Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Правници една дилема имам, предметот што го изучувате под името Економика ви е еквивалент на Основни на економијата или се разликува по некои мали работи и е малку на пониско/повисоко ниво?
Па да всушност тоа ми беше прашањето, дали само во називот се разликуваат предметите, бидејќи и во литература може да се прочита дека меѓу економија и економика и не постои некоја разлика, само ова економика како позастарен израз ми стои, некако социјалистичкиОснови на економијата е предметот што се учи во прв семестар на Економски? Ако е тој, скроз истото го учиме на Економика. Памтам дека ги споредувавме книгите со една другарка од Економски - истото е напишано, само во нашата книга е поедноставно.
Ти благодарам на одговоротСледни поправни колоквиуми у март или како доаѓа. Овие ви се од редовна јануарска сесија само што колоквиумите се оддржуваат во декември.
Еу испитот прашањата се есејски горе долу се вртата истите , има неколку пократки само дефиниција или набројување но не е тешко.
Не.Decki dali aku prijavam ispit sega vo predsesija a ne otidam na ispitot avtomatski gubam pravo da polagam vo redovna sesija? ?
Fala na odgovorot
Памтиш ли некое прашање ЕУ?Следни поправни колоквиуми у март или како доаѓа. Овие ви се од редовна јануарска сесија само што колоквиумите се оддржуваат во декември.
Еу испитот прашањата се есејски горе долу се вртата истите , има неколку пократки само дефиниција или набројување но не е тешко.