па ако сакаа да го намалат лицата што се запишуваат нека ги намалат квотите . Просто и едноставно . Но така помалце пари ќе земаат...Пробајте, обратете се и до студентскиот парламент , лично мое мислење е дека намерно го усложнија полагањето за да се намалат запишувањата ,реално премногу луѓе излегуваат од факултетов.Секако пробајте ништо не може да изгубите .
toa sigurno so takva pricina e smenet sistemot ..Ama zaboravaat deka fakultetot i prof postojat za studentite a ne obratnoпа ако сакаа да го намалат лицата што се запишуваат нека ги намалат квотите . Просто и едноставно . Но така помалце пари ќе земаат...
Што знам ,можеби подобро до ст првобранител отколку парлмаентот..Мислам дека повеке влијание има ..Барем кога се буневме за книгите по ист кога ни побараа оригинали да имамеПробајте, обратете се и до студентскиот парламент , лично мое мислење е дека намерно го усложнија полагањето за да се намалат запишувањата ,реално премногу луѓе излегуваат од факултетов.Секако пробајте ништо не може да изгубите .
Пробајте! Нема ништо полошо од студентска пасивност ..toa sigurno so takva pricina e smenet sistemot ..Ama zaboravaat deka fakultetot i prof postojat za studentite a ne obratno
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 19:22 ---
Што знам ,можеби подобро до ст првобранител отколку парлмаентот..Мислам дека повеке влијание има ..Барем кога се буневме за книгите по ист кога ни побараа оригинали да имаме
мислам дека си грешка,полагаме по стариот начин односно како и во која календарска година си запишан на факултетот така и ќе си полагаш или изричито да напоменат дека со презапишување ќе се полага по ново,Така и си мислев. И јас граѓанско право ќе го презапишувам семестаров што иде, како што разбрав ако го презапишеме семестаров што следи , нели ќе го слушаме со студентиве по нов систем на полагање т.е усно и ние ќе треба така да го полагаме , што според мене е подобро барем за граѓанско со оглед на тоа дека испитот е игра на зборови
se prezapisuva predmetot i si polagas pak esej od novo ama taa sesija e samo za apsolventi i zatoa se prezapisuvaatЗнае ли некој како се полага во октомвриска сесија. Треба да се презапише предметот , или да се плати нешто друго ?? Дали може да се полага ако ги имаш искористено сите 3 шанси и дали остануваат поените од есеј??
Една колешка(аполвентка) ми кажа се плаќало 1000 денари наместо сумата за презапишување на целиот предмет, тоа да не е некоја новина ??se prezapisuva predmetot i si polagas pak esej od novo ama taa sesija e samo za apsolventi i zatoa se prezapisuvaat
osven sto ke go prezapises si plakas i 1000 kako za kaznena sesija bar do sega taka beseЕдна колешка(аполвентка) ми кажа се плаќало 1000 денари наместо сумата за презапишување на целиот предмет, тоа да не е некоја новина ??
Убаво ќе беше да беше такаЕдна колешка(аполвентка) ми кажа се плаќало 1000 денари наместо сумата за презапишување на целиот предмет, тоа да не е некоја новина ??
Денес Кандикјан фати една девојка и додека стануваше и падна телефонот... И вика колешке за вас е завршен испитот...Дечки дај ве молааааам кажете ми дали има некоја мала шанса да се препише кај Ина историја на Испит (кај вас есеј)???