Предлог мобилен

• Креатор на темата Креатор на темата -x-
  • Време на започнување Време на започнување
Барам мислење меѓу... Sony Xperia L и Galaxy SIII mini :)

Бев андроид корисник во времето на џинџербред, но многу незадоволен особено поради кочењето, полно безвезе апликации... Сега има каде каде подобрувања а и имам намера да земам телефон од погорна класа.
Од windows (lg optimus 7) сум бескрајно задоволен, и да не рикнеше телефонот сигурно дека немаше да го сменам барем уште година-две, но нема адекватен windows телефон за мојот буџет па неминовно е да се вратам на андроид.

Sony Xperia L ....
-Подобар процесор....NovaThor процесорите кој го има минито се покажаа катастрофални кај сите телефони со тој процесор
-Подобра камера 8мп >5мп
-Поголем екран 4.3>4.0
-Екран отпорен на гребење
-Поубав дизајн

Што е подобро за на старо с3, оне x ili sony t?

На старо јас не би ти препорачал. Вистинска реткост е да погодиш некој навистина добар телефон. Мислам факт е дека половните телефони се користени, па затоа може да купиш телефон кој е многу користен, а ти велат дека многу малце е користен. Само малку ќе го потсредат и готово ќе го продадат. Чичко ми купи Ајфон 4с на старо и му се погоди навистина добар, ама еден другар купи ХТЦ Оне на старо и му беше многу канта. Првите 3-4 месеца му беше Ок, ама после му се расипа. Како и да е, твој е изборот. Иначе од овие телефони што прашуваш, најдобро е да земеш Галакси с3. Можеш и ХТЦ оне, како сакаш. Само не го купувај Сону Т. Не е многу добар во споредба со другиве што си ги набројал. Позз ;)

Sony Xperia L ....
-Подобар процесор....NovaThor процесорите кој го има минито се покажаа катастрофални кај сите телефони со тој процесор
-Подобра камера 8мп >5мп
-Поголем екран 4.3>4.0
-Екран отпорен на гребење
-Поубав дизајн
Друже една другарка што е во Америка ми рече да и кажам мислење за телефончево, а јас слабо стојам со мобилниве последно време, па кажи дали вреди за овие пари да се купи и дали е добар како телефон.
http://www.ebay.com/ctg/Sony-XPERIA-L-8GB-Black-Unlocked-Smartphone-/144549457

Друже една другарка што е во Америка ми рече да и кажам мислење за телефончево, а јас слабо стојам со мобилниве последно време, па кажи дали вреди за овие пари да се купи и дали е добар како телефон.
http://www.ebay.com/ctg/Sony-XPERIA-L-8GB-Black-Unlocked-Smartphone-/144549457

Телефонот си е одличен,е сега дали вреди за парите...релативна работа...денес ништо не вреди за парите :) . Инаку и кај нас по операториве го нудат по таа цена со некоја претплата.

Предлог мобилен ... Најдете си некој што може да ви донесе НОВ Нексус 4 (8gb) за 9150 денари од земјите каде што е официјално намален за цели 25%.

Новата цена на верзијата за 16 гб е 249 долари (~11 500 денари). А во нашава земја со нашиот натприроден животен стандард ако сакате да си го купите ќе одвоите 28 999 ден (од ВИП).

Где ја то живим....

Ма не се само Вип,исти се и Оне. Начукале цени ко божем мобилните од Шваровски кристали се... :mad:

Има ли некој што имал Quart смартфон и ако може да сподели искуства? Добри ли се телефониве:?

Има ли некој што имал Quart смартфон и ако може да сподели искуства? Добри ли се телефониве:?

Батали го тоа недокажано ѓубре земи си поасален па макар и половно .

Ако сакаш треба од работа да ми дадат huawei ascend y300 можам да ви го продадам. Значи неотпакуван, гланц нов со година дена гаранција. Ако си заинтересиран ти или некој друг нека ме контактира по пп. 6000 денари мислам дека е реална цена.

Имам многу добра понуда од ONE за 3 илјади денари да го земам Sony Xperia L , има ли некој изкуство со тој телефон..??

На старо јас не би ти препорачал. Вистинска реткост е да погодиш некој навистина добар телефон. Мислам факт е дека половните телефони се користени, па затоа може да купиш телефон кој е многу користен, а ти велат дека многу малце е користен. Само малку ќе го потсредат и готово ќе го продадат. Чичко ми купи Ајфон 4с на старо и му се погоди навистина добар, ама еден другар купи ХТЦ Оне на старо и му беше многу канта. Првите 3-4 месеца му беше Ок, ама после му се расипа. Како и да е, твој е изборот. Иначе од овие телефони што прашуваш, најдобро е да земеш Галакси с3. Можеш и ХТЦ оне, како сакаш. Само не го купувај Сону Т. Не е многу добар во споредба со другиве што си ги набројал. Позз ;)

Извини сеа вака што ќе прашам ама како може телефон некој да „потсреди“?! Автомобил е ова па ќе ставиш модификатор, и ќе го исполираш па ќе го потсредиш?!? плус тоа другар ти го користел ТРИ месеци па после му се расипал...значи ако не е во ред телефонот одма покажува знаци, на прво користење, тачот, сигналот, микрофонот, кочење, а по еден или два дена и батеријата се оценува. Јас лично имам над 50 телефони земено на старо и само 4-5 имам земено со маана, ама по МОЈА вина, затоа што не ги проверив добро на лице место.

Извини сеа вака што ќе прашам ама како може телефон некој да „потсреди“?! Автомобил е ова па ќе ставиш модификатор, и ќе го исполираш па ќе го потсредиш?!? плус тоа другар ти го користел ТРИ месеци па после му се расипал...значи ако не е во ред телефонот одма покажува знаци, на прво користење, тачот, сигналот, микрофонот, кочење, а по еден или два дена и батеријата се оценува. Јас лично имам над 50 телефони земено на старо и само 4-5 имам земено со маана, ама по МОЈА вина, затоа што не ги проверив добро на лице место.

Па да направи фабрички ресет, нова маска ќе купи, па и нова батерија ќе стави и на тој начин ќе го потсреди. Можеби овој збор не е баш соодветниот но сепак во никој случај нема да ти го продаде баш онаков како што го користел. Али еве чичко ми сеуште го користи, иако помината е веќе цела година и поише, а другар ми само 3 месеци. Па кажи дали е мала разлика 3 месеци и поише од 1 година

Gledam ima povekje telefoncinja okolu 6000 den so pretplati od vip i t mobile i sum zbunet
se mislam megju lumia 520
alcatel idol
tie samsunzite(fame, trend)
zte grand x in
xperia j
windows phone 8 na htc
Sto bi predlozile mene mi e biten performansot, da nema lag, da pusta igri i da ne lagira i da e brzo telefonceto. Drugi raboti ne mi se bitni.Nekako Lumiava otstapuva bidejki e dual core ama nikogas ne sum koristel windows phone?

Gledam ima povekje telefoncinja okolu 6000 den so pretplati od vip i t mobile i sum zbunet
alcatel idol
zte grand x in
xperia j
windows phone 8 na htc
Sto bi predlozile mene mi e biten performansot, da nema lag, da pusta igri i da ne lagira i da e brzo telefonceto. Drugi raboti ne mi se bitni.Nekako Lumiava otstapuva bidejki e dual core ama nikogas ne sum koristel windows phone?

Намали си го изборот помеѓу Nokia Lumia 520 и Alcatel Idol.

На крај се сведува на Windows Phone 8 против Android 4.1.2.

Другите телефони воопшто не ги мисли за џабе.

alcatel idol
zte grand x in
xperia j
windows phone 8 na htc

Земи ги во предвид и Sony Xperia L и LG L7 II. Не знам колку се брзу ама се доста добри
--- надополнето: 9 октомври 2013 во 05:15 ---
Земи ги во предвид и Sony Xperia L и LG L7 II. Не знам колку се брзу ама се доста добри

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom