ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе да не знае некој сега за казнена дали ќе треба да се уплаќа пред колоквиум или може пред испит?

колеги го знаете ли меилот на Денис Прешова?

Луѓе да не знае некој сега за казнена дали ќе треба да се уплаќа пред колоквиум или може пред испит?
И колоквиум и испит се плаќаат во казнена сесија.Се плаќа пред полагањето на колоквиумот.

Колеги по уставно право имам за задача да направам анализа на одлука на Уставен суд, ќе сакате ли да ми кажете Ве молам како се прави анализа и што треба да направам,која е целта што треба да ја постигнам ?

Колеги по уставно право имам за задача да направам анализа на одлука на Уставен суд, ќе сакате ли да ми кажете Ве молам како се прави анализа и што треба да направам,која е целта што треба да ја постигнам ?
Боже господе како ве примаат на правен? :pos:

Ве молам објаснете ми го процесот околу уверението ( за 180 кредити) и дипломат (за 240 кредити). Кога ќе завршиш трета, уверението се добива одма или во септември? И колку се плаќа точно? После тоа може да се работи како приправник или мора да чекам уште една година? За дипломата ме интересира кога ја добиваме точно (кој месец) и колку се плаќа ако ми треба уште во јуни ( брза постапка или нешто слично)?

Гледам објавен е распоред за мартовска казнена сесија, ме интересира кога се колоквиумите, и како се сега одвиваат , скроз ли се укинати електронските полагања ?

Гледам објавен е распоред за мартовска казнена сесија, ме интересира кога се колоквиумите, и како се сега одвиваат , скроз ли се укинати електронските полагања ?

Колоквиумите се одржуваат од 26ти до 30ти март, на начин што секој професор ќе го одреди за својот предмет. Електронско полагање нема, сега е или усно или писмено, или воопшто нема. Се зависи од ставот на професорот.

Најдов некои прашања трговско за усмен испит,дали се поминува со нив или мора цела книга да ја учам?

Колоквиумите се одржуваат од 26ти до 30ти март, на начин што секој професор ќе го одреди за својот предмет. Електронско полагање нема, сега е или усно или писмено, или воопшто нема. Се зависи од ставот на професорот.

А за мартовска казнена сесија ли се колоквиумите? ме збуни малку пошто гледам испити почнуваат од 20ти март, и ако може линк за распоред на колоквиуми, фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom