Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Да ти одговорам пак зошто ми беше избришано мислењето иако немаше ништо навредливо.Како и да е,тоа би значело дека истите ќе добијат Вечен живот(со искрено покајание и исповест) а не Вечна смрт во која трчаат многу брзо.Истото важи за сите биолошки застранувања и сите престапници од моралот и Божјите закони.

Прво нема фарсации од моја страна туку подршка за оние кои се во незавидна позиција второ моите ставови се основаат на факти а не од директива на партија оваа или онаа или пак црква оваа џамија онаа ил шо и да е.

Крштевање на миленици има и тоа е реалност без разлика дал тоа тебе те радуе или иритира.

If you are a Roman Catholic and a dog owner that wants your dog to be baptized by a priest, that can happen. Here in the Philippines dog baptism is a dog event that happens yearly in relation with St. Francis of Assisi feast day. Some dogs are in their baptismal attire while others wear only their coat.

http://dogs-corner.blogspot.com/2009/10/dogs-baptism-ceremony.html

,,Не легнувај со машко како што легнуваш со жена.Тоа би било одвратно'' - 3.Mojсеева 18:22

Ова од проспектива на лезбејките како треба да го сватат не треба да легнува со машко како што легнува со женско?

Имаш една сцена во библијата, во битието, каде змијата и приоѓа на ева и и зборува, ја убедува да не го слуша бог, да касне од плодот.
Змијата е созданието на бог со жива душа. И може и да зборува и да размислува и да убедува и да има своја воља. Така да не е твое да се прашуваш “КАКО“ туку да го слушаш зборот божји и да го проповедаш евангелието на секое создание, па кој ќе поверува - ќе каже и ќе се крсти. Кога човек ќе почне да толкува божји зборови “ЕМИ ТОЈ НЕ МИСЛЕЛ ТАКА... ТО ШО КАЖАЛ НЕ ЗНАЧИ ТОА“ кога смртни луѓе ќе почнат да ги толкуваат и извртуваат божјите зборови - тоа е борба против бог. Тоа е најсигурниот пат за пеколот

28 А пророците нејзини се замачкуваат со кал, гледаат суета и им претскажуваат лага, велејќи: "така вели Господ Бог", иако Господ не рекол така.

8 Пазете да не ве зароби некој со философија и со суетна измама по човечко предание, според стихиите на светот, а не според Христа.

Повеќе верувате во “толкувањата“ од колку во зборот Божји, “НЕ БЕ БРАТ, НЕ Е ТАКА КО ШО РЕКОЛ БОГ ТУКУ КАКО ШО МИ РЕЧЕ ПОПОТ“

Колкаво задоволство ми пружи денеска со твојата неписменост за биологијата а еве сега и за Христијанството...

ЗМИЈАТА почитуван модератор Лет3 зборува затоа што САТАНАТА ЛИЧНО ја користи (зборува) низ НЕА а не дека змијата била надарена со говор! и тоа ти го пишува во Библијата,ме мрзи да го тражам цитатот сега.Шокатно нели ?

Сума сумарум,нити Бибилијата нити Науката кажуваат како животните може да ,,ПОВЕРУВААТ'' па ми се ваѓаш со глупости не било мое да прашувам како туку да верувам на Бог.Ете Атеист сум,кажи ми науката како објаснува дека животните може да ,,поверуваат'' ? да ти ги скратим маките,нема такво објаснување,не за друго да не се давиш во калот кој го правиш.

Друго Лет за што да те описменам ? а за моето знаење во Христијанството,имаш страни на овој форум и на оној за Дискусија па види дали ти или јас имаме поголемо знаење.Ако твоето воопшто може да се калсифицира како знаење.[DOUBLEPOST=1419788725][/DOUBLEPOST]
If you are a Roman Catholic

Ова од проспектива на лезбејките како треба да го сватат не треба да легнува со машко како што легнува со женско?

Јасно ти е сега или пак треба наука да објаснувам ?

За лезбејките,да,и во дадениов случај се мисли да не разгоруваат страсти меѓу себе кога ќе легнат или просто ДА НЕМА ''секс''..

Не е грев ако машко со машко легне во ист кревет а не се педери нити биле.Исто и за женски.Се забранува привлечноста кон истиот пол.

ЗМИЈАТА почитуван модератор Лет3 зборува затоа што САТАНАТА ЛИЧНО ја користи (зборува) низ НЕА а не дека змијата била надарена со говор! и тоа ти го пишува во Библијата,ме мрзи да го тражам цитатот сега.Шокатно нели ?
А си се запраша ли зошто Бог ја проколнал змијата заедно со адам и ева ако таа била само невина играчка на сатаната?

Секое пишување со мене учиш нешто ново, еден ден ќе воскликнеш и ти “ПОСТОИ ГОСПО !! ВЕРВАМ!!!“

Јасно ти е сега или пак треба наука да објаснувам ?

За лезбејките,да,и во дадениов случај се мисли да не разгоруваат страсти меѓу себе кога ќе легнат или просто ДА НЕМА ''секс''..

Не е грев ако машко со машко легне во ист кревет а не се педери нити биле.Исто и за женски.Се забранува привлечноста кон истиот пол.

Каков е насловот на темава?
Не ми е јасно, објасни научно од кога православието држи монопол врз христијансвото за разлика од римокатолицизмот,протестанти и остали или тоа важи само за темава и твојата фантазија?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations_by_number_of_members

а цитатот од Мојсе не ми е јасно дали е пишан стрикно за читатели од мушки пол или целокупната концепцијата на книгава е основана на шовинизам?

Јас не можам да те научам ништо со сила, ако сам си клал блокада на своето знаење - тука никој не може да ти помогне, јас ти цитирам Библија која вели

Дека животните се созданија на Бог
Дека животните се со жива душа
дека бог се грижи за секое поединечно животно
Дека во рајот покрај луѓе ќе има и животни
Дека Исус повикува евангелието да му се проповеда на секое создание божје
дека змијата зборува, наговара на зло

јас ти пружам она што вели Библијата за животните, докази дека се создадени, имаат душа, знаат да слушаат и зборуваат.... ти тоа го отфрлаш без ни еден аргумент освен навреди.
И сега кој е поголем христијанин, оној кој ти цитира од светите книги и ти објаснува или оној кој хистерично навредува.
Истерај го сатаната од себе!

Ало ватикан... не ми вади зборови од уста,јас не реков дека животните немаат душа,реков дека они неможе да се крстат затоа што не им е дадено да ,,ПОВЕРУВААТ'' односно да бидат на ист левел на разбирање како и луѓето.Интелегенцијата нема врска со духовната компотента на човекот.Точка.Ако не веруваш,имаш црква иди прашај дали животно може да ,,поверува'' и како.А дека ќе бидат во рајот,ќе бидат затоа што пак,НЕ ИМ Е ДАДЕНО да го спознаат гревот на начин на кој луѓето го спознаваат.Животно ако убие човек,го убива или за храна,или во самоодбрана односно се чуствува загрозено и тоа е закон на природата,тоа го вика науката-биологијата.Додека човек убива од милион причини.Затоа ќе бидат таму и точка со таа глупост.Ако не ми веруваш,имаш теолози,цркви,свештеници прашај.

Јас ти дадов главно прашање,кажи ми како може да поверуваат и јас утре ја носам мачката на крштевка.Ти викаш не е твое да прашуваш,така сакаш да кажеш дека Христијанството е идологија,комунизам,не се тражи ВЕРБА туку луда лојалност.Не,тоа може го има кај вас во исламот,затоа правите тоа што правите на Исток,кај нас тоа функционира на љубов и разбирање.Грозно си се зафркнал ако сакаш вашите исламистички ставови да ги прикажеш дека ги има во Христијанството.Друг лажи тоа.

П.С по 100ти пат,цитатите се однесуваат само на луѓето и никој друг.Ако јас немам познавање,пак ти сугерирам,имаш теолози,свештеници,прашај ги на кого се однесува ќе ти кажат.Јас сум тука.[DOUBLEPOST=1419790581][/DOUBLEPOST]
Каков е насловот на темава?
Не ми е јасно, објасни научно од кога православието држи монопол врз христијансвото за разлика од римокатолицизмот,протестанти и остали или тоа важи само за темава и твојата фантазија?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations_by_number_of_members

а цитатот од Мојсе не ми е јасно дали е пишан стрикно за читатели од мушки пол или целокупната концепцијата на книгава е основана на шовинизам?

Дечко,прашањето беше дека тоа го има во Католицизмот а не во Православието.Јас сум Православен Христијанин и одговарам за мојата фракција.Не ми е познато дека освен кај Католиците истото го има и кај другите.Што значи,твоето сфаќање дека држи некаков монопол е твое интимно право така да го разбираш,јас нити реков нешто такво нити сугерирав на тоа.Така да...........................

Шовинизам е,биди ти топол брат или топла сестра и ЕДНАШ ќе имаш екслузивна можност да видиш каков луд шовинизам е тоа.. фашизам!

Последно уредено:
Ало ватикан... не ми вади зборови од уста,јас не реков дека животните немаат душа,реков дека они неможе да се крстат затоа што не им е дадено да ,,ПОВЕРУВААТ'' односно да бидат на ист левел на разбирање како и луѓето.Интелегенцијата нема врска со духовната компотента на човекот.Точка.Ако не веруваш,имаш црква иди прашај дали животно може да ,,поверува'' и како.А дека ќе бидат во рајот,ќе бидат затоа што пак,НЕ ИМ Е ДАДЕНО да го спознаат гревот на начин на кој луѓето го спознаваат.Животно ако убие човек,го убива или за храна,или во самоодбрана односно се чуствува загрозено и тоа е закон на природата,тоа го вика науката-биологијата.Додека човек убива од милион причини.Затоа ќе бидат таму и точка со таа глупост.Ако не ми веруваш,имаш теолози,цркви,свештеници прашај.

Јас ти дадов главно прашање,кажи ми како може да поверуваат и јас утре ја носам мачката на крштевка.Ти викаш не е твое да прашуваш,така сакаш да кажеш дека Христијанството е идологија,комунизам,не се тражи ВЕРБА туку луда лојалност.Не,тоа може го има кај вас во исламот,затоа правите тоа што правите на Исток,кај нас тоа функционира на љубов и разбирање.Грозно си се зафркнал ако сакаш вашите исламистички ставови да ги прикажеш дека ги има во Христијанството.Друг лажи тоа.

П.С по 100ти пат,цитатите се однесуваат само на луѓето и никој друг.Ако јас немам познавање,пак ти сугерирам,имаш теолози,свештеници,прашај ги на кого се однесува ќе ти кажат.Јас сум тука.

Ватикан, ислам, комунизам....
али важно напредуваме пополека, значи еве сега веќе прифаќаш дека имаат животните душа, имаат способност за зборрување расудување, прифати дека нивните души ќе одат во рајот, сега уште ти треба причина да си го крстиш мачето.
А зошто не би крстел жива душа - господовото создание?
таа мачката твоја, е создадена од господ и господ кога ја создал рекол дека е добро, и дал жива душа, ќе ја прими во рајот нејзината душа исто како што ќе ја прими душата на секој праведен верник.
Душата на твојата мачка е иста како и душа на било кој праведен верник која ќе оди во рајот. Нема да има во рајот башка место за човечки души башка за душата на твојата мачка. Заедно ќе бидат со бога и твојата мачка и некој ротвајлер и нилски коњ и јован крстител и петар и јаков и лазар и љиљак и стотникот и твајцата бунтовници распнати до Исуса, и крокодил, мечка, тетреб и павле... тоа значи дека бог ги прифаќа нивните души како души на верници на праведни.
А душа која е предодредена да оди во рајот - може и треба да биде крстена (освен душите на нечистите животни - тие мислам дека нема да одат во рајот - свиња, зајак, камила...) но се останато е за бог на исто рамниште со сите други свети, зато што на бог му се битни душите а не надворешниот изглед

Живееш во демократија,регистрирај верска организација па крштевај крави и офци.Кој ти брани.Проповедај дека животните може да ,,поверуваат''.
89.jpg[DOUBLEPOST=1419794344][/DOUBLEPOST]
А дали можи да се крсти и мојов персонален компјутер?...:coffee:
Ми велит дека више поверувал па време му е...
aко е поменат во библијата како божје создане со жива душа[DOUBLEPOST=1419794505][/DOUBLEPOST]
хахахахахаха... :lolzz:

затоааа ти мислиш дека животните може да поверувааат.... у том грму лежи зец значи хахахахаха :D

абе лет бе.. шта читаш кад ти шкоди ? хаха... :D
а на пример бебе кое не знае уште ни да оди ни да зборува ко ќе се крсти вели ЈАС ПОВЕРУВАВ??

aко е поменат во библијата како божје создане со жива душа

Си имат све: хардвер, софтвер (легален, оф корс...), работи само ко‘ е укључен у струја, верува...па си велам, штом верува ПЦ-во, ај и да го крстам...

Да те канам за кум?

Пази! Мораш да имаш јака причина за да одбиеш кумство.

Прегледај го приврзокот 110504[DOUBLEPOST=1419794344][/DOUBLEPOST]
aко е поменат во библијата како божје создане со жива душа[DOUBLEPOST=1419794505][/DOUBLEPOST]
а на пример бебе кое не знае уште ни да оди ни да зборува ко ќе се крсти вели ЈАС ПОВЕРУВАВ??
Бебето кога ќе порасне ќе рече,а животното никогаш.

Бебето кога ќе порасне ќе рече,а животното никогаш.
али го крстат пред да каже. Пред да е свесно шо му прават.
Инаку ете кокошка крстена никогаш нема да му направи зло на никој, додека многу крстени бебиња кога пораснаа станаа крадци, прељубници, хомосексуалци, убијци....

али го крстат пред да каже. Пред да е свесно шо му прават.
Точно,ама никој не го тера бебето да живее според Божјите правила ниту да умре како верник на крајот од животот,има избор како ќе живее кога ќе порасне.Го разбира ли тоа животното ?

Си имат све: хардвер, софтвер (легален, оф корс...), работи само ко‘ е укључен у струја, верува...па си велам, штом верува ПЦ-во, ај и да го крстам...

Да те канам за кум?

Пази! Мораш да имаш јака причина за да одбиеш кумство.
Ти реков, наведи во библијата дека компјутер е божје создание со жива душа па да го крстиме[DOUBLEPOST=1419794922][/DOUBLEPOST]
Точно,ама никој не го тера бебето да живее според Божјите правила ниту да умре како верник на крајот од животот,има избор како ќе живее кога ќе порасне.Го разбира ли тоа животното ?
И кокошката може со клун да ти ископа око ако сака, пес може да те касне али и не, коњ може да те клоцна.... сите бираат какви ќе бидат, има случаеви и лав и човек да живеат заедно без лавот да го нападне, очигледно е дека и животните прават избор, но мора да им се пренесе евангелието како што рече исус за да ја сфатат речта божја.

Ти реков, наведи во библијата дека компјутер е божје создание со жива душа па да го крстиме

Бог го створи човекот.
Човекот го створи компјутерот.
Бог го створи човекот, кој пак го стори компјутерот, оти Бог да не го створел човекот, компјутерот не би бил створен и не би имал душа.

Ништо без Бога па ниту еден куќен ПЦ...

Moze li nekoj da gi objasni ovie bibliski prorostva?

31. Победа над Мадијамците.
17. А сега, убијте ги сите деца од машки пол, убијте ги и сите жени, што познале маж на машко легло;
18. а сите деца од женски пол, кои не познаел машко легло, оставете ги живи за себеси.

Каде го гледаш пророштвото? Да не се работи за веќе случен настан?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom