ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
како е кај Каракамишева усно на испит?
тражи ли се детали ,строго ли оценува?

За уставно е строга малце, барем така имам слушнато.Ако грешам некој нека ме поправи.
Ај јас да те прашам, исто за кај Каракамишева, но по друг предмет. За „политички партии и интерес(ов)ни групи“. Каква е, бара многу, да не знаеш што прашања најчесто поставува?

За Каракамишева уставно,подобро ви е да полагате на делови полесно е,на усно што одеа кај неа во кабинетот скоро сите и поминаа,јас само еден дел полагав кај неа усно и поставува околу 4-5 прашања ми дозволи колку време ми е потребно да размислам и со лесно поминав,најмногу прашува за надлежностите на собранието,претседателот,владата.

Ako nekoj ima polagano semejno na delovi neka pise iskustvo...kakvi prasanja dava(esejski,kratki,konkretni...)i dali dava komplicirani slucai.
Blagodaram

Ako nekoj ima polagano semejno na delovi neka pise iskustvo...kakvi prasanja dava(esejski,kratki,konkretni...)i dali dava komplicirani slucai.
Blagodaram
Семејно мислам дека немаше случаи, наследно ако не се лажам делот беше само со случаи. Инаку, не беше нешто тешко, секако да имаш научено добро. Семејно делот имаше и прашања на заокружување, набројување мислам и 2-3 беа така да објасниш нешто со 4-5 реченици.

Како изгледа испитот уставно кај Денис? Ни кажа дека ќе биде писмено, 7-8 прашања, по едно од секоја тема. Ме интересира конкретно дали треба да се одговара есејски, значи со асално раскажување или кратки, концизни одговори. И битни ли се примерите за европските устави или да ги прескокнам?

дечки како е на испит римско кај Наумовски? Строг ли е и дали на испитот го има материјалот од колоквиум(слушнав дека го отфрлал тој материјал)?

Здраво дечки,треба да го презапишам МПП па да прашам дали има нешо сменето во системот за полагање(компјутерско и завршен)затоа што паузирав и не сум во тек :unsure:а јас полагав 30прашања компјутерско и 70поени од завршен? И некој нешо плус да ми каже за МПП одприлика прашања што се паѓаат?

Здраво дечки,треба да го презапишам МПП па да прашам дали има нешо сменето во системот за полагање(компјутерско и завршен)затоа што паузирав и не сум во тек :unsure:а јас полагав 30прашања компјутерско и 70поени од завршен? И некој нешо плус да ми каже за МПП одприлика прашања што се паѓаат?
Ако треба да го презапишуваш МПП, ќе треба да презапишеш по новиот систем, а според него имаш само еден колоквиум со 20 прашања и испитот ти носи 80 поени.
Инаку мислам дека нема промени во начинот на полагање на испитот, имаш прво решавање на случај што мене бар не ми беше толку тежок ко што го зборат, и после вториот дел од испитот ти е теоретски, имаш 3 прашања од материјалот. Околу овие теоретскиве може се да ти се падне, нема некое правило.

Ако ти е убаво научен материјалот нема да имаш проблем ни со случајот ни со теоретскиот дел.

Како изгледа испитот уставно кај Денис? Ни кажа дека ќе биде писмено, 7-8 прашања, по едно од секоја тема. Ме интересира конкретно дали треба да се одговара есејски, значи со асално раскажување или кратки, концизни одговори. И битни ли се примерите за европските устави или да ги прескокнам?
Денис бара кратки, концизни одговори, испитот не е тежок и има по 2-3 прашања со примери и да дадеш лично мислење. Еден од најреалните професори, според мене, строг е, ама барем реален. За европските уставни немаше ниту едно прашање.[DOUBLEPOST=1460139665][/DOUBLEPOST]Дали некој бил на платена пракса кај јавен обвинител, да средува папки и документи?

Дали некој бил на платена пракса кај јавен обвинител, да средува папки и документи?
Сигурно се работи за платена ?
Не сум се распрашувал за у обвинителство, ама знам дека у суд не плаќаат, дури ни на тие што идат за услов пред правосуден.

Дечки да прашам информатика кај Драги како е на испит?Иста приказна од колоквиум ке е или полабаво е?

Дечки да прашам информатика кај Драги како е на испит?Иста приказна од колоквиум ке е или полабаво е?
Истата е....[DOUBLEPOST=1460276167][/DOUBLEPOST]
Истата е.... Треба да имаш или баш премногу знаење или премногу среќа. Јас првиот пат ме бутна, вториот пат со исто напишано ме пушти со 8ца. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom