Предизборна кампања 2014

• Креатор на темата Креатор на темата ^^GoRiLLaZ^^
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
552602_326596640759661_861800629_n-jpg.50730

http://www.toonsmag.com/wp-content/uploads/2012/06/shrek-3-2.jpg

acoborba.jpg

himan.jpg

Еве една предлог песна за Јани Макрадули за градоначалник да ја вклучи во кампањата.
Не знам бе со кој ум кандидираа Битолчанец за градоначалник на Скопје. :D

Дечки, да разрешиме мистеријата - постерите се инспирирани од пропагандата во СССР за време на 40те и 50те години а пропагандата продолжува и понатаму.
Сигурно ги знаете овие фотографии:

150_1.jpg
the-republic-of-social-soviet-union-for-country-and-urban-worker.jpg

Од оваа пропаганда всушност постана и вид на уметност, еден вид на артистичка импресија, по што се инспирираа многу уметници па и од западот.

Сигурно ја знаете кампањата на Обама со, HOPE постерите. Епа и тие се инспирирани од оваа пропаганда.

220px-Barack_Obama_Hope_poster.jpg

СДСМ очигледно се обидува со овие постери да покаже дека се за револуција на државата. Според мене многу лошо направено, иако идејата не им е лоша, барем како што видовме што направи Обама. Фората е што не успеале тоа добро да го направат и го направиле толку како копија, што кај народот им остава впечаток како да е Северна Кореја инспирација (како и во темава што спомнаа неколку) иако не е.

Значи инспирација од СССР пропагандата за револуција на пролетијатот, но и многу лоша обработка на тоа.

Сигурно ја знаете кампањата на Обама со, HOPE постерите. Епа и тие се инспирирани од оваа пропаганда.

220px-Barack_Obama_Hope_poster.jpg

СДСМ очигледно се обидува со овие постери да покаже дека се за револуција на државата. Според мене многу лошо направено, иако идејата не им е лоша, барем како што видовме што направи Обама.
Моментот е раката, погледот и положбата на телото убаво си кажа како револуција исто.
Да живее династијата Ким :D
Dprk_pyongyang_mansu_kim_sculpture_05.jpg

Не знам зошто но јас тоа „Сесака содела“ отпрвин го слушнав како „Се сака злодела“ и бев као „Шо му станало бре на Коле?“

Бетмен велит си направил стопати поубав дизајн на флаер за заебанција, него било која друга политичка партија. Ја незнам само кој стручњак им тамо дизајнира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom