Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
А што всушност представува изразот “Богочовек„?

нешто налик на Херкулец во Грчката митологија?

Изразот „Богочовек„ ја означува двојната Исусова природа: Он Е Бог и Човек истовремено.
Како Бог, роден Е од Отецот на Небесата, а како човек, роден е од жена-Богородица, во овој Свет.

Изразот „Богочовек„ ја означува двојната Исусова природа: Он Е Бог и Човек истовремено.
Како Бог, роден Е од Отецот на Небесата, а како човек, роден е од жена-Богородица, во овој Свет.

Роден е од Бог??

ок тоа е ваша визија, тука сме разгранети, јас верувам само во ова:

Речи, Бог е Еден,
Он е уточиште за се,
Нити родил,
Нити е роден и
Никој не му е равен.

Сура Ихлас

Реков го почитувам тоа, како ваша теза, нормално не мора таа теза да биде сечија, секој си има свое разбирање, ова е готово прашање, веќе ја знам и другата страна на оваа тема, сега би сакал да слушнам за другото поставено прашање.

И сега очекуваш да ти одговорам Отецот па ќе стигне прашањето кој е Исус и како може да има два Бога и навлегуваме во нешто што не сакате да разберете.

Роден е од Бог??

ок тоа е ваша визија, тука сме разгранети, јас верувам само во ова:

Речи, Бог е Еден,
Он е уточиште за се,
Нити родил,
Нити е роден и
Никој не му е равен.
Сура Ихлас

Наша визија?.... Сатаната е еден!(Оној што сакаше да постане Бог)

А Бог Отецот Беспочетниот и Бескрајниот,Синот Првиот и Последниот и Светиот Дух-Исходот се Едно.

И сега очекуваш да ти одговорам Отецот па ќе стигне прашањето кој е Исус и како може да има два Бога и навлегуваме во нешто што не сакате да разберете.

А Бог Отецот Беспочетниот и Бескрајниот,Синот Првиот и Последниот и Светиот Дух-Исходот се Едно.

Ова црвеново, значи ли дека ние не сме негови синови туку дека Исус е само еден и единствен син??

Ова црвеново, значи ли дека ние не сме негови синови туку дека Исус е само еден и единствен син??

Вие не сте синови туку според вашата вера сте робови.
Разликата помеѓу Христијанскиот став за Бог и Исламскиот е огрмона не е ни слична рисијанскиот лик за бог и исламскиот се два различни спротивности и за тоа се наоѓаме во многу спротивности кога збориме со муслимани како да збориме со глув телефон.

Вие не сте синови туку според вашата вера сте робови.
Разликата помеѓу Христијанскиот став за Бог и Исламскиот е огрмона не е ни слична рисијанскиот лик за бог и исламскиот се два различни спротивности и за тоа се наоѓаме во многу спротивности кога збориме со муслимани како да збориме со глув телефон.

А Христијаните се Божји Синови??

Сите луѓе кој го љубат Бог,ги слушаат неговите заповеди се негови чеда,синови.

Значи исти како и Исус, Значи Исус не е единствен прв и последен??!!

тука нешто не валља!
--- надополнето: 5 септември 2013 во 18:12 ---

Кога се вели Прв и последен се вели на Месијата на спасителот.
Господ Исус Христос бил првиот и последниот.

Marko 3:32-35
I dojdoa majka Mu i bra}ata Negovi,
pa, stoej}i nadvor, pora~aa da Go
viknat.
A okolu Nego sede{e narod, i Mu
rekoa: Ete, majka Ti i bra}ata Tvoi, i
sestrite Tvoi, nadvor se i Te baraat.
A Toj im odgovori, velej}i: Koja e
Mojata majka i koi se bra}ata Moi?
Pa, upatuvaj}i pogled kon onie {to
sedea okolu Nego, re~e: Eve gi Mojata
majka i Moite bra}a.
Za{to onoj, koj ja ispolnuva voljata
Bo`ja, toj Mi e brat, i sestra, i majka!

Кога се вели Прв и последен се вели на Месијата на спасителот.
Господ Исус Христос бил првиот и последниот.

Marko 3:32-35
I dojdoa majka Mu i bra}ata Negovi,
pa, stoej}i nadvor, pora~aa da Go
viknat.
A okolu Nego sede{e narod, i Mu
rekoa: Ete, majka Ti i bra}ata Tvoi, i
sestrite Tvoi, nadvor se i Te baraat.
A Toj im odgovori, velej}i: Koja e
Mojata majka i koi se bra}ata Moi?
Pa, upatuvaj}i pogled kon onie {to
sedea okolu Nego, re~e: Eve gi Mojata
majka i Moite bra}a.
Za{to onoj, koj ja ispolnuva voljata
Bo`ja, toj Mi e brat, i sestra, i majka!

Значи бог имал и браќа и сестри??

Значи бог имал и браќа и сестри??

Да, но не биолошки,имено
Во извадокот од библијата ти кажува дека секој кој поверува во него е негов брат,негова мајка и негова сестра.
Тоа означува дека тогаш станува човекот дел од него како негов ближен а љубовта кон ближниот во христијанството е голема заповед!

Да, но не биолошки,имено
Во извадокот од библијата ти кажува дека секој кој поверува во него е негов брат,негова мајка и негова сестра.
Тоа означува дека тогаш станува човекот дел од него како негов ближен а љубовта кон ближниот во христијанството е голема заповед!

Аха, а Исус е Божји Биолошки Син??

или Исус е бог, а чекај сега, овие се браќа и сестри и мајки на Бог или на Исус??

Аха, а Исус е Божји Биолошки Син??
или Исус е бог, а чекај сега, овие се браќа и сестри и мајки на Бог или на Исус??

Погоре можеш да видиш дека ти пишав разговорот со муслиман е како разговор со глув и нем.зборови од кој имате потполно различни сваќања.
Имено во библијата исто пишува не им го давајте светото на свињите за да не го погазат и извалкаат,гледам сега во моментов како се остварува тоа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom