ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
da ne znae nekoj da kaze nesto za administrativno kako pominal sega na polaganje...pozzz

МЕ интересира дали може да се запишам на Правен и да ме примат со положени предмети ...

Имам полагано
:
Македонски- 3 оценка накај 4
Математика(основно)- 2 оценка
Информатика-3 оценка
Англиски-3 оценка
Проектна(Економија) сите можни бодови :D

Завршив во Орце Николов-Скопје гимназија(општествен смер) ,па се прашувам дали со овие предмети може да ме примат на Правен Факултет-правни студии ?!

Ако има некој тука да ми одговори,благодарaм многу :)

Имам 21 година,предходно бев записан на Електро,но не ми се студираше многу таму,па се отпишав од таму бидејки математиката не ја трпев многу :D
Кога ме примија имав околу 60 бода ако се сеќавам добро,мислам и над 60 бода можеби имав ..... :ROFLMAO:

Ме интересира уште една работа... Како се полага на Правен ?!

На кој принцип....Со заокружување,со одговарање прашања,бидејќи не го познавам Правен многу :noze:

МЕ интересира дали може да се запишам на Правен и да ме примат со положени предмети ...

Имам полагано
:
Информатика-3 оценка
Англиски-3 оценка

Завршив во Орце Николов-Скопје гимназија(општествен смер) ,па се прашувам дали со овие предмети може да ме примат на Правен Факултет-правни студии ?!

Имам 21 година,предходно бев записан на Електро,но не ми се студираше многу таму,па се отпишав од таму бидејки математиката не ја трпев многу :D
Кога ме примија имав околу 60 бода ако се сеќавам добро,мислам и над 60 бода можеби имав ..... :ROFLMAO:

На кој принцип....Со заокружување,со одговарање прашања,бидејќи не го познавам Правен многу :noze:
Ако си имал 60 бодови или повеќе ќе те примат. Само не очекувај државна квота :) Лани последниот што беше воопшто примен беше со 50бодови.
А за полагањето на правен .. со еден збор катастрофално бидејќи се воведе нов систем на полагање. Се состои од 2 компијутерски "квалификациони тестови" од по 15 прашања со заокружување. Минимумот да го положиш еднииот тест е 8бода исто и за другиот. И тоа не е се, иако си ги положил колоквиумите ќе мора да одиш на испит, усмен или писмен зависно од провесорот. Доколку не си го положил едниот колоквиум имаш шанса за поправен, доколку и двата не се положени, поправниот ќе се состои од 30прашања од кој минимумот да положиш е 16. Од активноста некој дава бодови некој не.

Да каже некој вака отприлика шо се паѓа на есеј по административно?? Прашања, теми...

Имам полагано
:
Информатика-3 оценка
Англиски-3 оценка

Со еден збор тешко е! Ако си спремен да учиш запиши се,ако не ич не губи време.Зборвам за саглам учење 8-10 сати дневно.

Со еден збор тешко е! Ако си спремен да учиш запиши се,ако не ич не губи време.Зборвам за саглам учење 8-10 сати дневно.
јаооо 8-10 саати дневно за каде се спремаш ти, или сакаш сите 10ка ди ги правиш или нешто стварно не е у ред со тебе...

Кога треба да се пријави , уште пиштува дека е активна колоквиумска сесија?инаку во 4 ипол треба да полагаме , колешка ми кажа дека полагала тој терммин во колоквиумската сесија и на неа и е вонредно презапишан .

Уште е активна меѓутоа само за колоквиуми не за испити, мада нема везе тоа е само за да знаат од прилика колку ќе полагаат поправни и да те има на список. Ако ти е презапишан имаш право да го полагаш без оглед на тоа што си пропуштила да го пријавиш.[/quote]

Прашав вчера , ми рекоа да не пријавуваме дека може со индекс пред полагање инаку треба од 4 ипол ваљда во компјутерски центар (тоа не прашав), а ја прашав пак тина за материјалот и рече дека имало нешто додадено во новиот практикум да сме споределе и да ископираме тоа што ни фалело ...:eek:
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 15:00 ---

јаооо 8-10 саати дневно за каде се спремаш ти, или сакаш сите 10ка ди ги правиш или нешто стварно не е у ред со тебе...

Праев муабет за испитите јас не праев муабет дека секој ден требит да учиш 10 сати :cautious:Ама ко ќе си пред испитна сесија недај Боже да имаш и поправни колоквиуми и такви срања да не знајш глата кај ти е.Па и за да положиш 9 ИСПИТИ во една година не знам како би можел да поминиш со помалку учење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom