Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали знаеш на кој материјал е колоквиумот по Економика и дали некаде треба да се пријавиш пред да полагаш или само си одиш на полагање?Само крв зимаа и толку...
Економика се сите теми освен последната (барем така ни рече нас професорот). Е сеа за пријавување ја како што знам не треба такво нешто, само си одиш у терминот пред компјутерскиот центар и со себе си ги носиш индексот и лозинката од ел. индексДали знаеш на кој материјал е колоквиумот по Економика и дали некаде треба да се пријавиш пред да полагаш или само си одиш на полагање?
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 19:01 ---Економика се сите теми освен последната (барем така ни рече нас професорот). Е сеа за пријавување ја како што знам не треба такво нешто, само си одиш у терминот пред компјутерскиот центар и со себе си ги носиш индексот и лозинката од ел. индекс
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 19:01 ---
Па ако се сите теми, тогаш тоа не е колоквиум туку испит, нели?
Да не се само сите теми од микроекономика?
Колоквиуми се сега, за испит ќе имаш и макроекономика.
А колегата мислам сакаше да каже дека последната тема од микроекономика нема да ни биде за колоквиум.
Прашањата од Либро/Зоки се паѓаат на колоквиуми?
Мислам за социлогија на право, вовед во право, историја на право и економика.
Колоквиуми се сега, за испит ќе имаш и макроекономика.
А колегата мислам сакаше да каже дека последната тема од микроекономика нема да ни биде за колоквиум.
Прашањата од Либро/Зоки се паѓаат на колоквиуми?
Мислам за социлогија на право, вовед во право, историја на право и економика.
Дали сакаш да кажеш дека ги има испитните прашања во книжариве?
Дали ако го положиш колоквиумот, на испит ке полагаш само макроекономика или ако има уште еден колоквиум за макроекономика и положиш, тоа ќе значи дека нема да одиш на испит?
Ај, те молам, објасни ми како изгледа тоа компјутерско полагање бидејќи јас сум вонредна и немам контакт со др. студенти и професори, па нема кој да ми објасни...
Сите освен последната тема по микроекономика се за колоквиумов, не се изразив како што треба во претходниот пост.--- надополнето: 23 октомври 2012 во 19:01 ---
Па ако се сите теми, тогаш тоа не е колоквиум туку испит, нели?
Да не се само сите теми од микроекономика?
Се додека не ги положиш колоквиумите немаш право да одиш на испит а тој ти е задолжителен.
Пример прв колоквиум за предметот економика имаш микроекономика, втор колоквиум макроекономика.
Ако ги положиш идеш на усен или писмен испит ( микроекономика и макроекономика).
Фала!!!Сите освен последната тема по микроекономика се за колоквиумов, не се изразив како што треба во претходниот пост.
Иначе сеа за прв колоквиум е микроекономика, за втор е макроекономика и на крај на испит и двете се.