Празнично украсување

Имам пластично елченце!
Нешто малку гирландчиња, ќе земам вештачко снеженце, ќе ставам нешто малку лампионченца и веројатно ќе го клапосам во некое ќошенце од станот.

А градов каде сум блесна во сиот раскош и убавина. Накитени излози, продавници, улици, паркови (и зеленила).
Но, веќе ми е здодевно. Премногу светлина и убава красотија не ни прилега нам македонците.
Ние сме по природа депресивни иако тоа вешто умееме да го криеме (за да не рече комшијата), така што е мошне умно да се остави малкуцка темнотија, за да не се одземеме та да не можеме да се соземеме.

Да, уживам, најмногу во овој период од годината. Ме исполнува ваквата празнична атмосфера :pipi: И за некој ден почнувам со украсување на домот.. едвај чекам :) Како малечко девојче се радувам, ама не ми е гајле ! Уште снег убаво да си наврне и целосно да почувствувам дека е Нова Година и Божиќ. Само ми е криво што тука и не се обрнува многу внимание на вакви работи. Како да чекаат луѓево побрзо да поминат празниците и тоа воопшто не ми се допаѓа :/
Но, како и да е.. ја си уживам. :pipi:

Што убаво сум си ја накитила елката годинава мх мх. :pipa: Најубава елка имам :)

Иначе обожавам кога е накитено сеедно дали станува збор за соба, за комплетно цела куќа и двор (се воодушевувам кога ќе видам комплетно украсено куќи, пред некоја година ја видов куќата која беше одбрана за најубаво украсена во Скопје и не можев да се изнагледам :trepka: Aли за сето тоа треба труд и многу вложување), а и убав ми е градов кога е украсен. Сакам Дедо мразовци и верувам уште во нив :) Убав е градот, посебно да падне малку снегче ќе е совршено.
Се радувам ко мало дете на новогодишни и божиќни подароци. Последниве години мајка ми под елката ни става оoooooooгрооооооомно пакетче, се надевам годинава нема да не заборави:( :)

Све сум украсила вчера салонот ми е прекрасно украсен со огромна елка со златни лампиони и светилките мммм со романтика и топлина е исполнета цела куќа ја обо
жавам нова година ради поклоните и преубавата атмосфера :back:

Си ја накитив елката во дневна и во соба си ставив сијалички на прозор. Не обожавам мн мн накитено. Вака како што ми е така си сакам. :pipi:

Обожавам красење по повод новогодишните и божиќните празници, единствено ми е жал што откако ќе се навикнам на тој амбиент - на средината од јануари треба да го менувам...Ќе ми недостигаат сите украси.
Собата ми е полна со разни украси со доминација на црвена боја.
Имам машна на прозорецот кој е направен како пакет (како подарок спакуван во кутија) и од машната висат музички инструменти - украси во златна боја и црвени додатоци. На другиот прозорец имам жолти сијалички.
На мебелот имам сијалички во црвена боја, додека над клавирот имам сијалички-срциња кои светат во црвена боја.
Простор за елка во мојата соба нема, па затоа елката е во дневна. Има бела боја и е прекрасна, со лампиони во најразлични бои и шари.
Ух, која детална слика ја доловив :хахаха

најдобра декорација во градов има хотел милениум :) има само едни сијалички во чвор испреплеткани и обесени на една тераса. баш се потрудиле

поинакво украсување- за оние кои немаат или не сакаат елка, лампиони,китење....
а сепак да се почуствувате празнично;)

xmas-tree.jpg

xmas.jpg

--- надополнето: Dec 11, 2011 10:27 AM ---
или ова http://www.maxitendance.com/2010/11/sapins-de-noel-stickers-par-commoi.html

не сакам многу "наџунџурени" ( како што викаат кај нас старите, накитени ) работи.. секогаш сум се водела по 'keep it simple, сакам едноставно, а убаво :) слики ќе постирам попосле ..

mene bash naprotiv....mi se dopagja koga e nAkiteno bez razlika dali ima mali deca:)poprijatno mi e, poveselo, ednostavno toj novogodishen koleden duh mislam deka ne ostava nikogo ramnodushen.
prijatna domashna atmosfera -pa ushte i snegche nadvor , doma toplichko, tivko muziche.....a be meeeeeeeeeraci;)

http://www.79ideas.org/2011/11/traditional-christmas-in-red-and-white.html

Не сум кител елка многу од дамна. Моите дома си китат, јас не се замарам со тоа сега за сега. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom