Прашање до сите

• Креатор на темата Креатор на темата davorstoj1
  • Време на започнување Време на започнување
Брат истио проблем, само шо ја имам 15 год.. Иначе до сега 3/4 момички ми се имаат пуштано и сите ги имам одбивано оти сум срамежлив и од тоа шо имам говорнаа маана со буквата Р
Ќе се преебеш ако идеш со тој став. Сам ќе се самосаботираш и ќе се изолираш од праење муабети со луѓе пошто ти е страв да не те заебаваат за „р“ то или во најмала рака, да не оставиш лош впечаток. И после ќе почнеш да голташ зборови за да не се примети дека имаш говорна маана и ќе звучиш уште полошо.
Ич ташак да не те боли. Има пуно фаци што не можат „р“ да кажат и ги заболе цеф. Многу од тие се фраери, со женски, другари и успех у секое поле.
Иам еден другар што е и дупачиште и фраер, и р - то го тера од грло. Ич не го боли кур, никој не се замара за р - то, он сам се заебава за своето р, и нема гајле.
Така да р - то не ти е проблем, туку твојот став дека е страшно ако не можеш да го кажеш правилно.
Иди на логопед или глеј туторијали на ју туб и лошо да си научил да го кажуваш, голема е шансата да го извежбаш и да научиш да го кажуваш правилно (има добри вежби).
И да не можеш, јаките муда. Ја не можев ич да го кажам до крај на средно „р“ и ги имав истите проблеми ко тебе околу комуникација па тек после го надминав тоа, дури и до одреден степен го подобрив изговорот иако р - то се' уште ми е поретардирано од секојдневното р. Па никоме ништа.
Сеа да би се вратил на тие години, другачие би глеал на стварите. Али нормално е тоа, + на твои години, уште има идиоти што јадат гомна за тоа и ако те начекаат со мала самодоверба, ќе ти го дрват.
Али причината е пошто ти се срамиш од тоа, и најголемите морони, ако приметат дека не ти пречи на тебе лично тоа што не можеш да кажеш „р“ и не го сфаќаш сериозно тоа што те заебаваат, ќе прекинат после некое време.
Дури има и типки, што сакаат такво „р“ кај машки пошто им е слатко и слични срања.

глеј туторијали на ју туб и лошо да си научил да го кажуваш, голема е шансата да го извежбаш и да научиш да го кажуваш правилно (има добри вежби).
Брат ај дај некој линк да видам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom