ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
92.05 поени имам,денеска видов на страната на Правен факултет.И според тоа што го видов мислам дека влегувам во државна квота и тоа меѓу првите.
Нема баш идни студенти со јак успех,но според мене тие деца кои реално учеле во средно,без врски и такви работи се запишани,а другиве све се отидени по приватни факултети.
Како и да е,да сочекаме до 26-ти па да видиме и официјално што и како.

92.05 поени имам,денеска видов на страната на Правен факултет.И според тоа што го видов мислам дека влегувам во државна квота и тоа меѓу првите.
Нема баш идни студенти со јак успех,но според мене тие деца кои реално учеле во средно,без врски и такви работи се запишани,а другиве све се отидени по приватни факултети.
Како и да е,да сочекаме до 26-ти па да видиме и официјално што и како.
Сигурно влегуваш, без секирации :)) Ќе имаш и такви колеги што ќе се запишат на државен а после 1 семестар ќе летнат накај приватните, пошто нема да положат ништо :) Кај нас се истребија многу луѓе уште после првиот колоквиум Социологија на правото :))
Како и да е, тебе среќно! :)

Епа ако од 61-70=6, 71-80=7, 81-9=8, 91-100= 9, 101-110 = 10 :)
На УГД критериумот ти е 51-60=6, 61-70=7, 71-80=8, 81-90=9, 91-100=10 , меѓутоа можно ако си на граница (51, 61, 71, 81, 91) можно е професорот да те допраша, а ако ти фали 1 поен т.е 50,60,70,80,90 многу ретко да ти се попушти поенот така да ако сакаш повисока ќе мораш да полагаш ( па сеа зависи можеш и да паднеш).
Со УГД не можеме ние.
п.с. грешна ти е претпоставката за отценувањето на правен.
п.п.с. нема да се мачам да објаснувам.
--- надополнето: Aug 21, 2011 1:46 PM ---
Сигурно влегуваш, без секирации :)) Ќе имаш и такви колеги што ќе се запишат на државен а после 1 семестар ќе летнат накај приватните, пошто нема да положат ништо :) Кај нас се истребија многу луѓе уште после првиот колоквиум Социологија на правото :))
Како и да е, тебе среќно! :)
Кај нас почетокот во група бевме околу 120 студенти. На крај година околу 70-80 :)

Со УГД не можеме ние.
п.с. грешна ти е претпоставката за отценувањето на правен.
п.п.с. нема да се мачам да објаснувам.
--- надополнето: Aug 21, 2011 1:46 PM ---

Оценувањето на правен на УГД е според тој критериум што го пишав гарантирано !!!!!!

Сакам да ги прашам оние кои слушале предавња кај асистентката Иванка по историја на право,значи оние сеа што ќе бидат 2ра година. како е испитот , односно на која од книгите највеке се задржува? јас сум вонредно , полагав еднаш кога асистент беше мишо , го положив ама сепак ми фалеа бодови.. тогаш најмногу прашања имаше од книгата - Историја и правата на државите на југословенски народи-
Ве молам да ми пишете ,ке го полагам сега во септемвриска сесија на 31ви август, па да знам на што најмноги да обрнам внимание , затоа што се 4 книги нели :confused:

Сакам да ги прашам оние кои слушале предавња кај асистентката Иванка по историја на право,значи оние сеа што ќе бидат 2ра година. како е испитот , односно на која од книгите највеке се задржува? јас сум вонредно , полагав еднаш кога асистент беше мишо , го положив ама сепак ми фалеа бодови.. тогаш најмногу прашања имаше од книгата - Историја и правата на државите на југословенски народи-
Ве молам да ми пишете ,ке го полагам сега во септемвриска сесија на 31ви август, па да знам на што најмноги да обрнам внимание , затоа што се 4 книги нели :confused:
Јас мислам 3 книги беа. Ако ја рачунаш и таа за Либерализам скриптата океј. Иначе првиот колоквиум го положив на среќа а вториот го учев доста и убаво си положив така да секоја книга е битна. Третата би рекол дека е најмногу. Сепак појди до Зоки и Либро, за јунска сесија ги имале прашањата така да можеш таму да ги најдеш.

Јас мислам 3 книги беа. Ако ја рачунаш и таа за Либерализам скриптата океј. Иначе првиот колоквиум го положив на среќа а вториот го учев доста и убаво си положив така да секоја книга е битна. Третата би рекол дека е најмногу. Сепак појди до Зоки и Либро, за јунска сесија ги имале прашањата така да можеш таму да ги најдеш.

да ја рачунав и таа за либерализам :) Ок битно материјалот е останат истиот, јас имам едни прашања како во табели се , ама не ми се паѓаа тие.. ке одам до копирнициве за секој случај да проверам ..
Фала

За Историја на правото, најмногу прашања се паѓаат од 3тата книга, многу детали ми се паѓаа мене :) Инаку, имало некоја книжарница кај студентскиот Гоце, каде што ги имале сите прашања што навистина се паѓаат. Јас имав таква среќа, што кога јас излегував од колоквиум, тие што допрва ќе полагаа ги имаа прашањата и нормално си имаа повеќе бодови од мене:( Можеш да пробаш, ништо не губиш :)

STO PATI GO POSTAVIV PRASANJEVO AMA AJ USTE EDNAS KE PROBAM ZNAE LI NEKOJ KNIGA FILOZOFIJA OD TASKOVSKA KAJ MOZE DA SE KUPI?!

STO PATI GO POSTAVIV PRASANJEVO AMA AJ USTE EDNAS KE PROBAM ZNAE LI NEKOJ KNIGA FILOZOFIJA OD TASKOVSKA KAJ MOZE DA SE KUPI?!
Книга бараш или скрипта? Види во книжарницата на филолошки. Јас ти го видов прашањето ама не знам за сигурно оти далеку сум од ФилоСофија на право :)

Нели денес требаше неофицијални да извадат резултати за кои се примени а кои не ? Или погрешно сум прочитал некаде ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom