Гладиус
notusually
- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 5.508
- Поени од реакции
- 1.728
Секојдневно пред себе гледаме нови предизвици кои би требало да ги прифатиме за да успееме во нешто. Најчесто тоа и го правиме. Живееме за да ги исполнуваме предизвиците на животот.
Но што е со оние предизвици кои се само од забава?
Како реагирате на реченици како следната:
-Ај не можеш да направиш тоа и тоа(било што)...
Дали веднаш го прифаќате поставениот предизвик?
Ако да, дали е тоа поради тоа што сакате да се докажете дека можете, или чисто само од забава (колку да се случува нешто интересно)?
Ако не, дали е тоа поради стравот дека не би успеале во нештото или поради личната сериозност која не ви дозволува да се забавувате на тој начин?
Јас прифаќам предизвици, но додека се во граници на нормалата. Адреналинот расте кога знам дека правам нешто кое не би требало да го правам, само колку да ми биде забавно.
Вие?
Но што е со оние предизвици кои се само од забава?
Како реагирате на реченици како следната:
-Ај не можеш да направиш тоа и тоа(било што)...
Дали веднаш го прифаќате поставениот предизвик?
Ако да, дали е тоа поради тоа што сакате да се докажете дека можете, или чисто само од забава (колку да се случува нешто интересно)?
Ако не, дали е тоа поради стравот дека не би успеале во нештото или поради личната сериозност која не ви дозволува да се забавувате на тој начин?
Јас прифаќам предизвици, но додека се во граници на нормалата. Адреналинот расте кога знам дека правам нешто кое не би требало да го правам, само колку да ми биде забавно.

Вие?