ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае дали може да запишеш на пр. 2ра година ако немаш фатено услов и ништо немаш положено ? Прашуваш за една другарка... Не е во најдобра состојба, знам...
Прочитав негде дека можело условно Е-2 нешто, како оди процедурата?
Mislam deka treba uslovno da ja zapise novata ucebna godina, megutoa samo so 1000 den za E2, nema potreba da ja uplati i skolarinata. Za sekoj slucaj, najsigurno e da prasas na studentski prasanja

А бе, ќе се прави проблем на студентски ако не се однесе листот за пракса кога ќе се упишува трета година?

А бе, ќе се прави проблем на студентски ако не се однесе листот за пракса кога ќе се упишува трета година?
Јa еднaш кoa упишувaв гo имaв зaбoрaенo дoмa и Зoки ми кaжa дoнеси гo друг пaт,му гo oднесoв пoсле 2-3 денa и гoтoвa рaбoтa.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Јa еднaш кoa упишувaв гo имaв зaбoрaенo дoмa и Зoки ми кaжa дoнеси гo друг пaт,му гo oднесoв пoсле 2-3 денa и гoтoвa рaбoтa.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
А што ако воопшто не го однесам? :D

Од кога ќе почнат да работат Студентски прашања и ЕКТС?

Имам прашање, имам избрано изборни за кај Гордана Силјановска, па кажете ми, како е кај неа усното испрашување? Многу долго трае, знае да те праша и од насловна, бара многу или е опуштено?
Прашувам бидејќи кога бев на консултации, ми рече: „прочитај, па дојде ќе разговараме“, а од други што слушам, окапувале по 2-3 часа за испрашување; па ме фаќа страв искрено да ви кажам.

Искуства некои, како е кај неа?
Фала однапред.

Имам прашање, имам избрано изборни за кај Гордана Силјановска, па кажете ми, како е кај неа усното испрашување? Многу долго трае, знае да те праша и од насловна, бара многу или е опуштено?
Прашувам бидејќи кога бев на консултации, ми рече: „прочитај, па дојде ќе разговараме“, а од други што слушам, окапувале по 2-3 часа за испрашување; па ме фаќа страв искрено да ви кажам.

Искуства некои, како е кај неа?
Фала однапред.
Жената е легенда. Смирена, добра, ти иде да ја гушнеш. Испрашува човек просек 40 минути. Т.е, најмалце 40 минути :D. Многу е опуштена, немаш потреба од никаков страв. Можеш да се збуниш, да згрешиш, да заборавиш, она ќе те "подбуцне". Е сега си бара и знаење, 40 минути и глупости да тресеш, пак треба да имаш знаење. Во главно става повисоки оцени. Немаш потреба од никаков страв :).

Жената е легенда. Смирена, добра, ти иде да ја гушнеш. Испрашува човек просек 40 минути. Т.е, најмалце 40 минути :D. Многу е опуштена, немаш потреба од никаков страв. Можеш да се збуниш, да згрешиш, да заборавиш, она ќе те "подбуцне". Е сега си бара и знаење, 40 минути и глупости да тресеш, пак треба да имаш знаење. Во главно става повисоки оцени. Немаш потреба од никаков страв :).
А 6ка со солидно знаење е загарантирана или треба да се утепаш? :unsure:

А 6ка со солидно знаење е загарантирана или треба да се утепаш? :unsure:
Загарантирана. Не знам колку е тоа солидно знаење, но гарант ќе имаш повисоко од 6ка :).

Последно уредено:
За запишување на 3 семестар , на студентски ми кажаа дека потребни се 28 кредити е сеа прашањето ми е дали мора да имам по 14 минимум и во едниот и во другиот или може на пример ако имам поише од 21+ од првиот и од вториот 13 да немам услов да запишам 3 семестар?

За запишување на 3 семестар , на студентски ми кажаа дека потребни се 28 кредити е сеа прашањето ми е дали мора да имам по 14 минимум и во едниот и во другиот или може на пример ако имам поише од 21+ од првиот и од вториот 13 да немам услов да запишам 3 семестар?
Мислам дека не, по 14 во секој семестар, за да можеш да го запишеш секој нареден.

Kako se dobivaat tie krediti? jas kolku shto znam treba minimum 2 predmeta da se polozeni, tie li pravat krediti?

Kako se dobivaat tie krediti? jas kolku shto znam treba minimum 2 predmeta da se polozeni, tie li pravat krediti?
Секој предмет носи одреден број на кредите. Тоа да положиш минимум 2 предмети би било океј, ако се мисли на два предмета со по 7 кредити, бидејќи јас имав ситуација кога имав два предмети, ама едниот ми носеше само 7, а другиот 5 кредити, со што немав услов за упис на следниот семестар.

Колеги, дали некој знае која е литературата за Вовед во право кај Тасковска? Јас кога полагав пред 3 години беше само онаа скриптата, сега на силабусот гледам и некој учебник.
И некои насоки и впечатоци по Англиски кај Мери. Ви благодарам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom