Правила и прописи за превоз на лица

• Креатор на темата Креатор на темата DOG
  • Време на започнување Време на започнување

DOG

Член од
16 февруари 2013
Мислења
10
Поени од реакции
1
Дали е дозволено да се превозуваат лица под 18год. и до колку часот најкасно?
Значи ќе ви дадам малку подетално сега, се надевам дека ќе ме сватите...
Треба да излезам за викенд со еден другар и со една негова братучеда , мислам дека таа има 18 год.
притоа треба да земеме од друго место нејзини 2 другарки кои мислам дека немаат 18 год....
Значи ниту еден има по моја роднинска врска во автомобилот кој јас го возам, затоа не е лошо да знам при евентуална контрола од мвр. да знам што да правам.
Кој е запознаен со ова и законите кои владеат нека пишува слободно, се надевам и на други ќе му користи, јас како нов во собраќај имам малку нејаснотии па затоа и прашувам :).

Брат ми сеа брзо полагаше и коа учеше ја го преслушував но незнам точно.
Знам еднаш се враќав од град со 3 други другари и таксито ни браше лична карта за да не однесе до дома (живееме во село) и бидејќи немавме не не' возеше по автопат туку стариот пат поради поголема можност од полиција. И да, после 12 беше...

Брат ми сеа брзо полагаше и коа учеше ја го преслушував но незнам точно.
Знам еднаш се враќав од град со 3 други другари и таксито ни браше лична карта за да не однесе до дома (живееме во село) и бидејќи немавме не не' возеше по автопат туку стариот пат поради поголема можност од полиција. И да, после 12 беше...

Во ред е да ви бара, по мое, и пак тој ве превозил дали по автопат или по оби4ен..
Немој да ме сватиш погрешно дека сум нешто против тебе или против некој друг , бидеќи и јас спаѓам во таа група и знам како е, но затоа еве прашувам..
Што ако си идел со постар брат или родител, и тогаш ли не би смеел после 12 часот да се возиш..
Има нејаснотии , треба да се разјасна, уствари разјаснети се замо кој не ги знае како мене тоа е.

Возач-почетник не смее да вози во период од 2 години за време од 23-05 часот , исто така не смее да пренесува малолетни лица воопшто колку што знам ..

Возач-почетник не смее да вози во период од 2 години за време од 23-05 часот , исто така не смее да пренесува малолетни лица воопшто колку што знам ..

Poznato me deka od 11 00 , do 05 00 ne smee da upravuva motorno vozilo sam, no zatoa moze da upravuva so sovoza4 koj ima voza4ka postara od 2 godini..

Poznato me deka od 11 00 , do 05 00 ne smee da upravuva motorno vozilo sam, no zatoa moze da upravuva so sovoza4 koj ima voza4ka postara od 2 godini..
И совозачот кој има дозвола постара од 2 години треба да е над 25 години. Иначе за малолетните лица, не знам како е за возење, ама знам дека после 12 саат не треба да бидат излезени. Доколку ве сопре полиција, по правило треба да ги носи во станица и да ги повика родителите да дојдат по нив.

И совозачот кој има дозвола постара од 2 години треба да е над 25 години. Иначе за малолетните лица, не знам како е за возење, ама знам дека после 12 саат не треба да бидат излезени. Доколку ве сопре полиција, по правило треба да ги носи во станица и да ги повика родителите да дојдат по нив.

Untitled.png Во право си бил, еве побарав, но не знам зошто е така ако има некој 25 , а положил на 23 , возачкото искуство ќе биде исто со тој кој наполнил 20 год, и има 2 год возачка... toa posle 12 h e? dali pred 12 moze

Прегледај го приврзокот 75851 Во право си бил, еве побарав, но не знам зошто е така ако има некој 25 , а положил на 23 , возачкото искуство ќе биде исто со тој кој наполнил 20 год, и има 2 год возачка...
Веројатно заради тоа што сметаат дека на 25 си позрел од колку на 20. ;)

А бе има доста нелогичности во целиот тој процес на полагање за возачка дозвола и пропратните законитости, ама ајде. Не е тоа ништо во споредба со ред други работи, кои имаат огромни пропусти и нелогичности во Македонијава ни.

шо зборите бе луѓе??? почетник возач несмее да вози никој во кола што има под 18 години??? имаме и ваков закон???? ако имаме ВЕ МОООЛАМ цитирајте ме и пишете го законот да го прочитам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom