M
Mussolini
Гостин
kolku ti e budjetot?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Темата веќе постоеше и има 18 страници. Ја споив твојата со старата.Predlozi za biznis? Imam 18 godina i bi sakal da zapocnam biznis na malo , koj ke go vodam paralelno so studiranjeto ?? Predlozi: ?
Predlozi za biznis? Imam 18 godina i bi sakal da zapocnam biznis na malo , koj ke go vodam paralelno so studiranjeto ?? Predlozi: ?
Мој совет не си играј. Голема конкуренција а ако сакаш асална теретана испод 50 000 евра не ни размислувај.Дали некој може да каже за фитнес клуб или теретана.Дали е исплатливо или е скап бизнис?
Дали некој може да каже за фитнес клуб или теретана.Дали е исплатливо или е скап бизнис?
Оваа идеја беше на сопругот,па за да сум на чисто сакав со некого да се консултирам.Не е исплатливо,освен ако немаш наера да направиш топ теретана со сите нишани и да ја заебеш конкуренцијата..а за некоја маалска теретаничка исплатливо до негде може да биде ако имаш свој простор и ако работиш ти или некој близок,да не би морала да плаќаш друг..иначе ништо нема да ти остане тебе. И би можела да вадиш некоја платичка. За теретана и фитнес нема мн муштерии,кафана да беше друг муабет ќе праевме![]()
Aко имаш простор,т.е. ваш на добро место бизнисот би имал успех..со 1500-2000 евра се купуваат справи,не бог знае какви али главните справи ги имаш. Послем немаш никакви трошкови освен за струја,ама тоа е минимално.Али ако немаш и да плаќаш кирија не се исплатиОваа идеја беше на сопругот,па за да сум на чисто сакав со некого да се консултирам.
Благодарност до вас и лион....
И ова иде со регистрирана фирма? Да не испадне после,само државата ќар!Aко имаш простор,т.е. ваш на добро место бизнисот би имал успех..со 1500-2000 евра се купуваат справи,не бог знае какви али главните справи ги имаш. Послем немаш никакви трошкови освен за струја,ама тоа е минимално.Али ако немаш и да плаќаш кирија не се исплатиПлус си треба преку цел ден човек таму,за едно вежбање се плаќа 40-80 денари зависи до теретаната и условите.Така да најмалце 30 души треба секојдневно да идат за да би имало логика да работи дуќанот... И ја бев загреан за ова,али послем сватив дека народов наш поише е по чаша и алкохол одошто по спорт и здрав живот
![]()
И ова иде со регистрирана фирма? Да не испадне после,само државата ќар!
Паметно и браво , зошто ако му пропадне бизнисот и ти ќе ти трпиш финансиски последициОваа идеја беше на сопругот,па за да сум на чисто сакав со некого да се консултирам.
Благодарност до вас и лион....
Добар дел се регистирани ама реалните приходи и приходите што ги покажуваат пред УЈП благе везе немаат. Во принцип сегде каде што не ти издаваат фискална сметка може да имаат креативно сметководство а особено за вакви бизниси како теретани и сл со проток на луѓе и плаќање на рака.И ова иде со регистрирана фирма? Да не испадне после,само државата ќар!
Паметно и браво , зошто ако му пропадне бизнисот и ти ќе ти трпиш финансиски последициБраво за свесноста .
Прочитај ми го вториот коментар таму е одговоротСака да се консултира девочето,не дели мудрости. Пошто ти си еко експерт кажи дали би плаќала данок ,ддв и сл. го донесе ли грујчо законот за фирмите до 3 мил. профит годишен да не плаќаат данок..?
Само во трговија ви е умот, а производство јок.Eve vi eden predlog od mene gratis- zimas malo minijaturno ducance i go punis so nakit, tasni rakavici ,marami cvikeri i sl. Vlog 4500 so dobro rabotenje kar 400 eura....Provereno