнам во Македонија).А еве на пример ти си музичар. Една песна ја правиш една недела. Текст,аранжман,музика целосно твоја. Ја снимаш,даваш пари за тоа. После некое време некој твојата песна ја свири и зима пари на твојот труд. Сеедно ќе ти биде?