ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Сеуште нема официјални резултати, да ги сметам оние листи како официјални и да си уплатам денес или пак да чекам во четврток на денот на уписите? Инаку лани индексот ви го дадоа кога ги однесовте документите или треба да го земам ден порано за да го пополнам па таму само печат да удрат?

Сеуште нема официјални резултати, да ги сметам оние листи како официјални и да си уплатам денес или пак да чекам во четврток на денот на уписите? Инаку лани индексот ви го дадоа кога ги однесовте документите или треба да го земам ден порано за да го пополнам па таму само печат да удрат?

Индексот го добиваш коа ја уплаѓаш првата рата од партиципацијата, а тоа електронската картица на првиот академски час. btw Со среќа. :)

Има официјални ранг листи, на сајтот не, туку на Правен, одма десно од вратата. Скарани се со одржување на сајтот изгледа. :P Иначе за какви се глупости се даваат пари...додатни трошоци на правен и економски по 3-3.5 илјади, на медицински 1000. ;) Иначе зошто мислам дека индексот одма ќе ни го земат и ќе ни го дадат на прв академски час? Кога сме кај тој прв час, лани на Правен ви беше или некое друго место? :)

Иначе ми се чини или на правни студии нема ниту еден изборен предмет? Нели според ЕКТС треба да бидат 60% задолжителни и 40% изборни (нели има широка листа на предмети на УКИМ и дека 10% од предметите треба да бидат од таа листа, а 30% од изборни предмети на факултетите).

Има официјални ранг листи, на сајтот не, туку на Правен, одма десно од вратата. Скарани се со одржување на сајтот изгледа. :P Иначе за какви се глупости се даваат пари...додатни трошоци на правен и економски по 3-3.5 илјади, на медицински 1000. ;) Иначе зошто мислам дека индексот одма ќе ни го земат и ќе ни го дадат на прв академски час? Кога сме кај тој прв час, лани на Правен ви беше или некое друго место? :)

Иначе ми се чини или на правни студии нема ниту еден изборен предмет? Нели според ЕКТС треба да бидат 60% задолжителни и 40% изборни (нели има широка листа на предмети на УКИМ и дека 10% од предметите треба да бидат од таа листа, а 30% од изборни предмети на факултетите).

Индекс, електонската картичка и студентската легитимација ќе си ги земете од студентски прашања на 16ти септември коа ќе почнеме, така беше лани.
Иначе на Јустинијан нема прв академски час ко на другите факултети што е (да се соберат сите бруцоши во холот, па да збори деканот и после сите патот под нозе па у фонтана :D). Ден-два (мислам) пред да почнеме ќе има списоци со распоред и ќе бидете поделени у групи и на 16ти сите по амфитеатри и на предавање :D
Шо мислите вие само време ли да се губи ?
Не се станува така добар правник :D

П.С лани мислам дека само на два од 4 часа не држеа првиот ден и ќе се запознаете со професорот и со асистентот, со предметот, како ќе се работи, има/нема поени за активност итн.

Чим досега не сменија ништо на вебсајтот, веројатно нема промени во прелиминарната ранг листа.

Индекс, електонската картичка и студентската легитимација ќе си ги земете од студентски прашања на 16ти септември коа ќе почнеме, така беше лани.

Индексот мене ми го дадоа кога ги уплаќав првите 100 евра од партиципацијата, а електронската картичка ја зедов на 18 септември т.е на првиот час од учебната година. Бар лани така беше.

Индексот мене ми го дадоа кога ги уплаќав првите 100 евра од партиципацијата, а електронската картичка ја зедов на 18 септември т.е на првиот час од учебната година. Бар лани така беше.
Можно е ја да сум се помешал нешто ама се мислам дека сите 3 работи ги земав на првиот час пд студентски

Октомвриска сесија е само за апсолвенти?

Не, октомвриска е казнена сесија за предмети од летниот претходно поминат семестар и ваќи за сите кои решиле кешот да го уплатат на ПФ :D
За апсолвенти има посебна сесија и таа се објавува на правен као сесија за чистење за оние кое сакаат да дипломираат во рок

Ќе може некој да ми каже дали на институтот за право - политички науки може да се запишат постдипломски студии во февруари ? Планирам да запишам постдипломски студии, па ме интересира дали освен во октомври, има уписи и во февруари ?

Можно е ја да сум се помешал нешто ама се мислам дека сите 3 работи ги земав на првиот час пд студентски
Сепак ми ги дадоа индексот и легитимацијата сега да ги пополнам заедно со договорот и кога ги дадов пријавите и уплатниците ги земаа и нив, сите заедно ги ставија во папка и на 16ти ни ги даваат :)

Ако има некој од постарите колеги на Правен, што имаат оригинал книги, ако не им требаат, нека ми пишат. Фала однапред. :)

Nikac_Aerodrom добро што ме потсети, за правни студии ми требаат книги.

Ако има некој од постарите колеги на Правен, што имаат оригинал книги, ако не им требаат, нека ми пишат. Фала однапред. :)
Истово за политички :D
И више кога прашувам, отприлика колку пари се книгите и каде можат да се купат?

Истово за политички :D
И више кога прашувам, отприлика колку пари се книгите и каде можат да се купат?

У книжарата на правен
таму се по 230928408372 денари, ако сакаш нови се разбира
иначе има све по локалниве битпазарски фотокопирници
И да, јас иам некои од прва и втора година оригинал од типот на уставно, политички систем за правни и граѓанско

Знам дека на ново книгите се 1500 денари (горе-доле). Секако, зборувам за една книга. :D Затоа сакав негде ако можам од некого да земам на старо книга, секако поубаво е од фотокопија. Али ако нема, тоа е последна опција. :)

Знам дека на ново книгите се 1500 денари (горе-доле). Секако, зборувам за една книга. :D Затоа сакав негде ако можам од некого да земам на старо книга, секако поубаво е од фотокопија. Али ако нема, тоа е последна опција. :)

Да ги купиш сите книги оргинал за прва година ќе те фатит 10 000 ко ништо.Фотокопираните ти се топ,а ќе поминиш со 100че од учебник шо се викат.Имам јас појќе книги оргинал од прва година ама немам душа некако да ги продам:icon_lol:Ак се премислам ќе ти кажам, ама моја препорака ти е да не земаш оргинали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom