Нема еуфорија без петарди. Тоа беше нашата тајна состојка. Во моментот кога се испешљачивме и решивме за два рокнати палци годишно и кучкарки некои да поебеме цел ритуал што почнуваше од октомври, си ја упропастивме еуфоријата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Донекаде си во право, ама стварно се опасни кога не ги употребуваш како треба( не дека и јас сум била примерна и не ги ставав во лименка)....Нема еуфорија без петарди. Тоа беше нашата тајна состојка. Во моментот кога се испешљачивме и решивме за два рокнати палци годишно и кучкарки некои да поебеме цел ритуал што почнуваше од октомври, си ја упропастивме еуфоријата.
Украси како што сакаш за сама себеси, не мавај рецка како другите би го гледале тоа.Донекаде си во право, ама стварно се опасни кога не ги употребуваш како треба( не дека и јас сум била примерна и не ги ставав во лименка)....
Пред да ги забранат, убаво паметам кога се собиравме на плоштад за дочек, петарди се фрлаа меѓу нозе на луѓето, па смешно беше да ги гледаш како подрипнуваат кога ке им пукнеше....хахааааа
Опасна луда еуфорија.
Кажи ми дека немаш деца без да ми кажеш....Нема еуфорија без петарди. Тоа беше нашата тајна состојка. Во моментот кога се испешљачивме и решивме за два рокнати палци годишно и кучкарки некои да поебеме цел ритуал што почнуваше од октомври, си ја упропастивме еуфоријата.
„Скопската централна новогодишна прослава без огномет претставува мал но значаен чекор кон подобрување на квалитетот на животот на најранливите групи граѓани во Скопје, намалување на преголемото загадување на воздухот, како и на сите медиуми на животна средина и, се разбира, етички чекор кон тоа безгласните жители на Скопје, животните, да не доживуваат енормен стрес и потенцијална смрт за 3 минути „забава“. Секако ова не ги спречува бројните несовесни граѓани кои новогодишните празници ги доживуваат како погоден момент на своја рака да испалуваат огномет и разни пиротехнички средства и поради ова апелираме и очекуваме Министерството за внатрешни работи да е на висина на задачата, особено на дочекот на Новата година“, велат од „Зелен хуман град“.
Za tebe znaeme, ne se sekirajПреубави празници имаме почнувајќи од Свети Никола па до Стара Нова Година таму. Не е само 31ви битен ден, мене искрено се друго ми е позабавно.
На 1ви гледање концерт си е посебен празничен настан.

За мене тоа никогаш не било еуфорија. Многу се плашев од петарди уште како дете, па и како возрасна особа која ги разбира реалните последици од тоа. Скроз трауматично искуство, посебно па кога требаше да го шетам кучето.Нема еуфорија без петарди. Тоа беше нашата тајна состојка. Во моментот кога се испешљачивме и решивме за два рокнати палци годишно и кучкарки некои да поебеме цел ритуал што почнуваше од октомври, си ја упропастивме еуфоријата.
За мене тоа никогаш не било еуфорија. Многу се плашев од петарди уште како дете, па и како возрасна особа која ги разбира реалните последици од тоа. Скроз трауматично искуство, посебно па кога требаше да го шетам кучето.