Pa normalno el_kewser,
"NAPADOT E NAJDOBRA ODBRANA",koga nemaat odgovor. Pusti gi neka vregaat i mislat deka nesto postignale? Nigde ne procitav odgovor.Nie se vregame od takvi (sramni) zborovi, a oni se vregaat od svoite bibliski citati.Prasanjata bea nameneti do hristijanskite
VERNICI, ne bea do ateistite, ili izgleda ti poveke se cuvstvuvas hristijanin, ama za zal so napad odgovaras, so prazen odgovor, steta za tebe.
navistinaa se gadam od oviee tvoi replikii zarem licii na nestoo covecki,, ,,,neznam od kade tolkavaa omraza se sobraala kaj tebee sprema nas muslimanitee.
Neka ne mrazi kolku saka i sto postignal?Si nasobral
zlo na SVOJATA dusicka.
Ako si edna od tie retkite sto stignala do sesto oddelenie, bravo me "vcudoneviduvas". No so seto ova sto go prasuvas go pobivas i toa sesto oddelenie.
Koj jas ili vie gospodine Miki?Vaseto odnesuvanje e pogolem dokaz.Za mene voopsto ne se zagrizuvajte.Jas sum edinstvena studentka na mojot faluktet so site desetcinja.Baska strav i trepet imaat profesorite od mene , osobeno nekoi asistentki, da ne gi potprasam nesto, pa da se obrukaat.
Јок, не читаат они Библија, ниту други христијански книги. Од каде знам? Многу едноставно: човек што само онака паушално ја разлистал Библијата
Bev kaj balkanskava propocica i taa mi gledase na kafe i mi rece: cedo ke ja otvoris biblijata na taa i taa strana i ke go napises na forumot.Ete sega vide od kade znam?
Hahahah

onaka ja razlistav i si gi najdov tie citati?Of mori majko kolku bilo lesno,taka odma da se najdat.
антихристијански пропагандни памфлети
Ako toa go smetas za tvoite knigi, jas nemam nisto protiv.Ubavo gi pisav bibliskte citati, pomisliv ovoj corbacijava ke proveri, pa aj da ne zgresam nesto, slobodno proveri si.
Бидејќи ги преведуваат од англиски или од босански, често пати не знаат ни имињата како гласат на македонски јазик па така наместо евангелие по Марко пишуваат „евангелие по Марк“ (од англиското Mark) или наместо евангелие по Јован пишуваат „евангелие по Иван“ (од босанското Иван) и ред други лапсузи кои јасно укажуваат на тоа дека тие никогаш не отвориле Библија во рака, туку само копи-пејст од бајатите памфлети.
Of mori majko i taman rekov corbacijava e najpameten
Nekoj ke mi brani da citam knigi na drugi jazici?A toa namerno go pisav na angliski za vednas da si proverite.Pa neli citas deka i ajeti od kuran pisuvam na bosanski?
Него имам една практична идеја. Ајде сите да и пишеме на муслиманкава дека прифаќаме ислам,
Koj te tera be covek da prifatis islam? Rabotata e da se najde vistinata, da se veruva vo
realno i LOGICNO.
Ти се побркале лончињата.
Da bese eden bibliski citat nemase voopsto da pisam, ama poveke od 20?Toa ne e ni najmalku.
Ти, пак, веруваш во религија која те понижува тебе лично и го понижува твојот род. Е, тоа е тажно.
Zemi otvori i procitaj nesto, pa potoa pisivaj.Ti ne znaes kako se odnesuva eden musliman sprema zena, posebno ako e nekoj
dobar musliman.Toj prvo ke se plasi od Allah?A zosto da se plasi?Pa jasno e opisana pozicijata na zenata vo islamot.
Vozdrzuvanje od alkohol vo biblijata
aj sega ke gi pisam na angliski,ODMA da si gi proverite
"Wine is a mocker and beer a brawler; whoever is led astray by them is not wise."
Proverbs 20:1
"And do not get drunk with wine, for that is debauchery, but be filled with the Spirit"
Ephesians 5:18 (A vo site crkvi se pie alkohol)
Zabranetost na svinsko meso vo biblija
"And the pig, though it has a divided hoof, does not chew the cud; it is unclean for you. You must not eat their meat or touch their carcasses; they are unclean for you"
Leviticus 11:7-8
"The pig is also unclean; although it has a split hoof, it does not chew the cud. You are not to eat their meat or touch their carcasses."
Deuteronomy 14:8
"All day long I have held out my hands to an obstinate people, who walk in ways not good, pursuing their own imaginations— a people who continually provoke me to my very face, offering sacrifices in gardens and burning incense on altars of brick; who sit among the graves and spend their nights keeping secret vigil; who eat the flesh of pigs, and whose pots hold broth of unclean meat; who say, ‘Keep away; don’t come near me, for I am too sacred for you!’ Such people are smoke in my nostrils, a fire that keeps burning all day"
Isaiah 65:2-5
A za mojot najmil corbacija
обрежување (sunet) vo biblijata
"And he gave him the covenant of circumcision: and so Abraham begat Isaac, and circumcised him the eighth day; and Isaac begat Jacob; and Jacob begat the twelve patriarchs"
Acts 7:8
"Yet, because Moses gave you circumcision (though actually it did not come from Moses, but from the patriarchs), you circumcise a child on the Sabbath."
John 7:22
"And when eight days were accomplished for the circumcising of the child, his name was called JESUS, which was so named of the angel before he was conceived in the womb."
Luke 2:21
ЗАКЛУЧОК
Ако христијанин е човек кој го следи учењето на Христос , а не оној кој го обожува Христа, ние сме повеќе христијани од самите христијани.
Муслиман е човек кој се предава на Божјата волја
Исус кажа:"not my will but thy will be done" = Муслиман.
Za pocetok Alah e izmislen isto kako i Bog kaj hrisitjanite, Muhamed e samo eden pedofil koj se zenel so par mladi devojki za da si go prai kjefot. Taka bi se tolkuvala vasata prikazna i glavnite likovi u Kuranot, od nehristijanski aspekt.
A za isto takvo tolkuvanje za Biblijata mozes da procitas niz temive.
nikogas ne sme go navredile na isus,, neka e selam i mir na negoo tugu go vozdignuvaame na pogoolem stepen od vaas
Taka e.Jas go pocituvam Isus neka e mir i Allahov blagoslov na nego poveke od vas (hristijanite). Jas go sakam Isus neka e mir i Allahov blagoslov na nego poveke od vas.
Isus
"I still have many things to say to you, but you cannot bear them now.
13 When the Spirit of
truth comes,
he will guide you into all the truth, for he will not speak on his own authority, but whatever
he hears he will speak, and he will declare to you the things that are to come.
14 He will glorify me, for he will take what is mine and declare it to you"
John 16 12-14
Tuka zboruva za doaganjeto na Muhammed s.a.w.Sto znaci Isus neka e mir i Allahov blagoslov na nego kaza: da se veruva na posledniot pratenik.
Prasanje do hristijanite
Zosto Isus neka e mir i Allahov blagoslov na nego velite deka e Bozji sin???
Zatoa sto e roden od devica, odnosno nema tatko.Pa togas Adam neka e mir i Allahov blagoslov na nego koj nema ni majka ni tatko treba da bide pogolem Bozji sin.Sto mislite?
Do ateistite
Mnogu ateisti se ateisti zatoa sto veruvat vo naukata i ja smatraat naukata tolku napredna, pa zatoa ja smetaat verata i svetite knigi za bezmisleni.Prvoto prasanje do ateistite: zamislite deka postoi nekoja masina, koja nikoj prethodno na svetot ne ja videl i ako nekoj taa masina ja stavi pred vas i ve prasa:"koj e toj koj moze da ti go objasni mehanizmot, smislata i nacinot na koja raboti ovaa masina?"Sto bi odgovorile ateistite?Ako nekoj donese masina pred ateist, koja nikoj nikogas prethodno ne ja videl i ako gi prasaat koj moze da gi objasni detalite okolu ovaa masina?
Cekam odgovor i od hristijanskite vernici i od ateistite