А пред да се роди Исус, кој беше бог?
Татко му нели.
Или сам на себе си е татко.
Е како бе он сам се зачна у Марију.
Ептен ми се смешни прашањава, бидејќи ти ги поставуваш, како некој затуцан муслиман звучиш
Како е можно така да се појави човек ни јас не знам парва..
Веројатно на ист начин како на тој свештеникот рацете што не скапале додека телото било во земја 5 години, или?
Сакаш да видиш слика за споменатово?
Нз како поинаку да ти објаснам за да разбереш..
Според Јован, Исус вели „пред Аврам да биде, Јас бев“
И што би значело тоа, ајде ако можеш објасни ми ти, пошто јас го сфаќам неговото постоење пред тоа на Аврам или ти може поинаку го замислуваш тоа?
Пример Евреите го сметаат тоа за богохулие бидејќи „Јас сум“ е името на еврејскиот Бог и затоа го каменувале
Ова е во Јован 8
„Jesus said to them, “Truly, truly, I say to you, before Abraham was,
I am.” So they picked up stones to throw at him, but Jesus hid himself and went out of the temple“
Во стариот завет го пишува името, во книгата „Имиња, 3:14“
Примери за лош превод
„Шемот“ значи „Имиња“ не „Исход“ или „Излез“ или пак „Exodus“
YHWH е името
I am who/what i Am
Затоа е тетраграматон ичи збор со четири букви
Колку од кај нас го згрешиле името на книгата додека читале Библија, што мислиш?
Тие што ги пишувале евангелијата биле негови ученици, јас кога велам дека тие се биографии на тоа мислам.
Сите имаат едно нешто заедничко, почнуваат вака:
„Добри вести според .. “
Ако мислиш дека тој негов лик е измислен, повели објасни како се доаѓа до тој заклучок
Сегде низ древни записи он самиот тврди дека он е Бог.
Црквата денес е основана на учењата на Исус кои биле пренесени на апостолите и нивните ученици.
Тие неколкумина што оставиле записи се погрижиле тие аномалии да бидат забележани во биографиите
Едниот од нив работел за Римјаните и собирал данок, што значи бил доволно едуциран за да сфаќа што пишува
Лука користи посложена граматика во текстовите, затоа се знае дека луѓе со „common sense“ пишувале, а не лажговци и преваранти.
Нема логика да тераме со трик прашања, демек како е можно тоа - сите чекори мора да ги објасниш

Као ние Господ сме па знаеме чекор по чекор да објасниме како што на секој ќе му прдне да му биде објаснето.
Незнам брат јас на кој начин Богоносица начнала дете без маж, не сфаќам зошто ти е тешко да го прифатиш тоа?
По пат на Партеногенеза не е природно човек да роди.
Пологично е да биде наречено „натприродно“ или „неприродно“
Сите четири еванѓелија споменуваат раѓање на дете од Девица
Зошто авторите такви нешта би напишале(односно би измислиле по твое разбирање) ?
Телото на Исус никогаш од никој не било пронајдено, уште од утрото кога го забележале дека го нема.
Христијанството е непријателско верување за римската империја и сенатот и кралската лозa, од воскреснувањето на Исус Христос па се до негово озаконување 3 века подоцна
Никогаш во тие триста години неговите прогонувачи не нашле ниту еден доказ за неговото тело, а ја имале целата можна власт и ресурси за да го збришат Христијанството, но не успеале.
Веројатно нема ни јас ни ти ни никој друг
Кај знаеш ти кој се пишувал од тоа време и што сѐ римјаните правиле?
Непријателско настроена империја како Римската сигурно без грам сомнеж уништиле тон докази!
Исто како што ја запалија библиотеката во Александрија, по тоа се познати они - по палење.
За 3 века Христијаните стануваат 10-15 посто од глобалната популација проценета за тоа време, тоа туку така не се случува, неблагодорно е да ги нарекуваме лажговци кога они токму спротивното го тврделе и затоа истите аномалии се така присутни и кажани во текстовите, се гледа и по изразување и по се.
Од каде потекнува тоа дека ова се измислици, може конкретни примери да приложиш?
Бидејќи чим вакви прашања користиш, очигледно веруваш дека некој го измислил сето ова
Кој е тој или тие или како сакаш наречи го, тое е конкретното прашањето, само јас на различни начини ти го објаснувам
Тоа не важи за тебе само, туку за сите што истото го тврдат.
Неможе квалитетна дискусија да се има ако не дадете причини за така поставени прашања
Со светиот Дух е точниот одговор на твоето прашање инаку
Тоа е Духот на Бог, создавател на се видливо и невидливо.
Каков е тој Дух?
(се надевам веќе дека ги приметуваш поставените прашања)
По записите, на Вистината.
За некој да ја знае вистината, треба да има можност да ја каже, иначе само со знаење не проаѓа.
Исус во записите вели „Јас сум Вистината“
Или накратко, бидејќи веќе и мене ми станува досадно да го пишувам, може да се заклучи дека он дефинитивно се смета за Бог по кажаното.
Време е муслиманскиве трик-прашања да ги тргнеш на страна