Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали е потпишан договорот од двете страни?Здраво, дали договор за вработување кој стапува на сила на 01.01.2019 може да се раскине пред да стапи на сила? Поздрав, и фала однапред.
Да.. Ве молам кажете ми решение, дознав лоши работи за газдата, не исплаќа плати, и доста вработени го тужат.Дали е потпишан договорот од двете страни?
Пријавен ли си?Да.. Ве молам кажете ми решение, дознав лоши работи за газдата, не исплаќа плати..
Не, само потпишав договор, ми рекоа ќе ме пријават од декември ама ни тоа не се случи.Пријавен ли си?
Па ништо, едноставно не оди на работа, кажи му на газдата дека нејќеш повеќа да работиш...мислам дека тие договори немаат никакви обврзувачки права кон работникот.Не, само потпишав договор, ми рекоа ќе ме пријават од декември ама ни тоа не се случи.
Не му оди 3 дена на работа без образложение.Не, само потпишав договор, ми рекоа ќе ме пријават од декември ама ни тоа не се случи.
А можам ли утре да му отидам и да му кажам дека не сакам да ме пријавува, (иако договорот е потпишан, ама не е стапен во сила уште)? Ме интерњсира дали ќе има некои правни последици за мене ако раскинам договор пред да стапи на сила?Не му оди 3 дена на работа без образложение.
Имаш ти примерок од договорот?А можам ли утре да му отидам и да му кажам дека не сакам да ме пријавува, (иако договорот е потпишан, ама не е стапен во сила уште)? Ме интерњсира дали ќе има некои правни последици за мене ако раскинам договор пред да стапи на сила?
Ништо нема, слободно кажи дека си се предомислил....само да не се каеш после, можеби погрешно го оцрниле човекот.А можам ли утре да му отидам и да му кажам дека не сакам да ме пријавува, (иако договорот е потпишан, ама не е стапен во сила уште)? Ме интерњсира дали ќе има некои правни последици за мене ако раскинам договор пред да стапи на сила?
Фала на одговор, од лично искуство знам додека одев на пракса, а сега дознав и од поранешни вработени. Проверено е. ПоздравНишто нема, слободно кажи дека си се предомислил....само да не се каеш после, можеби погрешно го оцрниле човекот.
Имам примерок и знам што сум потпишала. Мене ме интересира само ако може некој правник да ми каже дали СКЛУЧЕН ДОГОВОР може да се раскине ПРЕД да стапи на сила? Едноставно прашање, да или не.Имаш ти примерок од договорот?
Види шо пишува на него, вака мие не можеме да знаеме шо си потпишал.
Ама како и да е чим не си пријавен нема шо да имаш последици освен ако не е нешто поинаку наведено во договорот.
Не верувам дека ќе му помине по старо. Грешка ќе му кажува.Пријател, занаетчија, сам си поминува плата минималец преку мпин. Сега од декември минималецот е зголемен. Дали ако помине плата за декември по старо, со стари вредности, може да има некакви проблеми, да добие некаква казна?
Поминал со вредности по старо, мпин изгледа ги нема вредностите за новиот минималец. И во УЈП исто му поминало.Не верувам дека ќе му помине по старо. Грешка ќе му кажува.
А и ако по некоја случајност помине по старо, ако некад му дојде инспекција а обично по ваквите промени увек доаѓа ќе му бараат сигурно да пресмета плата со новиот минималец.