ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ovaa godina za prv pat treba da prijavam popravni vo rokot sto e do 18.Gledam deka na stranava na praven nesto ne e vo red duri i voopsto ne ja dava opcijata e-student.Dali mozebi nekoj znae dali i porano pravelo vaka zasto sme sepak premnogu studenti i dali ke go opraat denovive:confused:Posto imame samo uste 2 dena..... Fala vi:)

Знае некој што треба да се пишува на есеј стварно?? Не мислам на темата, туку поспецифично ако може некој да објасни што се бара//

Дали знае некој да ми каже за Граѓанско Процесно право како изгледа есејот? И дали може да се најдат прашања за испит што се паѓаат?

ај кој полагал денес 1..2..3..год да каже дали беше во ред системот за полагање...да не имаше нешо " технички " проблеми...ве молам пишете итно е !!! ајде :vozbud:

ај кој полагал денес 1..2..3..год да каже дали беше во ред системот за полагање...да не имаше нешо " технички " проблеми...ве молам пишете итно е !!! ајде :vozbud:
Го обарате системот за да одложите полагање?:pos:

Дечки бе, ај некој нека каже како е полагањето кај Историја поповска, Економика Кандикјан и стојков, Социологија кај Бачовска и Вовед во право кај тасковска, ме интересира кој како испрасува, има ли нешто што треба да се знае, пример некој сака опширно или главните црти, значи прашувам за испит кај тие професори па ако може договори од колеги што имаат полагано кај горенаведените професори, ќе бидам многу благодарна :)

Дечки бе, ај некој нека каже како е полагањето кај Историја поповска, Економика Кандикјан и стојков, Социологија кај Бачовска и Вовед во право кај тасковска, ме интересира кој како испрасува, има ли нешто што треба да се знае, пример некој сака опширно или главните црти, значи прашувам за испит кај тие професори па ако може договори од колеги што имаат полагано кај горенаведените професори, ќе бидам многу благодарна :)
Значи вие сте први што одговарате усно, меѓутоа за моја несреќа а ваша среќа јас бев на усно кај Кандикјан за 1 поен што ми фалеше, па можам да споделам нешто!
Т.е. и нема многу што да се споделува, ама бара да се има добро научено, мене и уште неколку други луѓе првиот пат не врати што незнаевме 1 од 5-6 прашања и тоа за поен и за вториот пат научив добро и ме пушти! А во врска со испрашувањето мислам дека прашуваше поопшти работи! Пример некакви методи имаше таму, за пазарна економија, фискална и монетарна општо и карактеристики.....

На 25ти поправен Вовед во право и испит Социологија.Можно е ова да ни го напрает или ќе сменат датум нешо?Ама ко шо гледам к*р ги болит на 26ти ни е и испит Историја (y)

Знае некој што треба да се пишува на есеј стварно?? Не мислам на темата, туку поспецифично ако може некој да објасни што се бара//

Споредба на начини на стекнување право на сопственост (екпропријација, денациoнализација, конфискација итн), со што гледај да го користис практикумот што е можно повеќе т.е цитирај членови (само немој да го препишеш цел есеј од практикум). Тоа е во глобала, и зависно во какво расположение ќе биде Тинчето :D со среќа

На 25ти поправен Вовед во право и испит Социологија.Можно е ова да ни го напрает или ќе сменат датум нешо?Ама ко шо гледам к*р ги болит на 26ти ни е и испит Историја (y)
На страната на правен имаш објавено други датуми за полагање историја на право,ако си прва и ако полагаш усно , ова на 26ти е за претходите години , мислам дека етака
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 00:19 ---
Знае ли некој дали поправниот есеј по променета економика кај Ванчо ќе биде на прашања или лекција ??

На страната на правен имаш објавено други датуми за полагање историја на право,ако си прва и ако полагаш усно , ова на 26ти е за претходите години , мислам дека етака
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 00:19 ---
Знае ли некој дали поправниот есеј по променета економика кај Ванчо ќе биде на прашања или лекција ??
Ќе биде ист како редовниот есеј, само што прашањата ќе бидат на цела книга.
Фокусирај се на прашањето и биди концизна и пишувај се од учебникот.

И на друштва одвај по 3-4ца од група добиваат по 20! Пример јас имам копи пејст од книга за ЈТД пишувано и имам 17 поена! Страшна работа!

Дали има некој кој има презапишано предмет вонредно,а не му се отвара ел.досие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom