ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Не го разбирам прашањево со скалава !?

Да се симне границата за отцени !? Може. Лани Економика за 6ка даваше од 59 бода, други даваа по гратис 3 бода ако ти треба за поголема отцена итн...

Дечки историја се паѓаат на колоквиуми некои прашања од копирнициве што има или тешко??? Ве молам кажете во пон полагам :/

Дечки историја се паѓаат на колоквиуми некои прашања од копирнициве што има или тешко??? Ве молам кажете во пон полагам :/

Што предмет?

ај ако има некој некакви прашања по историја на правото нека постира или нека прати по ПП ;)

Историја дали се паѓаат прашања, кажи ми жити се

нема само еден предмет со зборот “историја“ како дел од името, бидете поконкретни коа прашувате за предмети :)

Историја на правото за прва година, прв семестар дали се паѓаат на колквиуми прашањата од Либро и Зоки? ;)

Историја на правото за прва година, прв семестар дали се паѓаат на колквиуми прашањата од Либро и Зоки? ;)
Мене лани ниту едно не ми се падна, тие во копирница се уште од времето кога Докмановиќ бил асистент, сега лиглата Ина ги прави, ама лесно е историја немате гајле.

Туку некој нешто да каже Вовед во ЕУ по новава книга што има полагано како е , се бара на памет или како?

Фала ти Спирка,
а како лесни имаме 3 книги за учење мене ништо не ми е јасно, се ми е изпомешано и убедена сум дека ќе паднам историја слични се прашањата како од тие од копирниците мислам на тежината или полесни и дали треба се да се учи или само најосновното???? Више немам памет побудалев само историја учам и пак ништо не знам

Не е тешко историја бе. Океј зависи, ако сте сакале историја у средно нема да ви е тешко ни ова.

Колку што памтам од прашањата, имаше за договорите, брачните односи, наследните, имиња на владетели, чиновници - икаку, шаканаку и тн...

мене ми беше најинтересниот предмет од прв колоквиум. :)

ајде помина тасковска сеа е историја.......вака..историја имаше прашања со НЕГАЦИЈА... со зборчето НЕ така да пазите како читате...иначе се лесни ако имате прочитано ако не ајт јануари хахаха ...иначе во наша генерација слабо се паѓаа прашања од прв колоквиум на втор се паѓаа на прв Не. др научете ги поглавните работи набројувања бла бла ...не е теШКО!!!

Историја у принцип лесни прашања беа! Родна кога би го предавала тој предмет никој не би го положил :)
БДВ исположивте социологија бруцоши? :)

МЈП какви прашања дава, Родна стил или??? И доколку му се наоѓаат на некој МЈП стари прашања па ако може да пушти, да видиме како ќе биде :D

Фала ти Спирка,
а како лесни имаме 3 книги за учење мене ништо не ми е јасно, се ми е изпомешано и убедена сум дека ќе паднам историја слични се прашањата како од тие од копирниците мислам на тежината или полесни и дали треба се да се учи или само најосновното???? Више немам памет побудалев само историја учам и пак ништо не знам

И мене првиот колоквиум ми беше се` измешано и не го учев и го паднав, ама после вториот и поправниот извадив ептен високи бодови. Залажувај се дека стварно ти е интересно тоа што го читаш, ќе го сфатиш и немаш гајле после :D Инаку памтим едно прашање по историја а тоа беше: На кој бог му припаѓал Хамураби или така нешто :P

Ај некој што има искуство со Фрчкоски МЈП нека каже што можеме да очекуваме за утре....?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom