Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Naah..Porasnav jas...Te zasegna tebe izgleda,ke nema free kleckanje sega i bozji deca!
Иако постов не заслужува никаков коментар сепак ќе ти одговорам. Да мене ме засегана затоа што не би сакал моето (евентуално) идно дете да му имплантираат чип и некогаш да недобие сопствено тело. Тоа што тебе не те засега лично затоа што ти не би бил соочен со тоа да си ја загубиш сопственоста па сега ти е гајле, тоа се нарекува егоизам.
П.С рзбери го како сакаш но ако сакаш да водиш со мене дискусија те молам во иднина без вакви инфантилни идиотски постови ’’,ke nema free kleckanje sega i bozji deca’’.

Умреа комунистите одамна, сега христијаните лажат. :P

А од кај знајш дека лажат? Имаш референтна вистина, во однос на која одредуваш што е вистинито а што е лажно?...:sneaky:

Дрвото по плодот се познава!
Ако тргнеш на пат кон паркот а стигнеш на некое друго место немој да се изненадиш.

Ќе идам сеа до Карпош...да се прошетам малце низ парковите на Стевче. :свиркам:

Убав помин :)

Умреа комунистите одамна, сега христијаните лажат. :P
Комунизмот не е мртов,само е привремено зашеметен од опијатот на вербата во Христос,Мухамед и сите останати богови.Сите бивши комунистички држави во светот ги задеси радикална побожност.

А од кај знајш дека лажат? Имаш референтна вистина, во однос на која одредуваш што е вистинито а што е лажно?...:sneaky:
Го знам тој што пие кафе и пиво. Лаже суши.... :P

Комунизмот не е мртов,само е привремено зашеметен од опијатот на вербата во Христос,Мухамед и сите останати богови.Сите бивши комунистички држави во светот ги задеси радикална побожност.
Абе иста работа и христијанство и комунизам, исти лаги, иста идеологија исти надежи. Кој од кој повеќе лаже. И дај врати му го аватарот на @MIKI1

Го знам тој што пие кафе и пиво. Лаже суши.... :P

Абе иста работа и христијанство и комунизам, исти лаги, иста идеологија исти надежи. Кој од кој повеќе лаже. И дај врати му го аватарот на [B]@MIKI1[[/B]/USER]
Никако,ми се допаѓа овој прстен,сигурно е на г.г. Стефан.Веројатно доколку го имам на аватар ќе ми донесе повеќе среќа:LOL:.

А за 20 Години уште повеќе! Не се сведува се на еден чип.Направи споредба на времето пред 20 Години и Современиот(моменталниот)живот? туку технолошкото развивање.

Децата пред 20 Години излегуваа и играа жмурки по улиците за разлика од современиот кога дремат пред своите компјутери,нели сме како робови пред нашите електронски уреди смартфони и телевизори и не бадијала програмските јазици во нумеролошката наука се еднакви на 666.Бројот од пребарувачот WWW е еднаков на 666.Тоа е број запишан во Библијата пред два милиони години.
И науката докажува дека Интернетот и Телевизијата е виновна за изопачување на светот.

Ќе има и уште повеќе тенологијата оди напред а чипот е толкување само на влијнието на тоа зло врз човекот и истиот од нив исходи уште поголемо зло,нормално врз тие кој не го чуствуваат односно неверните.

Батка изгледа ти не си слушнал дека и паре и јаре нема. Сега кажи што повеке би сакал да жртвуваш знаењето или религијата.
Знаењето ти вика ке живееш 100години али на тебе е дали ке имаш желба за џамлии, а религијата ти вика ке живееш 40години (ако не те спалиме на клада) и единствено што ке смееш да прави е да играш џамлии.

И мислев дека религијава вика дека земјата е стара 5-6000 години :D

Батка изгледа ти не си слушнал дека и паре и јаре нема. Сега кажи што повеке би сакал да жртвуваш знаењето или религијата.
Знаењето ти вика ке живееш 100години али на тебе е дали ке имаш желба за џамлии, а религијата ти вика ке живееш 40години (ако не те спалиме на клада) и единствено што ке смееш да прави е да играш џамлии.

Знаењето т.е совеста ти вика сто години но Религијата нуди нешто многу повеќе од тија 100 години.

И мислев дека религијава вика дека земјата е стара 5-6000 години :D

Јас мислам не земјата туку Историјата на Библиските случувања.

Знаењето т.е совеста ти вика сто години но Религијата нуди нешто многу повеќе од тија 100 години.
Јас мислам не земјата туку Историјата на Библиските случувања.

Јас како гледам тоа е точно дека религијата нуди повеке од 100 години али батка бескорисни се ке сакаш да си мртов ако се што го вика религијата е вистина и тоа у случај да идеш у рајот.

Кои библиски случувања или ова е некое ново толкување. Затоа што Земјата била создадена пред околу 6000години.

Јас како гледам тоа е точно дека религијата нуди повеке од 100 години али батка бескорисни се ке сакаш да си мртов ако се што го вика религијата е вистина и тоа у случај да идеш у рајот.

Токму и тоа е целта зошто на земјава сме сите гости.Како што поминуваат генерациите и годините така и ова време ќе помине, затоа овој земен живот е многу битен да се помине со вера.А зошто и како е дојдено за ова да биде така тоа е долга прикаска.

Кои библиски случувања или ова е некое ново толкување. Затоа што Земјата била создадена пред околу 6000години.

Библиски случувања во смисла Пророците и нивното време на дејствување.Аврам го раскажува зачетокот на светот околу 2000-ди години пред Христа. Што не значи дека Неговите 2000 и новите 2000 да биде стара 4000 до 6000 години барем јас немам сретнато или забележано староста на земјата која е прецизирана во Библијата.

Никако,ми се допаѓа овој прстен,сигурно е на г.г. Стефан.Веројатно доколку го имам на аватар ќе ми донесе повеќе среќа:LOL:.
Кога веќе го спомна Стефан, откако е тој поглавар (а јас мислам дека требаше да стене покојниот Кирил), има ли некаков напредок црквата, дава ли црквата сеуште пари на сиромашните, се смени ли правилникот или менталитетот на неговата пешадија или МПЦ тоне? Зошто вие не го критикувте него, неговите ставови, ставовите на “светите“ црковни лица т.е. свештениците?
Да се запрашаме, како тој стана поглавар?

Факат е дека никад не сме биле поблиску до последните времиња...

http://www.fakulteti.mk/news/13-05-24/tabeli_koi_kje_ja_vratat_vashata_verba_vo_choveshtvoto.aspx

према овасе подалеку сме од последните вре,иња, се помалце во светот има војни, криминал, се подлого и послободно се живее
Да не дојде веќе кралството небескоо а не ве известија??

http://www.fakulteti.mk/news/13-05-24/tabeli_koi_kje_ja_vratat_vashata_verba_vo_choveshtvoto.aspx

према овасе подалеку сме од последните вре,иња, се помалце во светот има војни, криминал, се подлого и послободно се живее
Да не дојде веќе кралството небескоо а не ве известија??

- Најкрвавите војни се случија токму во „најнапредниот„ од сите досегашни векови.
- Криминалот цвета на сите страни, а затворите се преполни со криминалци, што наведува потреба од изградба на нови затвори.
- Се‘ подолго се живее не ради „напредокот„ од медицината, туку поради подобрените услови за живеење.
- Се‘ помалку слободно се живее, оти приватноста е веќе мисловна категорија, а ако имаш празни џебови, џабе и слобода на движење.
- Царството Небесно е во нас: никој не не‘ излагал.

Ахххх, кога ги гледам овие графикони, ме постетуваат на „сликиците„ од Хекел и на „сликиците„ од еден форумџија, кој токму со такви исцртани „докази„, несоборливо ја „докажа„ точноста од еволуционата лага...

Последно уредено:
- Најкрвавите војни се случија токму во „најнапредниот„ од сите досегашни векови.
- Криминалот цвета на сите страни, а затворите се преполни со криминалци, што наведува потреба од изградба на нови затвори.
- Се‘ подолго се живее не ради „напредокот„ од медицината, туку поради подобрените услови за живеење.
- Се‘ помалку слободно се живее, оти приватноста е веќе мисловна категорија, а ако имаш празни џебови, џабе и слобода на движење.
- Царството Небесно е во нас: никој не не‘ излагал.
Ахххх, кога ги гледам овие графикони, ме постетуваат на „сликиците„ од Хекел и на „сликиците„ од еден фирмуџија, кој токму со такви исцртани „докази„, несоборливо ја „докажа„ точноста од еволуционата лага...
И Исус да слезе и ти каже “Мики не се секирај се е во ред светот е подбро место за живот “ ти нема да му веруваш нему туку шо ќе рече г.г. Стефан

И Исус да слезе и ти каже “Мики не се секирај се е во ред светот е подбро место за живот “ ти нема да му веруваш нему туку шо ќе рече г.г. Стефан

Христос не дојде за да не‘ убеди дека со Светов е све у реду, ниту ни понуди вечен живот во овој и ваков Свет, туку не‘ покани во Неговото Царство Небесно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom