ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo decki, mi treba nekolku informacii vo vrska so prezapisuvanjeto. Me interesira za kaj Taskovska dali lesno se polozuva kakov i e sistemot?
JAs bev kaj Asterud me butna 6 pati i ovaa godina sakam da si ja probam srekjata kaj drugava.. ako moze nekoj da mi kaze nesto.
I od 4 semestar me interesira za prasanja administrativno i trudovo dali se pagaat za kolokvium i kakov e ispitot?
Isto , dali nekoj ima info za kaznena sesija sega vo septemvri oktomvri dali ke ima, dali edna ke bide ili dve kako lani?
Fala vi odnapred

Zdravo decki, mi treba nekolku informacii vo vrska so prezapisuvanjeto. Me interesira za kaj Taskovska dali lesno se polozuva kakov i e sistemot?
JAs bev kaj Asterud me butna 6 pati i ovaa godina sakam da si ja probam srekjata kaj drugava.. ako moze nekoj da mi kaze nesto.
I od 4 semestar me interesira za prasanja administrativno i trudovo dali se pagaat za kolokvium i kakov e ispitot?
Isto , dali nekoj ima info za kaznena sesija sega vo septemvri oktomvri dali ke ima, dali edna ke bide ili dve kako lani?
Fala vi odnapred
Pa kaj taskovska mislam deka polesno se polozuva, se polaga pismeno, obicno se vrtat edni isti prasanja, cesto znae da dade doprasuvanje. Go prezapisuvas i polagas samo prv kolok, 20 prasanja. Sto se odnesuva do administrativno i trudovo jas ko sto znam retko se pagaat prasanja. Moze da ti se padne nekoe po trudovo, ali nemozes da se potpres samo na prasanja. Po administrativno ima dobri prezentacii, nauci gi i imas solidni sansi za polozuvanje. Sto se odnesuva za popravna sesija obavezno ima kaznena oktomvriska sesija, plus dopolnitelno davaat uste edna do dve kazneni sesii za apsolventi.

Sent from my 5010X using Tapatalk

A vo vrska so ispitive nekogas se usno, nekogas pismeno, a nekogas mozes da biras. Zavisi kako ke odlucat profesorite. Inace bez znaenje ne se polozuva tuku taka. Treba solidno da gi imas spremeno ispitite.

Sent from my 5010X using Tapatalk

@lawscorpio95 лесно е кај таскоска ако имаш учено. Спасов ги прегледува испитите и реално оценува. Се паѓаат 4 прашања од прва книга, 6 од втора. Прашања не ми текнува кои се паѓаа ама ако сакаш ќе видам у група на фб.

@lawscorpio95 лесно е кај таскоска ако имаш учено. Спасов ги прегледува испитите и реално оценува. Се паѓаат 4 прашања од прва книга, 6 од втора. Прашања не ми текнува кои се паѓаа ама ако сакаш ќе видам у група на фб.
Ova za voved vo pravo se odnesuva?

Ако може некој да ми каже што е разликата помеѓу криминалистика и криминологија
И што можеш да работиш со овие факултети

Па имаш доста опции што можеш да работиш поготово кај нас имаш избор,можеш на пример у Златна Копачка , можеш у Тобако, исто глеам доста се вработуваат во кафичи , така да имаш голем избор ти само заврши го

Многу стана популарна криминологијава. Да не ви рушам филм, ама не е ко филмовите што ги гледате.

Криминалистиката е нешто ко на филмовите, општа форензика. :D
Криминологија е изучување етиологија, феноменологија и криминогени фактори на криминалитетот.
За работа ти кажаа. :D

Никогаш не сум кинел книга, ама Криминологија со огромно задоволство би ја цепал :ROFLMAO:
Штета што е на колега книгата :icon_mrgr:

Znaci ovie na studentski ako ne mi gi krenat nervite nema koj. Znae nekoj od koga ke pocne kaznenata i dali moze da se polaga od neparen semestar predmeti ?
Poso tie na studentski neznam za so se plateni ama oni nisto ne znaat.

Znaci ovie na studentski ako ne mi gi krenat nervite nema koj. Znae nekoj od koga ke pocne kaznenata i dali moze da se polaga od neparen semestar predmeti ?
Poso tie na studentski neznam za so se plateni ama oni nisto ne znaat.
Од сите семестри може да полагаш, а никој не знае кога ќе почне казнена, зависи од тоа за кој датум е предложена од страна на СППФ и дали ќе го прифатат тој датум на ННС.

Од сите семестри може да полагаш, а никој не знае кога ќе почне казнена, зависи од тоа за кој датум е предложена од страна на СППФ и дали ќе го прифатат тој датум на ННС.
Pa i jas znam deka moze od site semestri ama taa na studentski vika neznam moze ke kazat deka samo za parni e[DOUBLEPOST=1472213454][/DOUBLEPOST]
Pa i jas znam deka moze od site semestri ama taa na studentski vika neznam moze ke kazat deka samo za parni e

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom