Правила и прописи за превоз на лица

• Креатор на темата Креатор на темата DOG
  • Време на започнување Време на започнување
шо зборите бе луѓе??? почетник возач несмее да вози никој во кола што има под 18 години??? имаме и ваков закон???? ако имаме ВЕ МОООЛАМ цитирајте ме и пишете го законот да го прочитам!
:pos:
А бе ти читаш, а недочитуваш.
После 12 саат не смее никој да вози малолетници, без присуство на родител/старател.

После 12 саат не смее никој да вози малолетници, без присуство на родител/старател.
ова ми нема логика.... значи вака - ако несмееш да возиш кола после 12 значи несмееш ни деца од 10 години ни вампири од 100 години - НЕСМЕЕШ ДА ВОЗИШ едноставно - ова се однесува на тазе положените..

и сега моментот што воопшто не е логичен - еве ја имам возачка 6 години веќе и имам 24 години и сега на пример ако се враќам ете.. од слава да речеме после 12 саат и го носам со мене братучед ми што има 16 години демек ова е забрането?? затоа што неговите родители нема да бидат со мене во кола или ????????

Од 23 до 5 не смее да вози без присуство на совозач кој не е возач почетник и нема сериозни сообраќајни прекршоци.
Никаде не пише ништо за малолетници.

Аман напраивте наука од законот.

Каде го пишува ова во законот жити се ??:facepalm:
Не реков дека ова е напишано во овој закон.
Ај да одиме по оваа логика. На малолетници до кога им е дозволено движење на јавни места? До 24 саат. После тоа мора да се родител/старател. Или дома да си седат.
И сега малолетник да е во кола без родители/старатели, после 24 часот, го застанува полиција возилото, што мислиш оти ќе се случи? Уствари не, што мислиш дека треба да се случи? Ќе ти ги најдам, кога ќе можам овие законски обврски, па ќе ти ги постирам.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 23:02 ---
Од 23 до 5 не смее да вози без присуство на совозач кој не е возач почетник и нема сериозни сообраќајни прекршоци.
Никаде не пише ништо за малолетници.

Аман напраивте наука од законот.
Да Грегорче, ама во други закони и правилници пишува за малолетници.

ова ми нема логика.... значи вака - ако несмееш да возиш кола после 12 значи несмееш ни деца од 10 години ни вампири од 100 години - НЕСМЕЕШ ДА ВОЗИШ едноставно - ова се однесува на тазе положените..

и сега моментот што воопшто не е логичен - еве ја имам возачка 6 години веќе и имам 24 години и сега на пример ако се враќам ете.. од слава да речеме после 12 саат и го носам со мене братучед ми што има 16 години демек ова е забрането?? затоа што неговите родители нема да бидат со мене во кола или ????????

Bi trebalo da ne e , rodninska vrska ako ima , pak nedrzime za zbor ...

Не реков дека ова е напишано во овој закон.
Ај да одиме по оваа логика. На малолетници до кога им е дозволено движење на јавни места? До 24 саат. После тоа мора да се родител/старател. Или дома да си седат.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 23:02 ---

Никој не го почитува ова,а ниту пак сум видел да го санкционира некој ова :D

Никој не го почитува ова,а ниту пак сум видел да го санкционира некој ова :D
Е да во право си. Да сме нормална држава би биле санкционирани родителите, и тоа со страшни казни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom