ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
па ги иам као во ексел работени нешо ??? за нив или има некои др и така ние остантите црнци изиграваме хахахха :)
--- надополнето: Nov 8, 2011 7:00 PM ---

па како шо видовте се од законот е препишано во учебник ИСТО ВИЕ од кај учите...јас ете учев од ЗТД положив
pa najverovatno tie se znam deka odgovorite se so crveno

Прашања за Вовед во правото кај Тасковска има по книжариве или не?
Скриптата е општа а пр за прашања немаме никаков...

Прашања за Вовед во правото кај Тасковска има по книжариве или не?
Скриптата е општа а пр за прашања немаме никаков...

Аман што се трескате толку за кај Тасковска. Лани двата колоквиуми ми беа 35/35, а еднаш го прочитав материјалот и тоа без некое особено внимание. Во понудени одовори имаше некои опции од типот не знам, не сфаќам, ноторна глупост, Симон Трпчевски, Борис Трајковски, република во иднината, ЕУ основана 3000 година и сл.

И ако може отприлика да ми каже некој дали има работи од книгата што се паѓаат Право на друштва, како теории за природа на друштва, поделба на групи на права на содружници, значења на основна главнина или се се паѓа што го има и во законот?

Фала Спирка, се трескаме бидејќи Тасковска на предавање само нешто ќе каже општо и др теми на муабет врти, а Спасов ни е асистент и он па ептен забегува со раскажување на некои теории што не се ни поврзани со материјалот од скриптата и не знаеме што да учиме.
Добро е што прашањата се глупи за да положиме бидејќи вака по скриптава ако учиме ништо

moze li nekoj da mi kaze kako e kaj rodna na cel ispit svarno pravo i dali ima nekoi prasanja?posto jas bev po stara programa i nekoi ispiti ke mora da gi polagam za da se prefrlam po nova...odnapred fala

moze li nekoj da mi kaze kako e kaj rodna na cel ispit svarno pravo i dali ima nekoi prasanja?posto jas bev po stara programa i nekoi ispiti ke mora da gi polagam za da se prefrlam po nova...odnapred fala
па кај родна нема колоквиуми, и двата предмета се на испит! Ретко кој излегол задоволен од нејзин испит, а тој што излегол задоволен више е на чекор да заврши :)

Прашања кај родна НЕ учи , секоја сесија се скроз нови , прашањата се игра на зборови , учи буквално се од точка до запирка.

Некој од постарите да каже дали се пагаат прашањава од копирнициве по Право на Друштва кај Гелев... :)

Аман што се трескате толку за кај Тасковска. Лани двата колоквиуми ми беа 35/35, а еднаш го прочитав материјалот и тоа без некое особено внимание. Во понудени одовори имаше некои опции од типот не знам, не сфаќам, ноторна глупост, Симон Трпчевски, Борис Трајковски, република во иднината, ЕУ основана 3000 година и сл.

И ако може отприлика да ми каже некој дали има работи од книгата што се паѓаат Право на друштва, како теории за природа на друштва, поделба на групи на права на содружници, значења на основна главнина или се се паѓа што го има и во законот?
Ти втора група си?

Ич не учев Вовед во право ако паднам ќе видите убо....:D

Ич не учев Вовед во право ако паднам ќе видите убо....:D

нема теоретски шанси да паднеш ако прашањата се на ист принцип од лани. Е сега ако малце се уозбилила.. тоа е више друга работа :)

a MJP I VOVED VO PRAVO NA EU NEKOJ DA MI KAZE NESTO?

Вовед во право на ЕУ е многу лесно на колоквиум се паѓаат многу општи работи, а МЈП претежно се практични примери поврзани со материјалот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom