Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 10:13 ---

Архиепископот Г.Г. Стефан и лекарот немаат ист призив и улога во Светов. Архиепископот би ја имал молитвата кон Бога и надежта дека Бог ќе се умилостови врз пациентот, а лекарот без својата апаратура би бил неупотреблив за пациентот...Лекарот не се моли и не познава молитви.

[/quote]

No vo sekoj slucaj lekarot e onoj spasuva covecki zivoti, a ne cicko stefan. i koga na krajot lekarot ke uspee so negovoto znaenje da spasi zivot ti ne go priznavas ova, tuku tvrdis deka toa e "bozjo" delo preku rakata na lekarot. Pa voopsto da ne odime na lekari togas, ajde samo vo crkva da se molime t.e direkno vo "kukata bozja"

inaku otsekogas crkvata se e protivela na medicinata i nejzinite dostignuvanja, deka probuvaat da izigravaat bog. gi osuduvaat eksperimentite kako nemoralni i losi za covestvoto, a ne gledaat deka od ovaa medicina zivotite na lugeto se spasuvaat a i zivotite na samite popovi koi sto se borat protiv nea.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 12:17 ---
Sto mislat hristijanite na ova predavanje

The Language of the Divine Matrix Part 1/2

http://www.youtube.com/watch?v=-JiYLR0tSp4

The Language of the Divine Matrix Part 2/2

http://www.youtube.com/watch?v=yD8grqXhSqY

prviot del e dolg 3 casa a vtoriot 1 cas, no vo sekoj slucaj vredi da se vidi

No vo sekoj slucaj lekarot e onoj spasuva covecki zivoti, a ne cicko stefan. i koga na krajot lekarot ke uspee so negovoto znaenje da spasi zivot ti ne go priznavas ova, tuku tvrdis deka toa e "bozjo" delo preku rakata na lekarot. Pa voopsto da ne odime na lekari togas, ajde samo vo crkva da se molime t.e direkno vo "kukata bozja"

Ако во главата си набијам предрасуда дека на Светов не постои ништо друго, освен она кое го гледам, тогаш ќе дојдам до „генијалниот„ заклучок дека ѓоа докторот спасувал-уште малку, па ќе треба и да им се клањам на докторите...

Докторите треба да го вршат она за кое се повикани и за кое се нафатиле да го работата и сработат, согласно дарот кој го добиле од Бога, а не да ги претвораме докторите во идоли.

Или, како што би рекол мојот омилен професор: „Врвниот домет во медицината се состои во вадењето заб и заздравувањето скршена коска„.

Јак домет, нема што, за тоа е потребно ептен јако знаење...
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 12:32 ---
inaku otsekogas crkvata se e protivela na medicinata i nejzinite dostignuvanja,

Тоа црковно инаетење „одсекогаш„ е почнато од Твоето раѓање, не порано...
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 12:32 ---
deka probuvaat da izigravaat bog

Да, тоа е точно.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 12:33 ---
gi osuduvaat eksperimentite kako nemoralni i losi za covestvoto,

Тоа го прават и разно-разните човечки здруженија, како на пример, љубителите на животни, па зашто не им забележиш?
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 12:35 ---
dostignuvanja, deka probuvaat da izigravaat bog. gi osuduvaat eksperimentite kako nemoralni i losi za covestvoto, a ne gledaat deka od ovaa medicina zivotite na lugeto se spasuvaat a i zivotite na samite popovi koi sto se borat protiv nea.

Животите од луѓето се спасуваат само на одредено време, после кое следи неизбежната смрт. И, толку од спасувањето на животите...

На поповите им е совршено јасно што ги чека, а тоа дека поповите се бореле против медицината, тоа е само Твоја предрасуда.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 12:38 ---
Реплицирај ми мене и на напишаното, не во глобала на сите атеисти. Сите атеисти немаме ист став по многу работи. Не е атеизмот она што ти си го замислуваш. Барем кај мене ни од далеку не е.
.

Знам, знам...Кај Тебе е у питање атеистичкиот скептицизам, а со таквите никад не можеш да излезеш на крај, оти ниту една вистина не им е по кеифот....па нека е тоа и од Бога објавената вистина.

Грешка си. Анатемите се токму за неверниците.
Ќути бе ти, ко дафинка си, зачинот. :P

Знам, знам...Кај Тебе е у питање атеистичкиот скептицизам, а со таквите никад не можеш да излезеш на крај, оти ниту една вистина не им е по кеифот....па нека е тоа и од Бога објавената вистина.
Нешто нервозен Мики? Ма нервоза бе. Немој сеа опет “серафимски“. Со тие куршуми не. Многумина и со тебе не се разбрале па никому ништо. Само нешто многу Вистини и од многу Богови објавени се намножија. Секако и лажни веројатно.

Нешто нервозен Мики? Ма нервоза бе. Немој сеа опет “серафимски“. Со тие куршуми не. Многумина и со тебе не се разбрале па никому ништо. Само нешто многу Вистини и од многу Богови објавени се намножија. Секако и лажни веројатно.

Јо бе, јо, каква нервоза...

Тоа што со мене многумина не се разбрале, значи дека и не сме праеле муабет на иста тема со користење ист речник.

То шо имало многу вистини од многу богој, тоа е „прчиина плус„ за испитување на духовите кои ги носат тие вистини, оти не секоја вистина е вистинита, туку онаа која е од Бога објавена а не од човека измислена.

