Flikson
Провинцијалец
Од колку поени почвит 7ца?И дали МЈП дават еден поен гратис![]()
Даваат 1 поен без проблем! Топ се!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од колку поени почвит 7ца?И дали МЈП дават еден поен гратис![]()
Мислам не!kolegi ajde neka kaze nekoj za obligaciono za ispit???se pagaa l prasanja
Колеги дали имате искуство со предмет кој сте го положиле да не е внесен во електронското досие а да ви е внесен во индексот ? Бидејќи римско го положив во јунската сесија а во ел. досие не ми е внесен иако кај други колеги е внесен ,па кај кого да се обратам (компјутерски центар,професорот,студентски прашања....)?
Бруцош сум,ги положив колоквиумите и сеа според популарниот ЕКТС мора да се иде на испит.Има некој што има полагано Економика кај Томислав Гроздановски и Историја на правото кај Б.Поповска ако се сеќава да ми каже во каква форма ги даваат прашањата и да каже некое прашање што му се паднало на испит да знам отприлика што ме чека..
Исто имаме и една книга што не е задолжителна,али ако ја носиме на испит као ако не сме знаеле едно прашање ќе можело да го замениме со нешто од таа книга,нит ја разбрав,што,како,нит ништоИсторија прашањата беа за Арабиска држава,Декларацијата на Франција 1789 и нешто за ХамурабиЗнам се паѓаше за Вајмарски устав во другите групи,ама за Македонија немаше прашање....
Исто имаме и една книга што не е задолжителна,али ако ја носиме на испит као ако не сме знаеле едно прашање ќе можело да го замениме со нешто од таа книга,нит ја разбрав,што,како,нит ништо![]()
кај гроздановски имаш 4 есејски прашања за сат ипол да ги напишиш и немаш поени од активностБруцош сум,ги положив колоквиумите и сеа според популарниот ЕКТС мора да се иде на испит.Има некој што има полагано Економика кај Томислав Гроздановски и Историја на правото кај Б.Поповска ако се сеќава да ми каже во каква форма ги даваат прашањата и да каже некое прашање што му се паднало на испит да знам отприлика што ме чека..
Ај додека е муабетов за бруцоши, да си прашам и јас
Каков е тој концепт што се спрема при испитот по социологија, си пишуваш начелно што ќе кажеш и си ѕиркаш или пак повеќе пишуваш и таа го чита додека одговараш?
И за економика усен испит кај Стојков, дали е комплицирано со повеќе практични објаснувања или теоретизирања? (доста субјективно прашање ама белки има некој искуство..)
Ако не успеам годинава да го положам економика,пошо ептен лош глас го бие вампирон,ќе можам од идната година да го презапишам предметот кај друг професор или нема спас?Концептот не го гледат многу,многу.Јас би рекла онака ради реда го пишиме и после те шетат низ материјалот не и се баш битни тие 3 прашања шо ги поставила.Се на се гледај усно убо да одговориш не се замарај многу со концептот и ко цртички мојш да си го напишиш.
Сега за Стојков не знам шо да ти речам...Ти дават лекција(Суштина и дострел на монетарна политика)и ја раскажвиш лекцијана од учебникТо шо е напишано то...Уште да го имаш научено лесно ко 2 и 2
![]()