OMGWTFBBQ
Bone for Tuna
- Член од
- 3 февруари 2007
- Мислења
- 8.802
- Поени од реакции
- 4.420
Еве побарувачка за NetBeans
Според ова и на google нешто што читав, NetBeans не користи повеќе од 500MB.
Еве кај мене како е со 10 табови на Mozilla, со пуштено видео на јутјуб и со пуштен филм на bsplayer. Исто и стимот ми е уклучен.

Инаку имам компјутер со Windows 8.1, и лаптоп со 7. На компјутерот на Idle имам RAM usage од 1GB, а на лаптоп-от од 1.55GB. Сликава што ја постирав ми е од лаптоп-от, така да ако истово го направев на компјутерот нешто под 2GB ќе имав RAM usage.
Е сега пак да потенцирам, јас не те убедувам да земеш 4GB RAM. Ако не ти е дојдено до штедење, тогаш земи си барем 6GB или ете 8GB RAM. Не би требало да ти дојде до потреба од 8GB RAM, ама барем системот за нијанса ќе ти биде побрз.
Обрни повеќе внимание на процесорот, минимум i5 трета генерација да биде.
Recommended Hardware Configurations
- Microsoft Windows XP Professional SP3/Vista SP1/Windows 7 Professional:
- Processor: 2.6 GHz Intel Pentium IV or equivalent
- Memory: 2 GB
- Disk space: 1 GB of free disk space
Според ова и на google нешто што читав, NetBeans не користи повеќе од 500MB.
Еве кај мене како е со 10 табови на Mozilla, со пуштено видео на јутјуб и со пуштен филм на bsplayer. Исто и стимот ми е уклучен.

Инаку имам компјутер со Windows 8.1, и лаптоп со 7. На компјутерот на Idle имам RAM usage од 1GB, а на лаптоп-от од 1.55GB. Сликава што ја постирав ми е од лаптоп-от, така да ако истово го направев на компјутерот нешто под 2GB ќе имав RAM usage.
Е сега пак да потенцирам, јас не те убедувам да земеш 4GB RAM. Ако не ти е дојдено до штедење, тогаш земи си барем 6GB или ете 8GB RAM. Не би требало да ти дојде до потреба од 8GB RAM, ама барем системот за нијанса ќе ти биде побрз.
Обрни повеќе внимание на процесорот, минимум i5 трета генерација да биде.