Јо бе, јо, каква нервоза...

Тоа што со мене многумина не се разбрале, значи дека и не сме праеле муабет на иста тема со користење ист речник.

То шо имало многу вистини од многу богој, тоа е „прчиина плус„ за испитување на духовите кои ги носат тие вистини, оти не секоја вистина е вистинита, туку онаа која е од Бога објавена а не од човека измислена.

Djabe miki, skeptcniov ateist ne go zbori tvojot jazik.

Preporacaj mu nekoj ubrzan kurs, po moznost u soboren hram, oti najblisku mu e.

Така де се слажем со болдираното. А ти како другар господов беше присутен кога тој ја објави, ќе да е така, абе ти да не си тоа Деницата а?

Djabe miki, skeptcniov ateist ne go zbori tvojot jazik.

Preporacaj mu nekoj ubrzan kurs, po moznost u soboren hram, oti najblisku mu e.
И опет мало Дафинке, додатак јелима, препоручује Карапанџа. :P

Кажи ми која е задачата на докторите според христијанството?

И докторите, како и било која друга професија, треба да се држат во природните рамки од нивните професии и да не заоѓаат „во црвено„ и „во минус„, оти последиците од тоа заоѓање се тешко предвидливи, уште потешки за санирање, а лесно подводливи за манипулирање и чинење злодела.

Конкретно, докторите треба да го чинат она кое одсекогаш и го чинеле-да бараат лек за телесните болести, односно да ја лечат материјалната страна од човековата природа, а преку лечењето, да го враќаат човеково тело во неговата природна состојба, онолку колку што тоа може да го постигне лекарот, односно онолку колку тоа го допушта нашата огревовена, отпадната и расипана природа.

За лечење на проблемите од душевно-духовна природа, тука е Црквата.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 14:00 ---
Така де се слажем со болдираното.

Атеист,

па Ти и ја‘ успеавме да се сагласиме...Шуќур!
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 14:01 ---
А ти како другар господов беше присутен кога тој ја објави, ќе да е така, абе ти да не си тоа Деницата а?

Е сеа, таман Те пофалив, а веќе ја :гомце: работава....:confused:

MIKI1 koj ja opredelil crvenata linija vo medicinata?
Bog ili crkvata?

Za sekoe novo dostignuvanje vo medicinata odlucuva crkvata.
Posleden primer e in vitro fertilizacijata, koja ti ja proglasi za antibozja rabota.

За лечење на проблемите од душевно-духовна природа, тука е Црквата.
Сакаш да кажеш дека психијатриските установи се несоодветни и докторите во нив вршат ерес?

Доколку е тоа така зошто црквата не отвори бесплатна установа каде што ќе може личноста да биде прочистена и излечена од ваквите проблеми? Бесплатна затоа што роднините на многу вакви луѓе често се имаат откажано од нив и паѓаат под државна капа која според тоа што го тврдиш не може да ги излечи, а Црквата може. Нека се понуди Црквата не како комплетна замена, ама барем како подобра алтернатива и ќе си најде одлична работа.

Доколку сум ги помешал работите и психичката нестабилност не е мерило за тоа колку нечија душа е чиста или не, кажи ми што е и како тие луѓе може да сфатат дека имаат проблем и дека треба да се обратат на црквата и колку треба да платат. Или ќе ми кажеш дека таквите луѓе најверојатно се атеисти и длабоко во своето срце не сакале да бидат излечени и затоа не биле?

MIKI1 koj ja opredelil crvenata linija vo medicinata?
Bog ili crkvata?

На Бога не Му треба медицина: Он Е лекарот,.Кој дојде и не‘ повика на лекување, преку Црквата.

Црквата има свој став, т.е. ставови кон многу овосветовни нешта, појави и движења и Црквата ги изразува тие свои ставови, вклучувајќи го и ставот кон забеганоста од медицината во конкретни случаи.

Црвената линија во самата медицина, ја одредуваат поединци од медицината, чија совест ги опоменува за непредвидливоста од одредени медицински текови и последиците од тие текови. Таквите поединци се дистанцираат од истражувањата, кои и за неуките лаици, сами по себе се знак за опасно забегување во тешко предвидливи последици. Тие поединци се минимално малцинство и освен што можат да изразат своја резерва кон одредени истражувања, немаат моќ да ги спречат истражувањата, кои се финансирани од центри на моќ, кои имаат дебела корист од таквите истражувања.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 14:33 ---
MIKI1
Za sekoe novo dostignuvanje vo medicinata odlucuva crkvata.
.

Не би рекол...Црквата има став, но не мора да се меша ве нечие однесување, а може да апелира до своите членови да се држат подалеку од нечија злонамера.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 14:34 ---
MIKI1
Posleden primer e in vitro fertilizacijata, koja ti ja proglasi za antibozja rabota.

Да, тоа е црковен став, кој може да се елаборира, за да биде поразбирлив.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 14:35 ---
Сакаш да кажеш дека психијатриските установи се несоодветни и докторите во нив вршат ерес?

Психијатриските установи имаат вработено смртни луѓе, кои сам на себе не можат да си помогнат, а камо ли да им помогнат на пациентите...
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 14:36 ---
Доколку е тоа така зошто црквата не отвори бесплатна установа каде што ќе може личноста да биде прочистена и излечена од ваквите проблеми?

Црквата веќе е таа установа, која ги санира проблемите од душевно-духовна природа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom