ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
8 мај 2007
Мислења
77
Поени од реакции
0
знае некој кои беа темите за есеј по политички систем??

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Пробајте, обратете се и до студентскиот парламент , лично мое мислење е дека намерно го усложнија полагањето за да се намалат запишувањата ,реално премногу луѓе излегуваат од факултетов.Секако пробајте ништо не може да изгубите .
па ако сакаа да го намалат лицата што се запишуваат нека ги намалат квотите . Просто и едноставно . Но така помалце пари ќе земаат...

Член од
9 ноември 2011
Мислења
71
Поени од реакции
4
decki da ne ima nekoj eu prasanja??/a i koga se polaga esej pred ispit ili polse???nekoj neka pise????za ispit prasanja so se pagat?/

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
па ако сакаа да го намалат лицата што се запишуваат нека ги намалат квотите . Просто и едноставно . Но така помалце пари ќе земаат...
toa sigurno so takva pricina e smenet sistemot ..Ama zaboravaat deka fakultetot i prof postojat za studentite a ne obratno :)
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 19:22 ---
Пробајте, обратете се и до студентскиот парламент , лично мое мислење е дека намерно го усложнија полагањето за да се намалат запишувањата ,реално премногу луѓе излегуваат од факултетов.Секако пробајте ништо не може да изгубите .
Што знам ,можеби подобро до ст првобранител отколку парлмаентот..Мислам дека повеке влијание има ..Барем кога се буневме за книгите по ист кога ни побараа оригинали да имаме :)

Член од
12 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
0
по грешка пријавив колоквиум,па потоа пријавив и испит.Ќе има ли проблем и дали ќе можам да полагам?

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
toa sigurno so takva pricina e smenet sistemot ..Ama zaboravaat deka fakultetot i prof postojat za studentite a ne obratno :)
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 19:22 ---

Што знам ,можеби подобро до ст првобранител отколку парлмаентот..Мислам дека повеке влијание има ..Барем кога се буневме за книгите по ист кога ни побараа оригинали да имаме :)
Пробајте! Нема ништо полошо од студентска пасивност ..

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Така и си мислев.:confused: И јас граѓанско право ќе го презапишувам семестаров што иде, како што разбрав ако го презапишеме семестаров што следи , нели ќе го слушаме со студентиве по нов систем на полагање т.е усно и ние ќе треба така да го полагаме , што според мене е подобро барем за граѓанско со оглед на тоа дека испитот е игра на зборови
мислам дека си грешка,полагаме по стариот начин односно како и во која календарска година си запишан на факултетот така и ќе си полагаш или изричито да напоменат дека со презапишување ќе се полага по ново,

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
Знае ли некој како се полага во октомвриска сесија. Треба да се презапише предметот , или да се плати нешто друго ?? Дали може да се полага ако ги имаш искористено сите 3 шанси и дали остануваат поените од есеј??
se prezapisuva predmetot i si polagas pak esej od novo ama taa sesija e samo za apsolventi i zatoa se prezapisuvaat

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
se prezapisuva predmetot i si polagas pak esej od novo ama taa sesija e samo za apsolventi i zatoa se prezapisuvaat
Една колешка(аполвентка) ми кажа се плаќало 1000 денари наместо сумата за презапишување на целиот предмет, тоа да не е некоја новина ??

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
Една колешка(аполвентка) ми кажа се плаќало 1000 денари наместо сумата за презапишување на целиот предмет, тоа да не е некоја новина ??
osven sto ke go prezapises si plakas i 1000 kako za kaznena sesija bar do sega taka bese

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
И шо ќе напраат? Ќе си ги повлечат околу 100 луѓе на пример документите, ќе изгубат за џабе една година... А другите (ние) ке се влечкаме по 100 пати на преполагања на еден ист материјал...
Не ни беше кажано дека ке се мења системот... Дознавме дури кога дојдовме првите денови на предавања.. Тоа не е фер ниту професионално.. Да кажеа порано, пред уписи сигурно ќе имаше помал број на пријавени... Може да се пушти некое петицијче...

Член од
28 јули 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
Дечки дај ве молааааам кажете ми дали има некоја мала шанса да се препише кај Ина историја на Испит (кај вас есеј)???

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Дечки дај ве молааааам кажете ми дали има некоја мала шанса да се препише кај Ина историја на Испит (кај вас есеј)???
Денес Кандикјан фати една девојка и додека стануваше и падна телефонот... И вика колешке за вас е завршен испитот...
Не се заебаајте.

Kajgana Shop

На врв Bottom