Cappie
Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
- Член од
- 29 мај 2008
- Мислења
- 1.914
- Поени од реакции
- 307
да, затоа тој предмет го жртвувам, за први колоквиуми воопшто и нема да го спремам! Не дека ми изгледа толку тежок колку што ми е антипатичен самиот предмет.....
Ај јас да кажам како пројдов таму, да не викате дека ништо не споделуваме
)) Кај Кандикјан бев, поголемиот дел од прашањата беа практични, а не теоретски, дефиниции како обично. Ако седнеш да го научиш, ама не да го набубаш, туку да сфатиш за се што и како се работи воопшто нема да имаш проблем. Плус, сега не знам како е, ама кога беше Стојков асистент (ах, дете златно, го пуштивме да фати свет
) на консултациите ни кажа буквално се што треба, а што не. После тоа седнав да учам, и без мака положив.ајде ќе сркаме по право на друштва(( зашо само мене ми изгледа толку тешко дека ќе е на колоквиум ???
Ај и тука да кажам...Лани сите се мислевме од кај да учиме, дали книга, дали закон, дали само од прашањата...После јас увидов дека книгата буквално само го обработува законот, и учев од книга. Исто, ги читнав и тоа прашањата. Не изгледаше баш лесно кога учев, многу работи има, ова вака, тоа така...арно ама, кога ми го дадоа тестот, од 5 понудени одговори, 4 воопшто не беа поврзани со право на друштвата. Дури 2 од тие 4, воопшто не беа поврзани со правото. Тоа на повеќето прашања, додека на многу малку имаше од 5 понудени дури 2 да се поврзани со правото на друштвата, па да може да се замислиш. Така да, ако е исто, поминете си книгата или законот и ич да не се секирате. Ќе бидете изненадени од тежината на тестот!!!
ајде :salut:
(( зашо само мене ми изгледа толку тешко дека ќе е на колоквиум ???
:back: