ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе да не знае некој од искуство како се одвиваат влезните колоквиуми кај Спасов по вовед во право и кај Ненад за политички теории?

Луѓе да не знае некој од искуство како се одвиваат влезните колоквиуми кај Спасов по вовед во право и кај Ненад за политички теории?
Ние на времето имавме 20 прашања на заокружување електронски, е сега не знам какви се колоквиумите. Ама кај Нено за теории ќе треба да се спремиш, зошто предметот не е лесен, туку е еден од тие што ќе ти требаат за понатаму. За кај Спасов не знам ништо, зошто не ни предаваше.
За други прашања, пиши слободно во порака.

Спасов на влезен колоквиум поставува 1 до 2 прашања во зависност од одговорот. Бара конкретни одговори да не вртиш многу одокулу. Можеш и краток вовед да дадеш. Дозволува да си направиш и концепт.

Спасов иако поставува едно прашање , енормно ретки се случаите некој да поминал лесно , оценува како ќе му текне него и нема врска дали ќе зборуваш конкретно или ќе заобиколуваш , знам милион случаеви каде колегите раскажувале и многу повеќе од тоа што го барал дури и имаше некои кои учеа од додатна литература само за да го импресионираат , но џабе бута кого и кога ќе му текне , затоа ти препорачувам материјалот да го учиш со разбирање и ти посакувам многу среќа :D

Колеги применета кај Узунов нема шанси 10ка ако немам поени за активност така?

Семејно и наследно право, испитот носи 80 поени.. Дали само со 20 поени од активност можам да имам 10ка или може и доодговарање?

Дали кај сите има проблем со електронско досие, откако се укинаа електронските колоквиуми?

Дали кај сите има проблем со електронско досие, откако се укинаа електронските колоквиуми?
Електронското досие не е во функција веќе подолго време. Сега се' е на iKnow системот. Така што не се грижи дали отвора или не, дали оцените се внесени или не. Не е важно веќе тоа досие.

МПП,ГПП,КПП,трговско какви се испитите,на што најмногу да се обрне внимание?

колеги дали знаете кога ќе се реализира испит економика кај Стојков во казнената во месец март, на страната нема уште распоред за полагање, дали имате некој информација?

како е на испит усно кај Тања Каракамишева Уставно право, дали прашува детално, дали сака научено на памет или со разбирање ?
Благодарам

како е на испит усно кај Тања Каракамишева Уставно право, дали прашува детално, дали сака научено на памет или со разбирање ?
Благодарам
So sigurnost polesno od pismeniot ispit. Bara malku povejke nauceno (so razbirajne, obicno poglavnite raboti), no ne e kriticna vo ocenuvanjeto.

Decki imam edna maka i mi trebaat mislenja: poradi finansiski problemi vo moznost sum da zapisam leten semestar duri vo narednite denovi. Dali mislite deka e vozmozno seuste da se zapise leten semestar so taa kaznata od 500 den?

Последно уредено:
Дали ако имаш собрано поени од активност кај Каракамишева уставно и ако одиш усно да одговараш кај неа бодовите ќе ти бидат внесени во оценката?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom