-Ако јас немам абер и сум чедо изгубено во простор и време тогаш
ти мене треба да ме викаш професоре и да ми се клањаш, ти животот го имаш посветено на учење фиктивна и непостоечка работа, а она од кое јас имам познавање постои и е супериорно во однос на твоите буквари и фиктивни приказни, бидејќи кај науката нема филозофирање дека ќе го направиме нештото еден убав сончев ден, туку овој денес, овој момент и за тоа имаме докази, ти немаш буквално ништо за тоа што го проповедаш, го нема исус, имаш книга од автори за чија ментална состојба никој нема претстава, неисполнети ветувања, кралство кое никогаш не се раширило според ветувањето.
-Македонија е земја каде процентот на глупи луѓе е сеуште екстремно голем, кога имаш уште толку народ што верува дека се што се случува е божја волја не очекувај напредок поголем од овој сега.
Секој со својата среќа, сплетот на околности направил тие бебиња да се родат во Македонија, нажалост не успеале да го осетат животот и згаснале прерано, во оваа држава сме далеку од напредна медицина, овде баба ти Рада и ти со господовата волја ги лечите