Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Да да.... Ти како одличен познавач на нордиските и староегипетските богови, многу јасно и недвосмислено и „одвнатре“ на истите ги препозна разликите. Браво Мики. Не сум знаел дека си бил и старо-египќанец и старо-нордиец. :)

Е не! Ти си познавач на сите можни и неможни религии на Земјава па затоа откри дека вистината не постои и затоа реши да си останеш атеист...:sneaky:

Е не! Ти си познавач на сите можни и неможни религии на Земјава па затоа откри дека вистината не постои и затоа реши да си останеш атеист...:sneaky:

Toj po novo e shaman :D

Читај поубаво што ми пишува под аватар. Атеист...... атеист...... атеист...... атеист......
Не пишува антитеист. Кога ќе ги разграничиш тие два поима само ќе ти се каже кој е мојот став.

Toj po novo e shaman :D
Шо се буниш бе па ти? Атеист со желба да биде христијанин за инает на другите :D

Читај поубаво што ми пишува под аватар. Атеист...... атеист...... атеист...... атеист......
Не пишува антитеист. Кога ќе ги разграничиш тие два поима само ќе ти се каже кој е мојот став.

Шо се буниш бе па ти? Атеист со желба да биде христијанин за инает на другите :D

ти атеист да станеш Xристијанин сакаш :)?

Колку злоба се насобрало во тебе пријателе ќе се изгубиш самиот себеси!

А што дојде на темава да се испофалиш дека си атеист,атеист,атеист и да ги ископлексираш христијаните?

Колку злоба се насобрало во тебе пријателе ќе се изгубиш самиот себеси!

А што дојде на темава да се испофалиш дека си атеист,атеист,атеист и да ги ископлексираш христијаните?
МИ се може затоа што ми е другар ми се може :LOL:

Дали Матеј,Марко,Лука и Иван го познавале Исус,односно дали живееле во исто време со него?

Сите евангелисти-Апостоли живееле во исто време со Христа, оти сите се од Него одредени за Апостоли. Матеј и Јован ги пишувале евангелијата како очевидци на Христовите зборови и дела, а Марко и Лука ги запишале своите евангелија според кажувањата од другите Христови Апостоли.
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 10:59 ---

Атеист, антитеист-игра на зборови. Ш‘о е разликата?...:confused:

Првиот не верувал во постоењето на Бог а вториот е Богоборец?

Да да..... Игра на зборови де. Православие, протестантизам, ислам, хиндуизам, шинто.... Која е разликата? Сите веруваат во бог(ови). Исто такво друкчије паковање.

Да да..... Игра на зборови де. Православие, протестантизам, ислам, хиндуизам, шинто.... Која е разликата? Сите веруваат во бог(ови). Исто такво друкчије паковање.

No, samo edno od navedenite pakovanja e otrovno za covestvoto :D

Koe?

Разликата е к‘а небо и земја...Само толку.
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 13:59 ---
A zo[to go vikate Ivan ne mi e jasno?

Веројатно од користење хрватска (римо-католичка) литература, каде „Јован„ е преведен како „Иван„, како што рускиот „Иван„ е „Јован„.
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 13:59 ---
Појма немам, да погаѓам од 3 пати? :D

Ај пробај „од прва„...:sneaky:

Одговорот сам си го даде, ете долу.
Разликата е к‘а небо и земја...Само толку.

Ај пробај „од прва„...:sneaky:
Православно Христијанство?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom