Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја колку што разбрав е првин полагаш еден колоквиум од 15 поена и на тој треба да освоиш 10 поена за да се рачуна ко положен тој колоквиум и со тоа можеш да идеш на следниот колоквиум кој исто е со 15 поена и на овој треба да освоиш 10 поена за да се рачуна за положен, ако ги положиш и двата колоквиума имаш право да идеш на испит. Е сега, многу е глупо ова направено.. на пример ако го положиш првиот колоквиум со 15 бода, а на вториот освоиш 9 бода тоа се вкупно 24 бода и пак немаш право да идеш на испит, а ако ги положиш двата колоквиума со по 10 бода тоа се вкупно 20 бода и имаш право да идеш на испит. Јас колку што сфатив е вака, ако грешам нека ме поправи некој.
aj te molam objasni sto ne se uci.ne ne se uci se mnogu ima skrateno i epten lesen predmet e pravo na drustvvo
neznam ne mi teknuva vaka jas koga bev pred kolokvium ni kazuvaa asistentite sto se uci i imase dosta skrateno ispagaa nekoii 350 strani otprilika z aucenje i plus zakonot sto beseaj te molam objasni sto ne se uci.
Каракамишева многу тешко дава плус поенче, обично бара да те испраша за материјалот па за да ти даде. А може па и ке имаш среќа да ја начекаш во добро расположение...Некој од постариве да ми каже дали Каракамишева дава бонус поенче или ми глуми лудило, пошо имам 60 бода.Благодарам![]()
OKneznam ne mi teknuva vaka jas koga bev pred kolokvium ni kazuvaa asistentite sto se uci i imase dosta skrateno ispagaa nekoii 350 strani otprilika z aucenje i plus zakonot sto bese
Дечки вие поискусните дај кажете некои финти кај овие професори што барат, дали на испити се гадни и е тешко да се положи ве молам
1.Д.Тасковска - вовед во право
2.В.Кандикјан - економика
3.Б.Поповска - историја на право
4.Ј.Бачовска - социологија на правото
Ах ќе умреме ние со тие нови испити ах .....