Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Еве што напиша самиот, цитирам:
„...Spored tvoja logika MIKI i Mojsie ispagja deka e Bog....„
--- надополнето: 16 март 2013 во 16:48 ---

Воопшто не Те прескокнувам, оти на ова прашање одговорив миљон пати.
--- надополнето: 16 март 2013 во 16:49 ---

Коперфилд и Крис не се Божји угодници и тие чинат чуда по туѓа сила, не по својата.
--- надополнето: 16 март 2013 во 16:50 ---

Да, сигурно...

Dobro MIKI,ocigledno e deka si stapisan. Ke te ostavam jas malku pri sebe da si dojdes,dodeka imas uste kade ;)

Dobro MIKI,ocigledno e deka si stapisan. Ke te ostavam jas malku pri sebe da si dojdes,dodeka imas uste kade ;)

Да, многу сум потресен...
--- надополнето: 16 март 2013 во 18:03 ---
Најверојатноп се работи за самата Исусова свадба, кога ќе прочиташ текстот јасно е дека Исус е младоженецот.)

Бра‘ос!
‘ваа мудрост, се‘уште никој од Црквата не ја доловил...:sneaky:
--- надополнето: 16 март 2013 во 18:04 ---
Додуше никаде во заветот не е споманто дека Исус НЕ бил оженет, и на многу места имаме докази дека Исус имал жена

Еве уште една Твоја мудрост....Море не, ова веќе преоѓа у премудрост...:icon_lol:

Веспазијан е бог. Сите Римски цареви се богови. Чудата на оздравувања ги опишал Такит (истиот Такит на кој христијаните се повикуваат кога го докажуваат христијанството и Исус)

Да.

И Веспазијан, и Нерон, и Домицијан, и Диоклецијан, и Марко Аврелиј, и Сципион Африканецот, и Вергилиј, и Сталин, и Биг Лале, и Дете Голомеше, и Крисј Ејнџел, И Саи-Баба, и Дејвид Коперфилд...Све се то богој, кои наскоре ќе бидат запишани у историјата, со болтуван текст...
--- надополнето: 16 март 2013 во 18:07 ---
Poveke od ocigledno e MIKI. Tebe treba covek samo da te mrda a ti samiot protiv sebe svedocis.

Да, еве, уште еднашка се стресов...

Да, многу сум потресен...
--- надополнето: 16 март 2013 во 18:03 ---

Бра‘ос!
‘ваа мудрост, се‘уште никој од Црквата не ја доловил...:sneaky:
--- надополнето: 16 март 2013 во 18:04 ---

Еве уште една Твоја мудрост....Море не, ова веќе преоѓа у премудрост...:icon_lol:
Стварно, Мики, шо му фали на оженет Исус. Тој додека бил човек - требало да биди оженет, во негово време во палестина, машките са женеа на свои 16-17 години, женските уште помлади, да се биде неоженет на 30 години би било скандалозно, башка ни еден неоженет човек не можел да биде рабин (учител) и да поучува во синагогите. Нема ништо непристојно нити чудно ни безобразно Исус да бил оженет па дури и да имал деца. Да не беше оженет - е тоа би било чудно тогаш за сите и за неговите приатели и неприатели. Ти Мики појма немаш какви беа условите, нормите, каква била состојбата на Јудеја пред 2000 години, зато ти е лесно да проголташ било каква прикаска. Ти Јудеја од пред 2000 години ја гледаш како некое современо општество каво што живееш денес. Денес не е чудно да на улица шетаат маж и жена а да не се во брак или блиски роднини, но во тоа време такво нешто било незамисливо и казниво дури и со каменување.
Ете по кои цврсти докази тврдиш дека Исус не бил оженет?

Ти Мики појма немаш какви беа условите, нормите, каква била состојбата на Јудеја пред 2000 години, зато ти е лесно да проголташ било каква прикаска.

Призна‘ам, појма си не‘ам, ама верувам дека Ти имаш јака појма....така?
--- надополнето: 16 март 2013 во 21:53 ---
Ти Јудеја од пред 2000 години ја гледаш како некое современо општество каво што живееш денес.

И‘ам напишано 10 и пол ‘иљади постој, ама во ниту еден од нив, не‘ам напишано вакво нешто...
--- надополнето: 16 март 2013 во 21:55 ---
Ете по кои цврсти докази тврдиш дека Исус не бил оженет?

„Цврсти докази„?...Хммм...:unsure:

Светото Писмо и Светото Предание, како записи од Црквата, не паметат дека Христос (Христе, прости ми, а и на Let3...), дека такво нешто е случило.

Светото Писмо и Светото Предание, како записи од Црквата, не паметат дека Христос (Христе, прости ми, а и на Let3...), дека такво нешто е случило.
Аман бе Мики како женачка да е некој грев незамислив!? Испаѓа дека поарно геј да беше Исус од колку женет. Па бог го потикнува и охрабрува бракот, размножувањето, Исус да беше пред 2000 години неоженет маж во Јудеја... па ќе беше за подсмев и греота сметан. Не постои ниту една причина Исус да не беше оженет како што беше обичај во тоа време. Да не беше - то ќе беше скандалозно и немаше да му промакне на писателите на писмата, да го објаснат и спомнат. Нормално беше да имаше жена и тоа према тогашните обичаи уште од својата 17-18 година. Така да до својата смрт на околу 40 години, веќе беше во брак 20+ години

Кога почнува велигденскиот пост оваа година дали знае некој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom