ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
знае некој кои беа темите за есеј по политички систем??

Пробајте, обратете се и до студентскиот парламент , лично мое мислење е дека намерно го усложнија полагањето за да се намалат запишувањата ,реално премногу луѓе излегуваат од факултетов.Секако пробајте ништо не може да изгубите .
па ако сакаа да го намалат лицата што се запишуваат нека ги намалат квотите . Просто и едноставно . Но така помалце пари ќе земаат...

decki da ne ima nekoj eu prasanja??/a i koga se polaga esej pred ispit ili polse???nekoj neka pise????za ispit prasanja so se pagat?/

па ако сакаа да го намалат лицата што се запишуваат нека ги намалат квотите . Просто и едноставно . Но така помалце пари ќе земаат...
toa sigurno so takva pricina e smenet sistemot ..Ama zaboravaat deka fakultetot i prof postojat za studentite a ne obratno :)
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 19:22 ---
Пробајте, обратете се и до студентскиот парламент , лично мое мислење е дека намерно го усложнија полагањето за да се намалат запишувањата ,реално премногу луѓе излегуваат од факултетов.Секако пробајте ништо не може да изгубите .
Што знам ,можеби подобро до ст првобранител отколку парлмаентот..Мислам дека повеке влијание има ..Барем кога се буневме за книгите по ист кога ни побараа оригинали да имаме :)

по грешка пријавив колоквиум,па потоа пријавив и испит.Ќе има ли проблем и дали ќе можам да полагам?

toa sigurno so takva pricina e smenet sistemot ..Ama zaboravaat deka fakultetot i prof postojat za studentite a ne obratno :)
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 19:22 ---

Што знам ,можеби подобро до ст првобранител отколку парлмаентот..Мислам дека повеке влијание има ..Барем кога се буневме за книгите по ист кога ни побараа оригинали да имаме :)

Пробајте! Нема ништо полошо од студентска пасивност ..

Така и си мислев.:confused: И јас граѓанско право ќе го презапишувам семестаров што иде, како што разбрав ако го презапишеме семестаров што следи , нели ќе го слушаме со студентиве по нов систем на полагање т.е усно и ние ќе треба така да го полагаме , што според мене е подобро барем за граѓанско со оглед на тоа дека испитот е игра на зборови
мислам дека си грешка,полагаме по стариот начин односно како и во која календарска година си запишан на факултетот така и ќе си полагаш или изричито да напоменат дека со презапишување ќе се полага по ново,

Знае ли некој како се полага во октомвриска сесија. Треба да се презапише предметот , или да се плати нешто друго ?? Дали може да се полага ако ги имаш искористено сите 3 шанси и дали остануваат поените од есеј??
se prezapisuva predmetot i si polagas pak esej od novo ama taa sesija e samo za apsolventi i zatoa se prezapisuvaat

se prezapisuva predmetot i si polagas pak esej od novo ama taa sesija e samo za apsolventi i zatoa se prezapisuvaat

Една колешка(аполвентка) ми кажа се плаќало 1000 денари наместо сумата за презапишување на целиот предмет, тоа да не е некоја новина ??

Една колешка(аполвентка) ми кажа се плаќало 1000 денари наместо сумата за презапишување на целиот предмет, тоа да не е некоја новина ??
osven sto ke go prezapises si plakas i 1000 kako za kaznena sesija bar do sega taka bese

И шо ќе напраат? Ќе си ги повлечат околу 100 луѓе на пример документите, ќе изгубат за џабе една година... А другите (ние) ке се влечкаме по 100 пати на преполагања на еден ист материјал...
Не ни беше кажано дека ке се мења системот... Дознавме дури кога дојдовме првите денови на предавања.. Тоа не е фер ниту професионално.. Да кажеа порано, пред уписи сигурно ќе имаше помал број на пријавени... Може да се пушти некое петицијче...

Дечки дај ве молааааам кажете ми дали има некоја мала шанса да се препише кај Ина историја на Испит (кај вас есеј)???

Дечки дај ве молааааам кажете ми дали има некоја мала шанса да се препише кај Ина историја на Испит (кај вас есеј)???
Денес Кандикјан фати една девојка и додека стануваше и падна телефонот... И вика колешке за вас е завршен испитот...
Не се заебаајте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom